کد خبر : 190485
انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۱۸ - 09:21
دسته‌بندی : سیاسی، اخبار ویژه
چاپ

سعید نمکی بازداشت می شود؟

پرونده‌ای علیه «سعید نمکی»، وزیر پیشین بهداشت، در شعبه سیزدهم دادسرای کارکنان دولت تشکیل شده است.

سعید نمکی بازداشت می شود؟

به گزارش مدارا، موید علویان، رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ و فوق‌تخصص بیماری‌های کبد و گوارش همراه با محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص مراقبت‌های ویژه و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرداد سال گذشته، زمانی که «سعید نمکی»، هنوز وزیر بهداشت بود، از او شکایت کردند.

به‌کارگیری روش‌های نادرست برای درمان بیماران مبتلا به کرونا، مرگ‌ تعداد قابل توجهی از بیماران به دلیل تصمیمات نادرست، تضاد منافع و تاخیر در واردات واکسن، از جمله مسائلی است که در پرونده قضایی تشکیل شده برای وزیر بهداشت پیشین درج شده است.

بررسی‌ها از این ماجرا همچنین نشان می‌دهد که تنها این ۲پزشک، از «نمکی» شکایت نکرده‌اند و شکایت‌های دیگری هم در دادسرا علیه او ثبت شده است.

بر اساس اعلام منابع آگاه، با گذشت ۹ماه از ثبت شکایت، هنوز ابلاغیه‌ای برای این پرونده نیامده است. هرچند که از منبعی موثق خبر می‌رسد که دادسرا از سعید نمکی برای پاسخ دادن به برخی ابهامات و سوالات دعوت و او هم مراجعه کرده است.

گفته می‌شود، موید علویان به عنوان یکی از شاکیان این پرونده، در زمان ثبت شکایت، هنوز به ریاست نظام پزشکی تهران بزرگ انتخاب نشده بود.

خبر پیگیری حقوقی و قضایی در ماجرای خطاهای کرونایی را موید علویان، رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سوال همشهری درباره پیگیری قضایی از خطاهایی که در دوران کرونا برای بیماران رخ داد، اعلام کرد.

او اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد و تنها به گفتن این موضوع بسنده کرد که:«موضوع در حال انجام است اما نمی‌توان آن را رسانه‌ای کرد، با این حال مطمئن باشید اتفاقی که شما گفتید افتاده است. از نظر قانونی نمی‌توان توضیح بیشتری داد اما حتما اقدامی صورت گرفته است.» او در پاسخ به همشهری درباره اینکه آیا پرونده‌ای در این زمینه تشکیل شده؟ گفت:« بیشتر از این نمی‌توانم توضیح دهم. این مساله از دید ما پنهان نبوده و از نظر حقوقی پیگیری می‌شود.»

در ادامه این نشست، اما علویان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره همین موضوع، گفت: «به هر حال بخش‌های نظارتی در کشور وجود دارند و تعدادشان هم زیاد است، از جمله سازمان بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات. اما باید بگویم که ما به عنوان افرادی که در جامعه پزشکی از نظر علمی و اجرایی رشد کرده‌ایم، تکلیف خودمان دانستیم که از نظر حقوقی به صورت شخصی این موضوع را پیگیری کنیم. مدیرانی که در دوران کرونا تصمیمات اشتباه گرفته‌اند، باید محاکمه شوند. افرادی که در حوزه کرونا تصمیم‌گیر بودند نباید شرکت دارویی و تضاد منافع می‌داشتند.»

او ادامه داد: «در حال حاضر منتظریم مراحل قضایی صورت بگیرد. ما مستنداتی داریم که نشان می‌دهد اشتباهات فاحشی رخ داده که برخی از آنها قابل پیش‌بینی بوده است، به هر حال کرونا بیماری‌ای نبوده که قربانی نداشته باشد، در همه جای دنیا هم این اتفاق افتاده است اما سوال ما اینجاست که آیا برخی از این مرگ‌ها قابل پیش‌بینی نبوده است؟»

محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص مراقبت‌های ویژه و پزشک بیمارستان مسیح دانشوری هم ماجرای شکایت از وزیر پیشین بهداشت را تایید می‌کند. او می‌گوید: «من به عنوان پزشک و مدعی بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه و استاد تمام دانشگاه، نسبت به اتفاقاتی که رخ داد، معترض هستم. برای بیماران با تصمیمات وزیر پیشین، روش درمانی تعیین شد که خلاف و خطا بود. مثلا تجهیزاتی که برای بیمارستان‌ها خریداری می‌شد بدون هماهنگی با بورد آی‌سی‌یو بود. یکی از آنها خرید ۳هزار دستگاه ونتیلاتور از یک برند خاص بود که نیازی به آن نبود. بیشترین مرگ‌ها در همان مدت رخ داد. بیماران با درگیری حاد، وارد بیمارستان می‌شدند اما به جای اینکه در بخش آی‌سی‌یو، بستری شوند در بخش عمومی بستری می‌شدند. بعد که حالشان وخیم می‌شد به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل می‌شدند، این یک خطا بود. ما این هشدارها را داده بودیم.»

