کد خبر : 83357
انتشار : ۱۳۹۸/۰۷/۲۲ - 05:35
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

مجمع و مجلس دیگر امکان ورود به پالرمو را ندارند/ لوایح پالرمو را رد شده تلقی کنید

مجمع و مجلس دیگر امکان ورود به پالرمو را ندارند/ لوایح پالرمو را رد شده تلقی کنید

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مجمع رسیدگی به پالرمو را متوقف کرد تا تحریم‌های آمریکا برداشته شود، گفت: یکسال از ارجاع لایحه به مجلس می‌گذرد و تحریم‌ها برداشته نشد، بنابراین این لایحه بر اساس نظر شورای نگهبان رد شده تلقی می‌شود.


به گزارش سایت خبری مدآرا، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  درباره آخرین وضعیت لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو) که از ۱۹ مهر سال گذشته بعد از اصرار مجلس بر نظر خود و عدم رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان به این مجمع ارجاع شده بود گفت: سقف زمان رسیدگی به این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام یکسال بود که هم اکنون سقف زمانی آن گذشته و مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارنظری نکرده است.

وی تاکید کرد: با گذشت زمان موردنظر که در آیین نامه مجمع به صراحت آمده، مجمع تشخیص مصلحت نظام دیگر نمی تواند درباره این لایحه پالرمو، نظری داشته باشد و در واقع رسیدگی به آن در مجمع متوقف شده است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره حکم قانونی مواردی که نظر شورا بر رد آن بوده و با اصرار مجلس به مجمع آمده و مجمع بررسی نکرده است، گفت:‌چون مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص پالرمو اظهار نکرده است، آنچه را که رئیس مجلس به استناد اصرار مجلس به مجمع ارجاع می کند،  معنایش این است که اصلاحات موردنظر شورای نگهبان توسط مجلس صورت نگرفته است و به مجمع ارجاع می شود. اگر مجمع در این خصوص رسیدگی نکرده باشد و یکسال بگذرد، مبنا نظر شورای نگهبان است، یعنی آن لایحه یا طرح رد شده تلقی می شود.

مصباحی مقدم با اشاره به این موضوع که شورای نگهبان مجددا نمی تواند در بحث پالرو ورود کند،‌گفت:‌ شورای نگهبان پیش از ارجاع به مجمع تشخیص مصلحت نظام می توانست به طرح پالرمو ورود کند اما حالا دیگر نظر نهایی همان نظری است که آخرین بار شورا اعلام کرده بود؛ بنابراین پالرمو از دور خارج شد.

وی با اشاره به لایحه پالرمو گفت:‌ لایحه پالرمو الحاق به یک کنوانسیونی را موجب می شد که FATF به دنبال آن بود و الحاق به این کنوانسیون سبب می شد تا جمهوری اسلامی ایران در تمام معاملات بین المللی که انجام می دهد به طور شفاف مبدأ و مقصد برای FATF مشخص باشد، یعنی به عبارت دیگر امکان دو رزدن تحریم ها با قبول الحاق به کنوانسیون پالرمو ممکن نبود.

مصباحی مقدم اظهار داشت:‌ ما در شرایط تحریم آمریکا ناگزیریم که تحریم های دشمن را دور بزنیم و چون تحریم های آمریکا را دور می زنیم، شفاف کردن معاملات برای ناظران FATF که الان در رأس آن  نماینده امریکا ست، ما نباید چنین فرصتی را برای دشمنان فراهم کنیم.

وی درباره دلیل توقف پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت گفت: از این جهت مجمع تشخیص مصلحت رسیدگی به این لایحه را متوقف کرد تا تحریم های آمریکا برداشته شود و چون تحریم های آمریکا برداشته نشده این لایحه همچنان مسکوت باقی مانده است./ فارس

اخبار مرتبط:
سخنگوی قوه‌قضائیه: پس از گزارش کاظم صدیقی، برای ماجرای باغ ازگل پروندهٔ قضایی تشکیل شده / افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شده‌اند
سخنگوی قوه‌قضائیه: پس از گزارش کاظم صدیقی، برای ماجرای باغ ازگل پروندهٔ قضایی تشکیل شده / افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شده‌اند

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل گفت: پس از گزارش آقای صدیقی پرونده قضایی تشکیل شد، افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شدند و تحقیقات مقدماتی به عمل آمد. از مراجع ذی ربط از جمله سازمان ثبت درباره نحوه واگذاری و همچنین از شهرداری استعلام انجام شده است. اظهارات سردفتری که این انتقال انجام شده اخذ شده است. پرونده در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است.

واعظ‌آشتیانی:  واگذاری باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج فارس شاید مشکل‌ساز شود
واعظ‌آشتیانی: واگذاری باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج فارس شاید مشکل‌ساز شود

امیررضا واعظ آشتیانی، از مدیران سابق استقلال، درباره واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس و چالش‌های تحریمی این مجموعه گفت: من بعید می‌دانم مشکلی برای فعالیت ایجاد شود. الان کل کشور ما تحریم است؛ ما هم در حال انجام دادن کار‌هایمان هستیم. در حوزه ورزش فقط فیفا و ای. اف. سی پول ما را بلوکه کرده‌اند که آن هم به علت چالش بانکی است. فعالیت ورزشی ایران منعی ندارد.

فرید موسوی: فعلاً نمی‌توان گفت کدام فراکسیون در مجلس آینده در اکثریت هستند
فرید موسوی: فعلاً نمی‌توان گفت کدام فراکسیون در مجلس آینده در اکثریت هستند

منتخب مجلس دوازدهم گفت: نظام سیاسی در کشور ما حزبی نیست و در پارلمان احزاب نقش آنچنانی ندارند که بگوییم این منتخب از آن حزب است و دیگری از این حزب. بسیاری با استفاده از ظرفیت‌های شخصی خود حضور پیدا کردند. لذا اواخر اردیبهشت ماه می‌توان برداشت دقیق از ترکیب فراکسیون‌ها داشت و الان نمی‌توان گفت که کدام فراکسیون اکثریت دارد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است