کد خبر : 213643
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۹ - 08:33
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

چرا نان قهوه‌ای مفیدتر است؟

در نان سبوس‌دار، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.

چرا نان قهوه‌ای مفیدتر است؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ در نان سبوس‌دار، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد. نان سبوس‌دار دارای ویتامین B2 و نیاسین است که این ویتامین‌ها باعث تمرکز و دقت عمل می‌شوند. ویتامین‌های مذکور برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول‌های عصبی در حال رشد هستند.

همچنین نان سبوس‌دار منیزیم بیشتری دارد که باعث تقویت ماهیچه‌های روده می‌شود و از دردهای ماهیچه‌ای جلوگیری می‌کند. آهن موجود در نان سبوس‌دار نیز به شرط وجود شرایط مناسب برای جذب، سبب باهوشی کودکان می شود. ضمن آنکه در بزرگسالان با افزایش تمرکز ذهنی و بازدهی کاری توان عملکردی فکری و جسمی همراه است. مواد فیبری در نان سبوس‌دار راهی برای رفع گرفتگی روده و یبوست است. علاوه بر این، این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‌های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‌کنند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کنند. مواد فیبری موجود در نان سبوس‌دار، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می‌کنند.

به نوشته ایسنا؛ بهتر است از نان‌های سبوس‌دار که با خمیر ترش تهیه می‌شوند، استفاده کنید. آرد سبوس‌دار دارای ماده‌ای است به‌نام اسید فیتیک که مواد معدنی مانند آهن، منیزیم یا کلسیم را جذب کرده و مانع استفاده بدن از آنها می شود. اگر برای تهیه سریع نان از جوش شیرین استفاده شود، تجزیه اسید فیتیک انجام نمی‌شود. در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیوم و کلسیم می‌شود. به همین دلیل گفته می‌شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی‌ها، باعث کمبود آهن در بدن می‌شود که به نوبه خود مشکلات فراوانی را برای زنان و کودکان ایجاد می‌کند. در حالیکه اگر در مدت طولانی، خمیر توسط خمیر ترش اصطلاحا ور بیاید، ماده اسید فیتیک توسط آنزیم‌های موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می‌تواند از مواد معدنی نان استفاده کند. با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم کشور ما است، حذف جوش شیرین از مراحل تولید نان می تواند سبب ارتقاء سلامت افراد جامعه شود.

باید توجه کرد که نان قهوه‌ای، نانی است که از آرد دانه‌های سبوس‌دار گندم تولید شده و نان سفید، نانی است که از آرد بدون سبوس تولید شده و پوسته گندم (سبوس) آن حذف شده است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بسیاری از پزشکان تا اوایل دهه ۳۰ قرن بیستم سبوس را یک ماده زاید و اضافی که موجب خراش روده بزرگ (کولون) می‌شد، به حساب می‌آوردند. اما با پژوهش های جدید دو دهه گذشته فواید فراوان نان سبوس‌دار اثبات شد و سبوس به عنوان یک داروی موثر طبی برای بیمارانی که همیشه از مسئله یبوست یا اختلالات روده بزرگ رنج می برند، شناخته شد.

اخبار مرتبط:
پریسا صالحی، روزنامه‌نگار به زندان کچویی منتقل شد
پریسا صالحی، روزنامه‌نگار به زندان کچویی منتقل شد

یک روزنامه‌نگار و فعال دانشجویی، برای اجرای حکم ۵ ماه حبس به زندان کچویی کرج منتقل شد.

برادرزاده علی شمخانی دستگیر شد
برادرزاده علی شمخانی دستگیر شد

یک منبع آگاه خبر بازداشت موعود شمخانی معاون فنی سابق سازمان منطقه آزاد اروند و برادرزاده علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی را تایید کرد و گفت: وی به اتهام دریافت رشوه و فساد مالی در آبادان بازداشت شده است.

تنش در شورای شهر تهران / تعدادی از اعضای شورا هنگام سخنرانی زاکانی، جلسه را ترک کردند
تنش در شورای شهر تهران / تعدادی از اعضای شورا هنگام سخنرانی زاکانی، جلسه را ترک کردند

جلسهٔ شورای شهر تهران که با حضور شهردار تهران برگزار شد با حاشیه‌هایی همراه شد. پس از گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک برخی اعضای شورای شهر به قرارداد واردات از چین انتقاداتی وارد کردند و در مقابل برخی دیگر از اعضا این انتقادات را غیرفنی اعلام کردند و آن را سیاسی‌کاری خواندند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است