کد خبر : 296741
انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۲۰ - 13:16
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

فعال اصولگرا: تندروها نباید در مجلس آینده قدرت تعیین‌کنندگی داشته باشند

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: سخنان رهبر انقلاب مبنی بر پرهیز از هرگونه کشمکش سیاسی باعث شد تا از بروز اختلافات و کشمکش‌ها جلوگیری شود.

فعال اصولگرا: تندروها نباید در مجلس آینده قدرت تعیین‌کنندگی داشته باشند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دور دوم انتخابات مجلس بسیار دارای اهمیت است زیرا هنوز تکلیف تعداد قابل توجهی از کرسی‌های مجلس مشخص نشده است و به گفته کارشناسان اگر مردم حضوری حداکثری در انتخابات داشته باشند می‌توانند مجلسی متشکل از نمایندگان باورمند به عقلانیت انقلابی تشکیل دهند.

بیژن مقدم، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع گفت: «سابقه انتخابات در ایران نشان می‌دهد که مردم در قیاس با دور اول انتخابات میل کمتری برای مشارکت در دور دوم دارند. برخی تصور می‌کنند در دور اول وظیفه‌شان را انجام داده‌اند اما واقعیت این است که کار انتخابات نیمه‌تمام باقی مانده است و امیدوارم مردم با مشارکت بالا در دور دوم انتخابات این کار نیمه‌تمام را به سرانجام برسانند».

او ادامه داد: «تصویری که از مجلس بعدی ارائه می‌شود بیشتر تصویرسازی است. مجلس دوازدهم را وقتی می‌توان مورد ارزیابی طیفی-سیاسی قرار داد که نتایج دور دوم مشخص و هیئت‌رئیسه هم معلوم شده باشد. در آن صورت می‌شود نگاهی واقعی‌تر نسبت به ترکیب مجلس دوازدهم داشت».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «ترکیب مجلس نشان می‌دهد که گرایش‌ها به چه سمتی است. مهم این است که آن افرادی تندی که به مجلس می‌روند، قدرت تعیین‌کنندگی در مجلس را به دست نیاورند؛ وگرنه اگر آنها در اقلیت باشند صرفا یک رأی دارند و هرچند وقت یک‌بار می‌توانند از تریبون مجلس استفاده کنند. مهم فراکسیون اکثریت است زیرا قدرت تعیین‌کنندگی خواهد داشت».

مقدم در پایان گفت «سخنان رهبر انقلاب مبنی بر پرهیز از هرگونه کشمکش سیاسی باعث شد تا از بروز اختلافات و کشمکش‌ها جلوگیری شود. سخنان ایشان بعد از برگزاری دور اول انتخابات مجلس به نوعی پیشگیرانه بود و اجازه نداد که شکاف اختلاف‌ها ادامه‌دار شود. برخی تصور می‌کردند که چون توانسته‌اند وارد مجلس شوند لزوما در مجلس قدرت را در اختیار می‌گیرند و به همین دلیل بر اختلافات دامن می‌زدند. رهبر انقلاب با هشدار به موقع‌شان باعث حفظ وحدت و تأمین منافع ملی شدند و مانع به وجود آمدن دوقطبی‌های سیاسی بعد از انتخابات شدند».

اخبار مرتبط:
خبر رسمی خبرگزاری دولت از شهادت ابراهیم رئیسی رئیس جمهور
خبر رسمی خبرگزاری دولت از شهادت ابراهیم رئیسی رئیس جمهور

سیّد ابراهیم رئیس‌الساداتی ۶۴ ساله هشتمین رئیس‌جمهور ایران بود.

سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور به شهادت رسید
سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور به شهادت رسید

منابع خبری رسمی اعلام کردند که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در سانحه سقوط بالگرد در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی به شهادت رسیده است.

با شهادت ابراهیم رئیسی، چه کسی طبق قانون رئیس‌جمهور می‌شود؟
با شهادت ابراهیم رئیسی، چه کسی طبق قانون رئیس‌جمهور می‌شود؟

بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی در صورت فوت، عزل، استعفا، و یا غیبت و بیماری بیش از دو ماه رئیس جمهور، معاون اول او با موافقت رهبر اختیارات و مسئولیت‌های او را برعهده می‌گیرد و شورای متشکل از او، رئيس مجلس و رئيس قوه قضائيه موظف هستند شرایطی را فراهم کنند که ظرف مدت زمانی حداکثر ۵۰ روزه رئيس جمهور جدید انتخاب شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است