کد خبر : 79994
انتشار : ۱۳۹۸/۰۶/۲۶ - 08:19
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

روزنامه ترکی در کشور منتشر خواهد شد؟!

روزنامه ترکی در کشور منتشر خواهد شد؟!

نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از سفر قریب الوقوع هیأتی از وزارت فرهنگ به حوزه انتخابیه‌‎اش برای بررسی شرایط چاپ روزنامه به زبان ترکی خبر داد و گفت: دولت باید از چاپ و انتشار روزنامه‌های زبان مادری حمایت کند.


به گزارش سایت خبری مدآرا، نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به طرح سئوال خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص علت عدم صدور مجوز به زبان ترکی، گفت: این سوال در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح و مقرر شد که هیأتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سرپرستی معاون مطبوعاتی وزارتخانه برای بررسی شرایط چاپ روزنامه به زبان محلی موضوع را در حوزه انتخابیه‌ام بررسی کنند.

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصل ۱۵ و ۱۹ قانون اساسی این اجازه را می‌دهد که روزنامه به زبان محلی در هر منطقه از کشور به چاپ برسد، افزود: بر این اساس در قانون اساسی تأکید شده که استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس‌، در کنار زبان ‌فارسی آزاد است.‌

 

وی ادامه داد: تا به امروز چندین مرتبه درخواست برای چاپ روزنامه به زبان ترکی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رد شده است و عنوان شده که تیراژ این روزنامه‌ها در صورت چاپ پایین خواهد بود در حالیکه احساس می‌شود ضرورتی برای چاپ روزنامه‌‌ها به زبان بومی نمی‌بینند.

 

قاضی پور در اهمیت ترویج زبان بومی و مادری، یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده شهدا تأکید داشتند که زبان مادری به فرزندان آموزش داده شود بنابراین حفظ و نگهداشت این زبان نیازمند داشتن رسانه و توجه به آن است.

 

این نماینده مردم در مجلس افزود: این روزنامه‌ها باید با حمایت دولت ایجاد شود و در صورت چاپ مستمر جایگاه خود را در میان مردم پیدا خواهد کرد و مروج زبان مادری و بومی در منطقه از کشور خواهد بود.

 

گفتنی است، در اصل ۱۵ قانون اساسی آمده است: زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است‌. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبان های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس‌، در کنار زبان ‌فارسی آزاد است‌.

 

همچنین در اصل ۱۹ قانون اساسی نیز قید شده است: مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.

 

منبع: خانه ملت

اخبار مرتبط:
سخنگوی قوه‌قضائیه: پس از گزارش کاظم صدیقی، برای ماجرای باغ ازگل پروندهٔ قضایی تشکیل شده / افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شده‌اند
سخنگوی قوه‌قضائیه: پس از گزارش کاظم صدیقی، برای ماجرای باغ ازگل پروندهٔ قضایی تشکیل شده / افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شده‌اند

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل گفت: پس از گزارش آقای صدیقی پرونده قضایی تشکیل شد، افرادی در ارتباط با این پرونده احضار شدند و تحقیقات مقدماتی به عمل آمد. از مراجع ذی ربط از جمله سازمان ثبت درباره نحوه واگذاری و همچنین از شهرداری استعلام انجام شده است. اظهارات سردفتری که این انتقال انجام شده اخذ شده است. پرونده در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است.

واعظ‌آشتیانی:  واگذاری باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج فارس شاید مشکل‌ساز شود
واعظ‌آشتیانی: واگذاری باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج فارس شاید مشکل‌ساز شود

امیررضا واعظ آشتیانی، از مدیران سابق استقلال، درباره واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس و چالش‌های تحریمی این مجموعه گفت: من بعید می‌دانم مشکلی برای فعالیت ایجاد شود. الان کل کشور ما تحریم است؛ ما هم در حال انجام دادن کار‌هایمان هستیم. در حوزه ورزش فقط فیفا و ای. اف. سی پول ما را بلوکه کرده‌اند که آن هم به علت چالش بانکی است. فعالیت ورزشی ایران منعی ندارد.

فرید موسوی: فعلاً نمی‌توان گفت کدام فراکسیون در مجلس آینده در اکثریت هستند
فرید موسوی: فعلاً نمی‌توان گفت کدام فراکسیون در مجلس آینده در اکثریت هستند

منتخب مجلس دوازدهم گفت: نظام سیاسی در کشور ما حزبی نیست و در پارلمان احزاب نقش آنچنانی ندارند که بگوییم این منتخب از آن حزب است و دیگری از این حزب. بسیاری با استفاده از ظرفیت‌های شخصی خود حضور پیدا کردند. لذا اواخر اردیبهشت ماه می‌توان برداشت دقیق از ترکیب فراکسیون‌ها داشت و الان نمی‌توان گفت که کدام فراکسیون اکثریت دارد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است