کد خبر : 127932
انتشار : ۱۳۹۹/۰۵/۱۵ - 16:25
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

علی تاجرنیا: قرار نیست انتخابات ۱۴۰۰ هم انتخاباتی به کام اصولگرایان باشد

علی تاجرنیا: قرار نیست انتخابات ۱۴۰۰ هم انتخاباتی به کام اصولگرایان باشد

به گزارش سایت خبری مدآرا؛ «علی تاجرنیا»، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، در پاسخ به اینکه عملکرد مجلس یازدهم تا چه اندازه بستر را برای پیروزی اصلاح‌طلبان در ۱۴۰۰ فراهم می‌کند؟ گفت: موضوع انتخابات ریاست جمهوری موضوع کاملا متفاوتی است به همان نسبتی که جریان‌های سیاسی موثرند به همان نسبت، ویژگی‌های اشخاص هم اهمیت پیدا می‌کند ضمن اینکه عملکرد مجلس فعلی برای اصولگریان نقطه قوت محسوب نمی‌شود.

این نماینده سابق مجلس افزود: به عبارت دیگر بخش عمده‌ای از مردمی که در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکردند و بخشی هم که شرکت کردند الزاما رفتارهای مجلس را تایید نمی‌کنند و بر این باورند که نمایندگان مجلس، بیش از اینکه به بحث معیشت، که جزو شعارهایشان بود، بپردازند درگیری با دولت را سرلوحه کار خود قرار دادند. در انتخابات مجلس اکثریتی را داریم، که در آن شرکت نکردند.

تاجرنیا با اشاره یکه‌تازی اصولگرایان در جریان انتخابات مجلس یازدهم تصریح کرد: البته حضور اصولگرایان در مجلس خصوصا در انتخاباتی که با قلع و قمع کاندیداهای رقیب همراه بود و با مشارکت اندک مردم، می‌تواند دورنمایی برای انتخابات ریاست جمهوری باشد.

این چهره اصلاح‌طلب ضمن تاکید براینکه چهره‌های انتخابات ۱۴۰۰ با چهره‌های انتخابات مجلس یازدهم متفاوت هستند، اظهار کرد: با توجه به اینکه شرایط ایران شرایط متفاوتی است، دلیلی وجود ندارد که انتخابات ۱۴۰۰ هم انتخاباتی به کام اصولگرایان باشد. بر همین اساس اگر در انتخابات با حضور حداکثری مواجه باشیم احتمال اینکه پیش‌بینی‌های اصولگرایان به هم بخورد، وجود دارد.

تاجرنیا ادامه داد: ممکن است اصولگرایان خود را پیروز انتخابات آینده بدانند اما این مساله نمی‌تواند استحکام داشته باشد؛ علتش هم این است که همواره در دوران ریاست جمهوری غیر از دوران قبل از هاشمی رفسنجانی که عملا رقیب جدی وجود نداشت، از انتخابات دوم خرداد به این طرف همیشه با انتخابی غیرقابل پیش‌بینی مواجه بودیم. به عنوان مثال در انتخابات سال‌های ۷۶ و ۹۲ در حالی که تصور برتری کاندیدای دیگری بود اما شرایط به گونه دیگری رقم خورد.

این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در خصوص شرایط پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: وحدت برای پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات شرط لازم است اما شرط کافی نیست. به عبارت دیگر اگرچه اصلاح‌طلبان باید در انتخابات پیش‌رو از تعدد کاندیدا پرهیز کنند اما به این معنی نیست که اگر  با هم اتحاد کردند و کاندیدایی را مطرح کنند که این کاندیدا نتواند گفتمان‌سازی مناسب داشته باشد و نتواند اقبال افکار عمومی را به دست بیاورد، در انتخابات پیروز می‌شوند.

تاجرنیا در پایان یادآور شد: در حقیقت این جریان بیش از اینکه نیاز به وحدت داشته باشد نیاز به اصلاح گفتمان و شرایطی دارد که به نوعی بتواند، جلب حمایت طبقات مختلف و خصوصا طبقه متوسط که اصلی‌ترین جریان حامی اصلاح‌طلبان است، را داشته باشد. بنابراین وحدت روی یک کاندیدا شرط لازم است ولی شرط کافی برای پیروزی نیست.

اخبار مرتبط:
نوری‌قزلجه: قالیباف برای ریاست مجلس از بیرون از خانه ملت حمایت می‌شود / طرح‌های صیانت، حجاب و اصلاح قانون انتخابات، سفارشی از بیرون بودند
نوری‌قزلجه: قالیباف برای ریاست مجلس از بیرون از خانه ملت حمایت می‌شود / طرح‌های صیانت، حجاب و اصلاح قانون انتخابات، سفارشی از بیرون بودند

نماینده مردم بستان‌آباد در خانه ملت گفت: این احتمال وجود دارد که ریاست قالیباف از بیرون مجلس شارژ شود و من این را رد نمی‌کنم اما در مورد اینکه بگوییم شانس کدام کاندیدا برای کسب کرسی ریاست مجلس بیشتر است، نکته این است که هنوز در جمع منتخبین این موضوع را باز نکردیم و صحبت نکردیم.

علی مجتهدزاده: چرا اعضای کمیسیون حقوقی مجلس باید نسبت به ماجرای صدور حکم اعدام توماج بی‌تفاوت باشد؟ / صدور چنین احکامی باعث وهن دستگاه قضایی است
علی مجتهدزاده: چرا اعضای کمیسیون حقوقی مجلس باید نسبت به ماجرای صدور حکم اعدام توماج بی‌تفاوت باشد؟ / صدور چنین احکامی باعث وهن دستگاه قضایی است

یک حقوقدان و وکیل دادگستری گفت: من هم مانند بسیاری از همکاران حقوقدان خودم معتقدم این حکم می‌شکند، اما باید به این پرسش پاسخ داده شود که هزینه‌های غیر قابل جبرانی که از رهاورد یک چنین احکامی در عرصه داخلی و خارجی ایجاد می‌شود چگونه جبران پذیر خواهد شد؟

سایت نزدیک به قالیباف: تندروها می‌خواهند عرصه مجلس را به کارزار کشمکش سیاسی تبدیل کنند
سایت نزدیک به قالیباف: تندروها می‌خواهند عرصه مجلس را به کارزار کشمکش سیاسی تبدیل کنند

رسانه فردانیوز نزدیک به طیف قالیباف نوشت: طیف تندرو می‌خواهد عرصه مجلس را به کارزار کشمکش سیاسی تبدیل کند؛ همان مخاطره‌ای که رهبر انقلاب هم بعد از برگزاری دور اول انتخابات به آن اشاره کردند. حالا بی‌تردید با حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات عرصه از تندروها گرفته می‌شود و کرسی‌های مجلس در اختیار عقلانیت انقلابی قرار می‌گیرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است