کد خبر : 232069
انتشار : ۱۴۰۱/۱۲/۰۱ - 09:37
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

صادق کوشکی: قرار نیست پول نفت مشکل مردم را رفع کند/ نیازی به برجام نداریم

فعال سیاسی اصولگرا گفت: ما الان در فروش نفت مشکلی نداریم، پس نیازی به برجام نداریم. با این توضیح که اتکا به دلال‌ها برای فروش نفت، به دوران احمدی‌نژاد ربط داشت. در واقع برجام برای ما بارِ روانی داشت. یعنی چه در دوره روحانی و چه در این دوره توافق یا عدم توافق هسته‌ای، تاًثیری در مسائل اقتصادی نداشت.

صادق کوشکی: قرار نیست پول نفت مشکل مردم را رفع کند/ نیازی به برجام نداریم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ محمدصادق کوشکی چهره اصولگرا و استاد اندیشه سیاسی دانشگاه در تحلیل سیاست خارجی جمهوری اسلامی به رویداد۲۴ گفته «آمریکا نه الان، بلکه از سال ۹۷ برجام را کنار گذاشت، بنابراین اینکه دلخوش به چراغ سبز آمریکا باشیم، خطایی است که آقای روحانی در سه سال آخر دولتش و آقای رئیسی در یک سال و چند ماهی که از دولتش می‌گذرد، مرتکب شدند. البته هر دو دولت سعی‌شان این بود که به نحوی امور را اداره کنند و تا حدی هم موفق بودند»

نیازی به برجام نداریم چون در فروش نفت مشکلی وجود ندارد

کوشکی می‌گوید: ما الان در فروش نفت مشکلی نداریم، پس نیازی به برجام نداریم. با این توضیح که اتکا به دلال‌ها برای فروش نفت، به دوران احمدی‌نژاد ربط داشت. در واقع برجام برای ما بارِ روانی داشت. یعنی چه در دوره روحانی و چه در این دوره توافق یا عدم توافق هسته‌ای، تاًثیری در مسائل اقتصادی نداشت.

قرار نیست پول نفت مشکل مردم را رفع کند

این چهره اصولگرا تصریح کرد: مشکل این است، ما بیشتر از یک ملیون و ۲۰۰ هزار بشکه نمی‌توانیم بفروشیم. همچنین به دلیل تاثیرات جنگ اوکراین، گندم و روغن را با ۴ برابر قیمت خریدیم. یعنی گندم را در سال ۹۹، تنی ۲۰۰ دلار و امسال تنی ۱۰۰ هزار دلار خریداری کردیم. در نتیجه یک ملیون و خرده‌ای بشکه صادرات، کفاف دخل و خرج را نمی‌دهد، پس قرار نیست پول نفت مشکل مردم را رفع کند.

قیمت دلار در تعطیلات سه روزه که همه بازار‌های جهان تعطیل‌اند، افزایش یافته است

او می‌گوید: حالا اگر دلار در کانال ۴۰ هزار تومان مانده و گرانی به مردم فشار می‌آورد، خرابکاری است. مثلاً در تعطیلات سه روزه که همه بازار‌های جهان تعطیل‌اند، وقتی دلار گران می‌شود معنی خاصی دارد. واقعیت این است، دولت باید ساز و کار پولی را مرتب کند و مشکلات را به گردن برجام نیندازد چون در صورت توافق هسته‌ای هم، دلار بالا و پایین خواهد داشت.

اغتشاشات، دستاورد اجلاس شانگهای را هوا کرد

کوشکی می‌گوید: البته پیوستن به اجلاس شانگهای می‌توانست مشکلات‌مان را کم کند. اما متاًسفانه این اتفاق خوب و دستاورد آن، با اغتشاشات و آشوب‌ها مجالِ فعالیت را از بخش خصوصی و فعالانی که از خارج می‌خواستند برای فعالیت به ایران بیایند، گرفت. در واقع اغتشاشات شانگهای را هوا کرد.

