کد خبر : 281867
انتشار : ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ - 15:42
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

علی بیگدلی: لحظات بسیار حساسی را سپری می‌کنیم / ایران باید با آمریکا گفت وگو کند

تحلیلگرمسائل خاورمیانه با توجه به شرایط منطقه گفت: لحظات بسیار حساسی را سپری می‌کنیم که تا کنون سابقه نداشته است.

علی بیگدلی: لحظات بسیار حساسی را سپری می‌کنیم / ایران باید با آمریکا گفت وگو کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ نامه نیوز نوشت: وضعیت منطقه پر تنش است و بعد از کشته‌شدن سه سرباز آمریکایی‌ گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال واکنش آمریکا وجود دارد.

علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «ایران گفته که محور مقاومت از ما دستور نمی‌گیرد که این سخن مورد پذیرش آمریکایی‌ها قرار نگرفته است. مسئله دیگر این است که ایران در شرایط کنونی می‌تواند دست به دیپلماسی پنهان بزند و با واسطه‌هایی که وجود دارند مانند قطر با آمریکایی‌ها وارد مذاکره شویم تا احیانا آمریکا اقدامات خاص نظامی انجام ندهند. لحظات بسیار حساسی را سپری می‌کنیم که تا کنون سابقه نداشته است».

او ادامه داد: «بایدن بر سر دو راهی است. از یک طرف نمی‌خواهد نسبت به کشته‌شدن سه سرباز آمریکایی بی‌تفاوت باشد و از سوی دیگر نمی‌داند باید چه طور واکنش نشان دهد. از طرفی هم انتخاباتی را در پیش دارد که اقدام امروزش می‌تواند در سرنوشت انتخابات تأثیرگذار باشد. آمریکا حتما دست به واکنشی می‌زند اما نوع واکنشش مشخص نیست اما مشخص است که ایران و آمریکا نمی‌خواهند درگیری گسترده‌ای به وجود آید. به هر حال اگر آمریکا وارد درگیری مستقیم شود یا به خاک ایران تجاوز کند، ممکن است منطقه به آتش کشیده شود».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «مسئله دیگر آن است اگر این دور تسلسل ادامه یابد منجر به جنگ ایران و آمریکا می‌شود. اسرائیل گرفتار حماس و حزب‌الله است که اگر چنین درگیری را نداشت می‌توانست مشکلاتی را برای ایران به وجود آورد».

بیگدلی در پایان گفت: «همان روز که عملیات هفتم اکتبر رخ داد بایدن طوری سخن گفت که پای ایران به ماجرا باز نشود. اکنون اسرائیل نمی‌تواند کاری علیه ایران بکند زیرا خودش درگیر جنگ است. آمریکایی‌ها هم نمی‌خواهند وارد جنگ با ایران شوند زیرا موضوع انرژی برایش مهم است».

اخبار مرتبط:
عباس عبدی: در آینده حساسیت‌های کشورهای منطقه علیه ایران بیشتر خواهد شد
عباس عبدی: در آینده حساسیت‌های کشورهای منطقه علیه ایران بیشتر خواهد شد

از سوی دیگر تمرکز اطلاع‌رسانی مهم است و تندروهای بی‌مسوولیت را باید مهار کنند. یک نمونه آن سخنان نماینده تندروی مجلس که سعی کرد توجیه کند یا خالی‌بندی تکذیب شده فرد دیگری مبنی بر احضار شبانه سفیر سوییس از سوی نهاد نظامی! در پایان متذکر می‌شود که بدون تردید و در آینده حساسیت‌های کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای علیه ایران بیشتر خواهد شد و این به سود ایران نیست.

رشیدی‌کوچی: رئیسی دلش نمی‌خواهد فیلترینگ برداشته شَود / فکر می‌کنند مردم هم نمی‌فهمند
رشیدی‌کوچی: رئیسی دلش نمی‌خواهد فیلترینگ برداشته شَود / فکر می‌کنند مردم هم نمی‌فهمند

یک نماینده مجلس گفت: رئیس شورای فضای مجازی، شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس‌جمهور است؛ این‌ها بازی را بلد نیستند و فکر می‌کنند مردم نیز نمی‌فهمند و این بازی را راه انداختند که ما نقشی نداریم. رئیس جمهور می‌تواند تنها با یک خط فیلتر را بردارد، اما این کار را نمی‌کند؛ زیرا نمی‌خواهند.

اسحاق جهانگیری: اصلاح‌طلبان هیچ‌وقت درباره ردصلاحیت‌ها از من نخواستند با رهبری ارتباط بگیرم
اسحاق جهانگیری: اصلاح‌طلبان هیچ‌وقت درباره ردصلاحیت‌ها از من نخواستند با رهبری ارتباط بگیرم

معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم گفت: من از اول واقعاً نمی‌دانستم دوستان اصلاح‌طلب با حرف‌هایی که می‌زدند چقدر می‌خواهند در انتخابات جدی وارد شوند. آنها دغدغه‌هایی راجع به انتخابات گذشته داشتند که هیچوقت هم از من از طرف جریان چنین چیزی خواسته نشد. افراد از من خواستند. افرادی که از من خواستند معلوم بود که اسم نوشته بودند و می‌گفتند که مثلاً ما را رد کرده‌اند شما اگر دسترسی دارید منتقل کنید. من هم سعی کردم از کانال‌هایی که دسترسی داشتم به نوعی به مراکز تصمیم‌گیری منتقل کنم. اینکه چقدر مورد قبول واقع شد (با لبخند) نمی‌دانم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است