کد خبر : 87955
انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۰۲ - 00:09
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

آل‌اسحاق: دولت نمی‌تواند به‌ ریال دستمزد بدهد و به دلار برای مردم هزینه بتراشد

آل‌اسحاق: دولت نمی‌تواند به‌ ریال دستمزد بدهد و به دلار برای مردم هزینه بتراشد

یحیی آل‌اسحاق، که در حال حاضر رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق است، با بررسی تاثیر افزایش قیمت بنزین بر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور گفت: بیشترین تاثیر مثبت افزایش قیمت بنزین بر زندگی آن دسته از اقشار جامعه است که سال‌ها بدون اینکه خودرو داشته باشند به نوعی یارانه انرژی پرداخت می‌کردند.


به گزارش سایت خبری مدآرا،  «سوبسیدی که دولت تا به امروز برای یارانه‌ انرژی پرداخت کرده ۲ برابر بودجه عمرانی کشور است.» وزیر اسبق بازرگانی با بیان این اظهارنظر معتقد است اصلاح قیمت بنزین باید سال‌ها پیش در کشور صورت می‌گرفت.

یحیی آل‌اسحاق، که در حال حاضر رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق است، در گفت‌و‌گو با اعتمادآنلاین با بررسی تاثیر افزایش قیمت بنزین بر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور گفت: بیشترین تاثیر مثبت افزایش قیمت بنزین بر زندگی آن دسته از اقشار جامعه است که سال‌ها بدون اینکه خودرو داشته باشند به نوعی یارانه انرژی پرداخت می‌کردند.

آل‌اسحاق با این توضیح که حجم مصرف بنزین در ایران ۲ برابر دیگر کشورها حتی کشورهای همسایه است، گفت: پایین ماندن قیمت بنزین طی سال‌های گذشته تاکنون موجب شکاف هرچه بیشتر فقر و ثروت در کشور شده است.

وزیر اسبق بازرگانی در عین حال که از سیاست نظام در افزایش قیمت بنزین دفاع کرد خطاب به سیاست‌گذاران اقتصادی گفت: اگر منظورتان از افزایش قیمت بنزینْ اصلاح ساختار اقتصادی است، باید به مساله مهم اصلاح دستمزد کارگران که ۷۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند نیز توجه شود.

این مقام سابق در وزارت بازرگانی تاکید کرد: نمی‌توان به گونه‎‌ای در اقتصاد برنامه‌ریزی کرد که دستمزدها به ریال باشد و هزینه‌ها به دلار، در این صورت بی‌اعتمادی مردم به سیاست‌های اقتصادی دولت بیشتر می‌شود.

به عقیده این آگاه اقتصادی: هرچند در نظر گرفتن برخی از شاخص‌های دیگر برای اجرای گام جدید اصلاح قیمت بنزین امکان‌پذیر بود، اما حالا تمام دستگاه‌ها باید تلاش کنند این تصمیم به بهترین شکل ممکن اجرایی شود.

او به دولت پیشنهاد کرد که با مردم صادقانه درباره مزایای افزایش قیمت بنزین صحبت کند: دولت باید برای مردم بگوید با این شیوه چگونه دست دلالان از قاچاق سوخت کوتاه خواهد شد.

به گفته آل‌اسحاق، بالا بودن میزان قاچاق بنزین و خارج کردن غیرقانونی ثروت ملی از کشور سال‌ها به معضلی جدی برای اقتصاد ایران تبدیل شده است.

این دست‌اندرکار اقتصادی گفت: متاسفانه از سال‌های قبل که امکان افزایش تدریجی قیمت بنزین مهیا بود، تصمیمی در رابطه با آن گرفته نشد و سرانجام قرار بر آن شد که در ایام فعلی قیمت بنزین افزایش پیدا کند.

آل‌اسحاق با اشاره به اینکه نحوه‌ تخصیص درآمد حاصل از اصلاح قیمت بنزین بر اقشار کم‌درآمد جامعه اهمیت زیادی دارد توضیح داد: تجربه نشان می‌دهد پس از افزایش قیمت بنزین یک تورم انتظاری شکل می‌گیرد و برای حل کردن این مشکل باید نگرانی مردم در زمان افزایش قیمت حامل‌های انرژی را برطرف کرد که اصلی‌ترین آن چگونگی تامین و توزیع کالاهای مورد نیاز آنهاست.

او صحبت‌های خود را این‌طور پایان داد: دولت فراموش نکند که مردم تحت فشار هستند و در صورت اجرایی نشدن درست سیاست‌های اصلاح ساختار اقتصادی احتمال بروز مشکلات جدید در این زمینه نیز وجود خواهد داشت./اعتماد آنلاین

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس ششم: ریاست مجلس لزوما در مجلس تعیین نمی‌شود
نماینده مجلس ششم: ریاست مجلس لزوما در مجلس تعیین نمی‌شود

آیتی گفت: رویکرد مجلس آینده تقریبا شبیه به همین مجلس کنونی خواهد بود و به نظرم بر سر ریاست مجلس تندروها با قالیباف به جای رقابت معامله می‌کنند.

انتقاد خبرگزاری نزدیک به سپاه از عبدالملکی: هنوز خروجی ۱۰۰۰ بسته سرمایه‌گذاری مناطق آزاد مشخص نیست، اما از رونمایی ۲۰۰ بسته دیگر سخن می‌گوید
انتقاد خبرگزاری نزدیک به سپاه از عبدالملکی: هنوز خروجی ۱۰۰۰ بسته سرمایه‌گذاری مناطق آزاد مشخص نیست، اما از رونمایی ۲۰۰ بسته دیگر سخن می‌گوید

تسنیم نوشت: درحالی هنوز خروجی بسته‌های سرمایه‌گذاری مناطق آزاد مشخص نیست که دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد از رونمایی ۲۰۰ بسته دیگر خبر داد.

منتقد سینما: ممنوع اعلام کردن سریال حشاشین خنده‌دار است / افرادی را در سمت‌های فرهنگی گذاشته‌اند که با تصور دهه شصت فعالیت می‌کنند
منتقد سینما: ممنوع اعلام کردن سریال حشاشین خنده‌دار است / افرادی را در سمت‌های فرهنگی گذاشته‌اند که با تصور دهه شصت فعالیت می‌کنند

درستکار، کارشناس و منتقد سینما درباره ممنوع اعلام کردن سریال حشاشین در ایران گفت: این اقدام صدا و سیما خنده دار است که فکر می‌کنند هنوز هم دوران بگیر و ببند است. ممنوعیت سریال حشاشین یعنی چی؟ یک سری قانون در ایران وضع کرده‌اند و تصور می‌کنند محصولات خارجی را هم می‌توانند محدود کنند. پلتفرم‌ها در داخل به وجود آمدند تا مقداری با صدا و سیما تفاوت کنند و تقریباً هم چنین کاری کرده‌اند و با آداب اخلاق ایرانی، نزدیکی‌های بیشتری دارند؛ اما سریال حشاشین اصلاً جز پلتفرم‌های داخلی نیست که بتوانند جلو آن را بگیرند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است