کد خبر : 185532
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۰۵ - 11:07
دسته‌بندی : سیاسی، پیشنهاد سردبیر
چاپ

انتقاد از تماس های تلفنی نمایندگان هنگام جلسات کمیسیون‌های مجلس

نماینده ادوار مجلس گفت : برخی نمایندگان،گاهی بخشی از جلسه را شرکت می‌کردند و بخشی دیگر را در خارج از کمیسیون پیگیر کارهای حوزه انتخابیه‌شان بودند و در داخل کمیسیون مدام تلفن‌شان برای پیگیری امور زنگ می‌خورد.

انتقاد از تماس های تلفنی نمایندگان هنگام جلسات کمیسیون‌های مجلس

به گزارش مدارا، حمیدرضا فولادگر عضو هیأت علمی دانشگاه و نماینده مردم اصفهان در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به لزوم اصلاح آیین نامه داخلی مجلس برای افزایش وقت کمیسیون‌های تخصصی نسبت به صحن علنی، گفت: یکی از نکاتی که همواره مقام معظم رهبری در دیدارهایی که نمایندگان مجلس با ایشان داشتند تاکید کرده‌اند، این بود که باید در مجلس به کمیسیون‌ها اهمیت بدهید و کار تخصصی در کمیسیون‌ها انجام شود.

لزوم کار دقیق کمیسیونی روی قوانین و طرح‌ها

وی افزود: از لحاظ تجربی هم چندین کمیسیون دائمی، عادی، ویژه و مشترک را تجربه کرده ام و با تمام وجود این را احساس کرده‌ایم که هر چه مخصوصاً در حوزه قوانین در کمیسیون ها بیشتر کار شود، نتیجه آن در صحن علنی پخته‌تر است و اتفاقاً قوانینی که در اجرا با مشکل مواجه و یا چندین بار دست‌خوش تغییر می‌شوند، در کمیسیون کار دقیقی رویشان انجام نشده است.

فولادگر ادامه داد: به نظرم مرکز پژوهش‌های مجلس باید روی طرح‌هایی که در کمیسیون‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، کار پژوهشی انجام دهد و تمرکز بیشتری روی لوایح باشد چون این لوایح چندین دور در کمیسیون‌های دولت می‌چرخند و کار کارشناسی بیشتری نسبت به طرح‌های مجلس روی آنها انجام می‌شود.

انتقاد از تماس های تلفنی نمایندگان وسط کمیسیون تخصصی مجلس

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: نمایندگان اکثراً به گزارش کمیسیون اعتماد می‌کنند و غیر از نمایندگانی که در آن حوزه تخصصی خاص صاحبنظر هستند، اکثر نمایندگان چون در همه حوزه‌ها مطالعه و تخصص ندارند به گزارش کمیسیون اعتماد می‌کنند و به همین دلیل گزارش کمیسیون بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: در حوزه‌های نظارتی در دوره‌های اخیر چندین بار اصلاح آیین‌نامه داشته‌ایم و الان بیش از قبل به گزارش‌های کمیسیون در تحقیق و تفحص‌ها بها داده می‌شود.

فولادگر ضمن تاکید بر اینکه نمایندگان واقعاً باید به کمیسیون بها و اهمیت بدهند، گفت: کمیسیون هم از لحاظ حضور و غیاب و چه رای‌گیری و مقررات آیین‌نامه‌ای مانند صحنه علنی است؛ پس بنابراین جلسات کمیسیون و نظم آن مهم است.

گزارش حضور و غیاب نمایندگان در کمیسیون‌ها خوانده شود

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس ضمن اشاره به مطرح شدن طرح شفافیت در مجلس گفت: شفافیت فقط این نیست که رای همه نمایندگان معلوم باشد، بلکه یکی از ابعاد شفافیت همین حضور نمایندگان در کمیسیون‌ها است.

وی تصریح کرد: مردم به نمایندگان رای داده‌اند و باید بدانند که نماینده شان واقعاً در کمیسیون‌ها فعال شرکت می‌کند و چه اشکالی دارد که گزارش حضور و غیاب نمایندگان در کمیسیون‌ها خوانده شود.

