کد خبر : 285673
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۰۶ - 16:29
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

زهره الهیان نماینده مجلس:

دانشجوی دانشگاه شریف که جزو معترضین بود، بعد از شرکت در اردوی «راهیان پیشرفت» گریه گرد و گفت‌ای کاش من زودتر مطلع بودم که چه دستاورد‌هایی در این کشور است

الهیان گفت: وقتی اردو‌های راهیان پیشرفت برگزار شد، همان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف که جزو صف معترضین بود، بعد از شرکت در اردوی راهیان پیشرفت گریه می‌کند و می‌گوید‌ای کاش من زودتر مطلع بودم که چه دستاورد‌ها و یافته‌های علمی و حرکت در مرز‌های دانش در این کشور است، اما ما دانشجویان مطلع نبودیم. این نشان از این دارند که بزرگتر‌های سیاسی باید با جوانان گفتگو کنند و واقعیت‌های موجود را ببینند.

دانشجوی دانشگاه شریف که جزو معترضین بود، بعد از شرکت در اردوی «راهیان پیشرفت» گریه گرد و گفت‌ای کاش من زودتر مطلع بودم که چه دستاورد‌هایی در این کشور است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایسنا نوشت: نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت گفتگوی بزرگتر‌های سیاسی با جوانان، گفت: وقتی اردو‌های راهیان پیشرفت برگزار شد، همان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف که جزو صف معترضین بود، بعد از شرکت در اردوی راهیان پیشرفت گریه می‌کند و می‌گوید‌ای کاش من زودتر مطلع بودم که چه دستاورد‌ها و یافته‌های علمی و حرکت در مرز‌های دانش در این کشور است؛ اما ما دانشجویان مطلع نبودیم.

زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران که با حضور بیش از ۸۰ استاد دانشگاه تهران از طیف‌های فکری متفاوت و چهره‌های سیاسی از احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد،  گفت: ممنون از دانشگاه تهران که در این شرایطی که در جامعه تب و تاب انتخابات دارد شکل می‌گیرد، استارت انتخابات مجلس دوازدهم را زد و گفتگو که برای وضعیت فعلی جامعه بسیار ضرورت دارد محقق ساخت.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه آثار گفتگو و موح بحث و مناظره نخبگانی در خانه گفتگوی انتخابات دانشگاه تهران به صورت عقلایی در توده مردم مشاهده شود، به مباحثی نظیر سرمایه اجتماعی، اعتماد، مشارکت، همیاری و همبستگی ملی که از سوی سخنرانان خانه گفتگو مطرح شد اشاره کرد و افزود: برخی با عینک دودی نسبت به واقعیت‌های موجود نگاه می‌کنند و معلوم است وقتی یک تصویر سیاهی در ذهن بزرگتر‌ها ترسیم می‌شود، اثراتش را در جامعه جوانتر خواهد گذاشت و این انعکاس ناامیدی به نسل بعد منتقل می‌شود.

الهیان ادامه داد: وقتی اردو‌های راهیان پیشرفت برگزار شد، همان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف که جزو صف معترضین بود، بعد از شرکت در اردوی راهیان پیشرفت گریه می‌کند و می‌گوید‌ای کاش من زودتر مطلع بودم که چه دستاورد‌ها و یافته‌های علمی و حرکت در مرز‌های دانش در این کشور است، اما ما دانشجویان مطلع نبودیم. این نشان از این دارند که بزرگتر‌های سیاسی باید با جوانان گفتگو کنند و واقعیت‌های موجود را ببینند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور و سخنرانی در جمع ۵۰۰ وکیل از کانون وکلا، بیان داشت: وکلای محترم از باب نقد و انتقاد، مجلس را بمباران کردند. بعد از گفتگویی نه زیاد طولانی با وکلای محترم، آن‌ها دست زدند و آمدند بیرون سالن و بار‌ها و بار‌ها تشکر کردند که یک نماینده در بین ایشان رفته و با آن‌ها گفتگو می‌کند و با تمام وجود نقد‌ها را می‌پذیرد و پاسخ می‌دهد. مسئله همین گفتگو است و اینکه بتوانیم دستاورد‌ها را منتقل کنیم.

وی در واکنش به برخی سخنان معصومه ابتکار در حوزه زنان، اظهار داشت: دستاورد‌هایی که ما در حوزه زنان داشته‌ایم را چرا نمی‌بینیم. اینکه ۵۶ درصد کرسی‌های دانشگاه‌ها را دختران ما اشغال کرده‌اند، اینکه ۳۳ درصد از اعضای هیات علمی و ۷۰ درصد کادر سلامت را بانوان ما تشکیل داده‌اند، ولی ما طوری صحبت می‌کنیم که انگار زنان پستونشین و خانه‌نشین هستند.

الهیان افزود: به نظرم می‌آید طراحی‌هایی که رسانه‌های بیگانه با دلار‌های کنگره آمریکا و محافل صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان دارند طراحی می‌کنند، بر نخبگان ما هم اثر خود را گذاشته است و بدون توجه به اینکه ما ۹۰۰ فیلمساز و بیش از ۹۰۰ قاضی زن داریم و برخی بانوان ما جزو دانشمندان یک درصد جهان هستند، دستاورد‌ها را کنار می‌گذاریم.

