کد خبر : 295039
انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - 17:38
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

سایت اصولگرا: مجلس دوازدهم نباید حامی بی‌قید و شرط دولت باشد

یک سایت اصولگرا نوشت: مجلس دوازدهم مانند مجلس یازدهم انقلابی باشد؛ یعنی پایبند به اصول واقعی انقلاب اسلامی. دوم آنکه میانه‌رو و تعقل‌گرا باشد که اگر چنین نباشد طبیعتا هزینه‌های تصمیمات رادیکال را مردم خواهند پرداخت. در کنار داشتن چنین روحیه‌ای باید بتواند نسبت درستی با دولت برقرار کند؛ به این معنی که مجلس حامی بی‌قید و شرط دولت نباشد و از آن سو خود را رقیب سیاسی دولت هم فرض نکند.

سایت اصولگرا: مجلس دوازدهم نباید حامی بی‌قید و شرط دولت باشد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ سایت اصولگرای نامه‌نیوز نوشت: در شرایط کنونی که تهدیدها و چالش‌ها از چند سو بر کشور وارد شده است تشکیل مجلسی متخصص، میانه‌رو و در عین حال پایبند به اصول انقلاب اسلامی یکی از مهم‌ترین نیازهای کشور است اما چرا؟ پاسخ به این پرسش را می‌توان در چند محور ارائه کرد:

۱. بی‌تردید وضعیت اقتصادی مهم‌ترین دغدغه عمومی است. در همین روزهای بعد از تعطیلات نوروز شاهد بودیم که نرخ ارز و طلا به طرز عجیبی روند صعودی به خود گرفت. تورم و گرانی‌ها هم که وجود دارد و این احتمال می‌رود که افزایش اخیر نرخ ارز باز هم باعث تشدید گرانی‌ها و بالا رفتن تورم شود. در این وضعیت مجلس باید بتواند با تصویب مصوبه‌های عینی، قابل اجرا، دقیق و کارشناسی زمینه رفع مشکلات اقتصادی را فراهم کند. از سوی دیگر دولت را هم در مسیری قرار دهد که بتواند به بهترین شکل برنامه‌های اقتصادی خود را جلو ببرد.

۲. نکته دیگر شرایط سیاسی-اجتماعی کشور است که مجلسی می‌تواند باعث تقویت پیوندهای اجتماعی و احیای اعتماد عمومی شود که هم اهل تخصص باشد و هم نسبت به اصول انقلاب اسلامی بی‌تفاوت نباشد و هم آنکه بتواند امید را به جامعه تزریق کند.

۳. در حوزه سیاست خارجی هم کشور با مسائلی روبه‌رو است که نیاز است تا مجلسی تعقل‌گرا روی کار آید که بتواند به دور از تصمیمات هیجانی زمینه را برای بهترین عملکردها با هماهنگی دیگر نهادهای تصمیم‌ساز فراهم کند.

۴. همه اینها اما میسر نمی‌شود مگر با پیش‌نیاز چند اصل؛ نخست آنکه مجلس دوازدهم مانند مجلس یازدهم انقلابی باشد؛ یعنی پایبند به اصول واقعی انقلاب اسلامی. دوم آنکه میانه‌رو و تعقل‌گرا باشد که اگر چنین نباشد طبیعتا هزینه‌های تصمیمات رادیکال را مردم خواهند پرداخت. در کنار داشتن چنین روحیه‌ای باید بتواند نسبت درستی با دولت برقرار کند؛ به این معنی که مجلس حامی بی‌قید و شرط دولت نباشد و از آن سو خود را رقیب سیاسی دولت هم فرض نکند؛ بلکه باید ارتباط دولت و مجلس تعامل انتقادی باشد. به بیان دیگر مجلس در عین حال که باید زمینه را برای دولت مساعد کند تا برنامه‌های دولت به بهترین شکل جلو برود و نه‌تنها سنگ‌اندازی در مقابل پای دولت نکند بلکه سنگ‌ها را بردارد اما اگر نقصانی در کار دولت دید باید بدون تعارف از ابزارهای نظارتی خود استفاده کند؛ کمااینکه چنین شیوه‌ای در برخورد با دولت را در مجلس یازدهم دیدیم در صورتی که همه این شرایط مهیا شود، تردیدی نیست که مجلس دوازدهم در ادامه مشی مجلس یازدهم می‌تواند منشأ بهترین اتفاقات در عرصه حکمرانی کشور باشد.

اخبار مرتبط:
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است

استاد دانشگاه تهران گفت: ویژگی مهم دیگری که در این دولت دیده می‌شود، مخالفت با جریانات آزادی‌خواه و دموکراسی‌خواه بوده و اینکه همه مشکلات را به گذشتگان نسبت دهند. در واقع مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولت آقای رئیسی است و هیچ طرح و برنامه‌ای از ابتدای این دولت وجود نداشت که عده‌ای براساس آن بگویند درباره مسائل مختلف بعد از مطالعه، برنامه‌ریزی، همفکری با دانشگاهیان و مدیران با تجربه وعده‌هایی را مطرح کنند.

رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم
رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم

سید ابراهیم رئیسی گفت: برخی می خواستند در کشور اعلام کنند که باید سایه جنگ را کوتاه کرد و روی موشک و توان نطامی خود معامله کرده و برجام ۲ و ۳ را روی میز بگذاریم، ولی رهبری گفتند برجام ۱ چه شد که ۲ و ۳ را روی میز بگذارید و موشک قابل معامله نیست. در عملیات وعده صادق دیدید چگونه دماغ دشمن به خاک مالیده شد. گفتمان ما عقلانیت انقلابی است نه دیپلماسی التماسی.

محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند
محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند

تحلیلگر سیاسی اصولگرا به گفت: «صحبت رئیس‌جمهور با رسانه ملی به‌صورت کلی مسئله‌ای نادرست نیست اما اینکه این رسانه به مثابه یک تریبون یک‌‌طرفه و بدون چالش برای بیان گفته‌های رئیس‌جمهور باشد، نه برای شخصیت رئیس‌جمهور امتیازی محسوب می‌شود و نه برای صداوسیما به لحاظ شأن حرفه‌ای و رسانه‌ای ارزشی به حساب می‌آید.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است