تماس تلفنی نمایندگان وسط کمیسیون تخصصی مجلس

وی افزود: با تجربه می‌گویم که نمایندگانی که در کمیسیون‌ها حضور موثر و منظمی داشتند، واقعاً متعهدانه برخورد می‌کردند و در صحن علنی هم موثر بودند، ولی متاسفانه مواردی هم داشتیم که برخی نمایندگان به جلسات کمیسیون کم توجهی می کردند و ضمن غیبت در برخی جلسات، گاهی بخشی از جلسه را شرکت می‌کردند و بخشی دیگر را در خارج از کمیسیون پیگیر کارهای حوزه انتخابیه‌شان بودند و در داخل کمیسیون مدام تلفن‌شان برای پیگیری امور زنگ می‌خورد.

فولادگر تاکید کرد: این خوب است که نمایندگان پیگیر امور مردم باشند ولی این نباید در وقت کمیسیون باشد، چون این وقت باید کاملاً برای طرح و لوایح کارشناسی در حوزه قانونگذاری و نظارت اختصاص یابد.

وی ضمن تاکید بر اینکه آیین‌نامه داخلی مجلس ظرفیت‌های بسیاری را برای پیشبرد امور از جمله بهره‌گیری از ظرفیت مرکز پژوهش‌های مجلس دارد، گفت: با این حال با پیشنهادهایی که به کمیسیون آیین نامه مجلس می‌رسد، می‌توان در جهت تقویت آیین‌نامه داخلی مجلس قدم‌های مثبتی نیز برداشت.

حتما باید نمایندگان به شفافیت رای بدهند

این نماینده سابق مجلس در پاسخ به سوالی در مورد لزوم تغییر آیین نامه داخلی مجلس و حذف الزام اخذ دو سوم از آرای نمایندگان مجلس برای تصویب طرح شفافیت‌، بیان داشت: این مسئله در قانون آیین‌نامه مجلس که مستحکم‌ترین قانون مجلس است ذکر شده و به همین دلیل نصاب دو سوم در نظر گرفته می شود ولی چرا باید شفافیت رای نیاورد؟ حتما باید نمایندگان رای بدهند چون اگر دو سوم هم رای ندهند، استحکام کافی را هم برای اجرایی شدن ندارد.

اخبار مرتبط:
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است

استاد دانشگاه تهران گفت: ویژگی مهم دیگری که در این دولت دیده می‌شود، مخالفت با جریانات آزادی‌خواه و دموکراسی‌خواه بوده و اینکه همه مشکلات را به گذشتگان نسبت دهند. در واقع مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولت آقای رئیسی است و هیچ طرح و برنامه‌ای از ابتدای این دولت وجود نداشت که عده‌ای براساس آن بگویند درباره مسائل مختلف بعد از مطالعه، برنامه‌ریزی، همفکری با دانشگاهیان و مدیران با تجربه وعده‌هایی را مطرح کنند.

رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم
رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم

سید ابراهیم رئیسی گفت: برخی می خواستند در کشور اعلام کنند که باید سایه جنگ را کوتاه کرد و روی موشک و توان نطامی خود معامله کرده و برجام ۲ و ۳ را روی میز بگذاریم، ولی رهبری گفتند برجام ۱ چه شد که ۲ و ۳ را روی میز بگذارید و موشک قابل معامله نیست. در عملیات وعده صادق دیدید چگونه دماغ دشمن به خاک مالیده شد. گفتمان ما عقلانیت انقلابی است نه دیپلماسی التماسی.

محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند
محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند

تحلیلگر سیاسی اصولگرا به گفت: «صحبت رئیس‌جمهور با رسانه ملی به‌صورت کلی مسئله‌ای نادرست نیست اما اینکه این رسانه به مثابه یک تریبون یک‌‌طرفه و بدون چالش برای بیان گفته‌های رئیس‌جمهور باشد، نه برای شخصیت رئیس‌جمهور امتیازی محسوب می‌شود و نه برای صداوسیما به لحاظ شأن حرفه‌ای و رسانه‌ای ارزشی به حساب می‌آید.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است