این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد: احساسم این است که ما از مردم صحبت می‌کنیم، ولی در عمل طبقه خاصی از مردم برای ما مردم هستند و بقیه را مردم نمی‌بینیم و این باعث می‌شود که ما مطالبه یک طبقه خاصی را پیگیری کنیم. در دو دولت گذشته شاهد بودیم که ورود زنان به ورزشگاه‌ها مثل یک استخوان لای زخم نگه داشته شد و بابت آن جار و جنجال سیاسی و رسانه‌ای شد، ولی مسئله حل نشد. دولت آقای رئیسی آمد و مسئله را حل کرد و ورود زنان به ورزشگاه دیگر مسئله نیست، بلکه نهادینه شده و جایگاه‌های خاصی برای زنان در نظر گرفته شده است که البته باید این شرایط ارتقا پیدا کند و متناسب با شأن و منزلت بانوان باشد. اما مسئله حل شد و نیاز به هشت سال جار و جنجال سیاسی نبود، آن هم بابت یک موضوعی که اتفاقا این موضوع مطالبه توده زنان نبود. توده زنان درگیر معیشت و اقتصاد و شغل و تامین خانواده‌اش است، اما هشت سال معطل این موضوع بودیم.

وی در بخش دیگر سخنانش، حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را نشانه‌ای برای مشارکت گسترده در انتخابات پیش رو دانست و گفت: ۲۲ بهمن امسال مردم آمدند که بگویند بخاطر نیاز‌های اولیه زندگی، آرمان‌های خود را کنار نمی‌گذاریم. این موضوعی است که حضور میلیونی را در تشییع سیکر شهید سلیمانی هم ملاحظه کردیم. این‌ها یک پیام دارد، یعنی مردم متوجه مشکلات هستند و به واسطه این مشکلات آرمان‌های خود را کنار نمی‌گذارند بلکه به ساختار‌های نظام احترام می‌گذارند.

زهره الهیان همچنین در واکنش به سخنان دکتر الهه کولایی که معتقد بود ما به پارادایم شیفت نیاز داریم، گفت: من موافق فرمایش خانم دکتر کولایی هستم که ما نباید تحولات جامعه جهانی را نادیده بگیریم و نیاز به پارادایم شیفت داریم. اما خانم دکتر کولایی، تمدن غرب امروز نقاب از چهره انداخته و کنه تمدن غرب را در جنایت‌هایی که امروز در غزه و فلسطین دارد اتفاق می‌افتد، می‌بینیم. این پارادایم شیفیت قاعدتا آنی نخواهد بود که تمدن غرب طراحی کرده است بلکه این پارادایم شیفت باید بر اساس مقتضیات بومی و مبانی ناب اسلامی و مبانی ناب انسان‌شناختی و معرفتی خودمان و فرهنگ ایرانی اسلامی شکل بگیرد تا ما به سناریوی آینده مطلوب راه پیدا کنیم.

وی افزود: من فکر می‌کنم که قطعا اصلاحات برای رسیدن به آن آینده مطلوب نیاز است منتها این معنایش تعقیب تمدن غرب نیست بلکه معنایش توجه به داشته‌های درون در چارچوب مبانی بومی و معرفتی خودمان، اما با نگاه تحولی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، الهیان در پایان گفت: برخی دولت‌ها حرف از مردم زدند، اما دولت آقای رئیسی آمد و در ساختار و در استانداری‌ها و وزارتخانه‌ها دستیار ویژه مردمی‌سازی را گذاشت. ما در مجلس فراکسیون سازمان‌های مردم‌نهاد را تاسیس کردیم که کارویژه آن حمایت از نهاد‌های مردمی و به کار گرفتن این ظرفیت‌ها در راستای پیشرفت و تعالی کشور است.

اخبار مرتبط:
انتقاد ۲ نامزد انتخابات مجلس از قالیباف/ مجتبی رحماندوست: رئیس مجلس حق ندارد بگوید که تو را یک روز از حضور در مجلس محروم یا عزل می‌کنم
انتقاد ۲ نامزد انتخابات مجلس از قالیباف/ مجتبی رحماندوست: رئیس مجلس حق ندارد بگوید که تو را یک روز از حضور در مجلس محروم یا عزل می‌کنم

نامزد دور دوم انتخابات مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی تنها دستگاهی است که رئیس آن نمی‌تواند کسی را عزل کند، این امکان دارد که معاون نظارت، قوانین و کارشناسان خودشان را جابه‌جا کنند، اما یک نماینده مجلس محکم می‌تواند در برابر رئیس مجلس هر چیزی را در چارچوب شرع، قانون و ادب بگوید، رئیس حق ندارد بگوید که تو را یک روز از حضور در مجلس محروم یا عزل می‌کنم. بنابراین ظرفیتی که برای اداره مجلس گذاشته شده است، یک ظرفیت مشارکت عمومی و اداره جمعی هست نه اداره فردی!

معین‌الدین سعیدی: اختلاس چای دبش و باغ ازگُل بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
معین‌الدین سعیدی: اختلاس چای دبش و باغ ازگُل بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟

لایحه حجاب کماکان محل بحث جامعه و دولت و مجلس است. روزنامه کیهان نیز می گوید که نیازی به قانون در حوزه‌ی حجاب نداریم و باید رفتار دیگری صورت بگیرد. از سوی دیگر حساسیت جامعه نیز نسبت به مسائل این چنینی باعث بروز برخی نارضایتی‌ها شده است.

رشیدی‌کوچی: مَجلس بعدی، مجلس تسویه حساب‌ها است
رشیدی‌کوچی: مَجلس بعدی، مجلس تسویه حساب‌ها است

یک نماینده مجلس گفت: حدس و پیش‌بینی‌ام این است که مجلس بعدی بیشتر از این درگیر حواشی خواهد بود و تسویه حساب‌های درون حزبی و گروهی انجام خواهد شد. تسویه حساب‌هایی که از الان شروع شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است