کد خبر : 224552
انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۲۳ - 12:10
دسته‌بندی : اقتصادی، اخبار ویژه
چاپ

گاز در شرایط بحرانی قرار گرفت؟

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز تاکید کرد: اگر مردم در منازل یک بخاری را به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند، روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب در کل کشور صرفه‌جویی می‌شود.

گاز در شرایط بحرانی قرار گرفت؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ محمدرضا جولایی  درباره رقم تولید و مصرف گاز در کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز گاز در کشور تولید می‌شود و طی ۲۴ ساعت گذشته مصرف بخش خانگی و تجاری به ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

در مرز هشدار گاز قرار داریم

وی در گفتگو با ایلنا با تاکید بر اینکه اکنون در مرز هشدار مصرف گاز قرار داریم، گفت: چند عامل در بروز شرایط کنونی دخیل هستند، یکی موضوع تداوم همین وضع است یعنی اگر یک روز رقم مصرف ۷۰۰ میلیون متر مکعب باشد مشکل نداریم اما اگر روز بعد هم مصرف در همین محدوده باشد مشکل خواهیم داشت، تداوم و فشار نقطه‌ای هم مهم است. در کل اگر مصرف از عدد ۶۵۰ میلیون متر مکعب بالاتر برود وارد شرایط بحرانی گاز شده‌ایم.

باید ۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز کاهش مصرف داشته باشیم

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز تصریح کرد: ما باید رقم مصرف را به زیر ۵۷۰ میلیون متر مکعب در روز برسانیم تا از این اوضاع خارج شویم، یعنی باید ۱۰۰ میلیون متر مکعب کمتر از میزان کنونی مصرف داشته باشیم.

۲۰ میلیون متر مکعب افزایش تولید داشته‌ایم

وی با اشاره به افزایش ۲۰ میلیون متر مکعبی تولید نسبت به سال گذشته گفت: علیرغم افزایش تولید؛ میزان مصرف در شرایط یکسان دمایی نسبت به پارسال ۳۰ میلیون متر مکعب بیشتر شده است.

مردم فقط ۶ ساعت در روز یکی از بخاری‌ها را خاموش کنند

جولایی بیان داشت: در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد منازل از بخاری و مابقی از شوفاژ و پکیج جهت گرمایش استفاده می‌کنند اگر مردم در منازل یک بخاری را به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب در روز در کل کشور صرفه‌جویی می‌شود.

فعلا ۳۰ میلیون متر مکعب در روز صادر می‌کنیم

وی درباره آخرین وضعیت صادرات گاز گفت: در حال حاضر به خاطر مشکل فنی که برای یکی از ایستگاه‌ها بوجود آمده رقم صادرات به ۲۵ تا ۳۰ میلیون متر مکعب رسیده است، در صورت رفع مشکل این میزان دو برابر خواهد شد.

یک متر مکعب هم اوضاع بالانس منفی را بهبود می‌بخشد

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز درباره واردات گاز یادآور شد: اگر به میزان یک میلیون متر مکعب در روز هم وارد کنیم شرایط بالانس منفی را بهبود می‌بخشد، بعبارت دیگر حتی یک متر مکعب هم شرایط بالانس منفی را کم می‌کند.

اخبار مرتبط:
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم

یک اقتصاددان گفت: مسئله بعدی این است که در ایران خصوصی‌سازی صرفا با هدف کسب پول بیشتر است؛ در حالی که در آلمان که خصوصی‌سازی انجام شد با هدف کسب درآمد برای دولت نبود، بلکه با انگیره واگذاری با هدف اخراج‌نشدن کارگران و ارتقاء خطوط تولید بود.

کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند
کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند

حمیدرضا رستگارپور رییس اتاق اصناف تهران گفت: تقریبا تمام مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کارها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ می‌شود و این خواسته ما در اصناف هم است.

چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟
چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟

امسال تا قبل از شهریور میزان درآمد و حجم سرمایه خانوارها مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد و بخشی از خانوارها با افزایش ارزش ریالی اموال از فهرست یارانه بگیران حذف شده و بعضی هم ممکن است جابجایی دهک برای آنها اتفاق بیفتد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است