تیم برنامه و بودجه از دولت هاشمی تا کنون ثابت هستند

این تحلیلگر اصولگرا ادامه می‌دهد: مادامی که یک تیمِ مشخص بحث برنامه و بودجه را در دست داشته باشند، مشکلات پابرجا خواهند آمد. نکته تعجب‌برانگیز چیزی جز این نیست که آن تیمِ مشخص از دوره مرحوم هاشمی برنامه و بودجه را اداره می‌کند و با اینکه ده‌ها بار شکست خورده‌اند، همچنان روی کار هستند. تا زمانی که همان‌ها هستند، هیچ گرهی باز نمی‌شود. در واقع اقتصاد در چنبره‌شان گرفتار است. جالب این است که با تغییر دولت‌ها هم از جای خود تکان نمی‌خورند.

کوشکی در پاسخ به این پرسش که «آن تیم زورش از کجا می‌آید که تغییر نمی‌کند» گفت: من نمی‌دانم. اما اینها هم در دولت هاشمی، هم در دولت خاتمی، هم در دولت احمدی‌نژاد و هم در دولت‌های روحانی و رئیسی طراح اصلی اقتصاد هستند و جالب اینکه هنگام بحران، در صف اول منتقدان ابراز وجود و انتقاد می‌کنند. در واقع هیچکدام از روسای جمهوری اراده لازم را بر برکناری آن‌ها نداشتند و رئیسی هم ندارد. می‌توان گفت، عوض نشدن تیم برنامه و بودجه خیلی خیلی عجیب است.

اخبار مرتبط:
حجت‌الاسلام انصاری‌راد: ماست‌مالی‌ کردن پرونده کاظم صدیقی به نفع حاکمیت نیست / برخورد مومنانه یعنی چه؟ مگر شما از امام علی(ع) بالاتر هستید؟
حجت‌الاسلام انصاری‌راد: ماست‌مالی‌ کردن پرونده کاظم صدیقی به نفع حاکمیت نیست / برخورد مومنانه یعنی چه؟ مگر شما از امام علی(ع) بالاتر هستید؟

نماینده مجلس ششم گفت: در مقام قضا و اجرا قانون هیچ خودی و غیرخودی معنا ندارد و این تبعیض ناروا و از محرمات قطعی است. برخورد مومنانه دیگر چیست؟ برخورد مومنانه یعنی در چارچوب قانون اتهام را رسیدگی کنند. حتی امام علی هم در محکمه حاضر می‌شد و به قاضی نهی می‌کرد که هیچ تبعیضی میان او و مدعی یهودی نباشد.

فلاحت‌پیشه: متاسفانه قوانین کشور فقط برای مَردم نوشته می‌شود
فلاحت‌پیشه: متاسفانه قوانین کشور فقط برای مَردم نوشته می‌شود

تحلیلگر مسائل سیاسی کشورمان گفت: متاسفانه شاهدیم که در برخی موارد که قانون هم وجود دارد، زور قانون به صاحبان قدرت نمی‌رسد اما برای بخشی از مردم، برخوردکنندگان خود را از قانون بالاتر می‌بینند.

سایت اصولگرا: مجلس دوازدهم نباید حامی بی‌قید و شرط دولت باشد
سایت اصولگرا: مجلس دوازدهم نباید حامی بی‌قید و شرط دولت باشد

یک سایت اصولگرا نوشت: مجلس دوازدهم مانند مجلس یازدهم انقلابی باشد؛ یعنی پایبند به اصول واقعی انقلاب اسلامی. دوم آنکه میانه‌رو و تعقل‌گرا باشد که اگر چنین نباشد طبیعتا هزینه‌های تصمیمات رادیکال را مردم خواهند پرداخت. در کنار داشتن چنین روحیه‌ای باید بتواند نسبت درستی با دولت برقرار کند؛ به این معنی که مجلس حامی بی‌قید و شرط دولت نباشد و از آن سو خود را رقیب سیاسی دولت هم فرض نکند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است