به گفته او، در کنار این موضوع، ماجرای تاخیر در واردات واکسن بود که منجر به مرگ و ابتلای افراد زیادی شد.

یکی از موضوعات مطرح شده در پرونده وزیر بهداشت، ماجرای دستور او برای استفاده گسترده از داروی رمدسیویر برای بیماران مبتلا به کروناست؛ دارویی که پس از چند ماه چالش جدی بیماران برای تهیه آن از بازار سیاه و صرف میلیون‌ها تومان برای هر دوز آن، به تولید داخل رسید و به صورت گسترده برای بیشتر بیماران تجویز می‌شد. پزشکان در بیمارستان‌ها در شرایطی این دارو را تجویز می‌کردند که بسیاری از کشورها، مجوز استفاده از این دارو را صادر نکردند؛ یکی از آنها هم کانادا بود. آن زمان اعلام می‌شد که این دارو برای افرادی که به دلیل کرونای شدید در بیمارستان بستری شده‌اند، تجویز شود؛ هر بیمار حداقل ۶دوز. در حالی‌که اثربخشی آن مورد تایید نبود. این همان موضوعی است که حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران هم روز گذشته در نشست خبری سازمان نظام پزشکی کشور، زمانی‌که درباره خطاهای مدیریت کرونا، صحبت می‌کرد، مورد اشاره قرار داد.

او گفت: « در ۳ مقاله‌ای که در اسفند سال ۹۸ از سوی دانشمندان ایرانی نوشته شده بود، مشخص شد که ۳ داروی فاویپیراویر، رمدسیویر و هیدروکسی کلروکین در بحران اثر جدی ندارد، این داروها بیمارستانی هستند و تنها در موارد خاص استفاده می‌شوند. با این حال مسوولان توجه نکردند و ۷۰۰ میلیون دلار پول کشور صرف این داروها شد، درحالی که می‌شد هزینه واکسن شود تا زودتر در دسترس مردم باشد.»  

پرونده هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است

پرونده شکایت از « سعید نمکی» در شعبه سیزدهم دادسرای کارکنان دولت باز است. هنوز مشخص نیست چه گروه‌ها یا افراد دیگری از وزیر پیشین بهداشت شکایت کرده‌اند.

حالا هم به دلیل حساسیت‌ها، پرونده برای کسب تکلیف به دادستان کل کشور ارجاع داده شده اما هنوز اتفاقی در پرونده نیفتاده است. گفته می‌شود جزئیات این پرونده محرمانه است اما قطعا عنوان کیفری داشته که در دادسرای کارکنان دولت، در دست بررسی است و حالا تصمیم‌گیری بر عهده قوه قضاییه است.

اخبار مرتبط:
نوری‌قزلجه: اختصاص ردیف اعتباری برای سفر رئیس‌جمهور بدعت است و خلاف عدالت
نوری‌قزلجه: اختصاص ردیف اعتباری برای سفر رئیس‌جمهور بدعت است و خلاف عدالت

یک نماینده مجلس به اختصاص بودجه میلیاردی برای سفرهای ابراهیم رئیسی اعتراض کرد.

نماینده مجلس: تعطیلی شنبه خلاف اسلام است
نماینده مجلس: تعطیلی شنبه خلاف اسلام است

احمدحسین فلاحی مدعی شد: «در فرهنگی دینی ما ،تعطیلی شنبه نداریم. جمعه را تعطیل کرده‌اند چون آداب خاصی دارد. تعطیلی جمعه هم به این دلیل است که هم به آداب این روز و هم به کارهای دیگرشان برسند.»

سخنگوی وزارتخارجه: اعضای پارلمان اروپا باید سپاسگزار سپاه باشند
سخنگوی وزارتخارجه: اعضای پارلمان اروپا باید سپاسگزار سپاه باشند

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درمورد تبادل پیام‌های اخیر بین ایران و آمریکا درباره گفت‌وگوهای وین گفت: گفت‌وگوها تماس‌ها و تبادل پیامهای دیپلماتیک در روش‌های مقتضی ادامه دارد و هست و در قالب نشست‌های بین‌المللی هم معمولا فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگا‌ه‌های خودش را بیان می‌کند و یا در چارچوب ابتکارعمل‌های دیگران در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه این دیدگاه‌ها تبادل نظر و گفت‌وگو می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است