کد خبر : 191467
انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۳۱ - 18:13
دسته‌بندی : اجتماعی، اخبار ویژه
چاپ

آبله میمون چه علائمی دارد و چگونه سرایت می‌کند؟

جهان همچنان درگیر همه گیری کووید-۱۹ است و اکنون برخی کشورها با ویروس دیگری مواجه شده اند که نگرانیهایی را به همراه داشته است.

آبله میمون چه علائمی دارد و چگونه سرایت می‌کند؟

به گزارش مدارا، این بار شیوع ویروس “آبله‌میمون” (Monkeypox) است که توجه مقامات کشورها را به خود جلب کرده است. تاکنون حدود ۸۰ مورد ابتلا در ۱۱ کشور تایید شده که به طور معمول انتظار شیوع این بیماری در آنها وجود ندارد.

اکنون این پرسش مطرح است که آیا باید نسبت به شیوع بیماری آبله میمون احساس نگرانی کرد؟

اگر بخواهیم به طور واضح به این پرسش پاسخ بدهیم باید بگوییم که آبله میمون، کووید دیگری نیست و برای مهار شیوع آبله میمون به قرنطینه نیازی نیست.

با این حال، این یک شیوع غیرمعمول و بی سابقه از بیماری آبله میمون است. متخصصان این بیماری، کاملا غافلگیر شده اند و زمانیکه یک ویروس رفتار خود را تغییر می دهد نگران کننده است. تاکنون، آبله میمون کاملا قابل پیش بینی بوده است.

زیستگاه طبیعی این ویروس، حیوانات وحشی هستند که در واقع تصور می شود جوندگان باشند تا میمون ها. فردی در جنگل های استوایی غرب و مرکز آفریقا با یک موجود آلوده تماس پیدا میکند و باعث می شود ویروس در بین گونه ها جهش یابد. بثورات پوستی ظاهر می‌شود سپس تاول می‌زند و پوسته پوسته می‌شود.

در حال حاضر این ویروس خارج از زیستگاه معمول خود قرار دارد و در تلاش برای گسترش یافتن است، بنابراین برای ادامه حیات به تماس نزدیک و طولانی مدت نیاز دارد. بنابراین احتمال گسترده بودن شیوع بیماری وجود ندارد و خود به خود از بین می رود.

پیش از این در سایر نقاط جهان تعداد کمی از موارد ابتلا مشاهده شده است اما در همه این موارد، شخص به کشور درگیر سفر کرده و درگیر بیماری شده است که دیگر اینطور نیست.

برای اولین بار این ویروس در افرادی یافت می شود که هیچ ارتباط واضحی با غرب و مرکز آفریقا ندارند و معلوم نیست بیماران از چه طریق به این ویروس آلوده شده اند.

پروفسور “سر پیتر هوربی”، مدیر مؤسسه علوم همه گیری دانشگاه آکسفورد گفت: در موقعیت بسیار جدیدی قرار داریم که تعجب آور و نگران کننده است. این “کووید-دو” نیست اما باید به درستی اقدام کنیم تا از نفوذ ویروس جلوگیری کنیم؛ این چیزی است که واقعا می خواهیم از آن اجتناب کنیم.

آبله میمون چه علائمی دارد و چگونه سرایت می‌کند؟

آبله میمون مشابه به آبله مرغان است اما شدت و مسری بودن آن کمتر است. تب، سردرد، ورم، درد عضلانی، احساس خستگی، بروز بثورات پوستی به ویژه روی صورت، دستها و پاها از جمله علائم آن است.

این بیماری از طریق تماس نزدیک با حیوان یا فرد آلوده و لمس اشیاء مورد استفاده‌ی یک فرد آلوده منتقل می شود. همچنین واکسن آبله مرغان و مصرف داروهای ضد ویروسی می تواند به تسکین علائم بیماری آبله میمون کمک کند.

انگلیس انبار کردن واکسن آبله را آغاز کرد

همچنین گزارش‌ها حاکیست که همزمان با جلسه سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع آبله میمون، وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد که این کشور روند انبار کردن واکسن آبله را آغاز کرده است.

بیماری آبله میمون، واکسن مخصوص خود را ندارد اما سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که واکسن آبله تا ۸۵ درصد برای حفاظت در برابر آبله میمون کارآیی دارد.

بنابر گزارش‌ها، دولت انگلیس درعین حال از روز پنج‌شنبه کار واکسیناسیون پرسنل خدمات درمانی را در برابر آبله آغاز کرده است.

اخبار مرتبط:
یسنا، دختر گلستانی پیدا شد
یسنا، دختر گلستانی پیدا شد

«یسنا» دختر بچه چهار ساله اهل کلاله از عصر روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در حالی که همراه مادرش در زمین‌های کشاورزی روستای «یلی بدراق» کلاله بوده با غفلت مادر مفقود شده بود، زنده پیدا شد.

رئیسی نه تنها مشکلات کارگران را حل نکرد، بلکه به مشکلات آنها اضافه هَم کرد
رئیسی نه تنها مشکلات کارگران را حل نکرد، بلکه به مشکلات آنها اضافه هَم کرد

ناصر چمنی، رئیس سابق کانون انجمن صنفی کارگران ایران گفت: دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات جامعه‌ی کارگری اضافه کرد. در دو سال گذشته افزایش دستمزد‌های کمتر از تورم تصویب شد و سال ۲۷ درصد و امسال ۳۵ درصد، بدون امضای نماینده کارگران اجرایی شد.

قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس: طبقه متوسط در حال از بین‌رفتن است / جامعه ایران به ۲ بخش طبقه بالا و طبقه پایین تقسیم شده
قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس: طبقه متوسط در حال از بین‌رفتن است / جامعه ایران به ۲ بخش طبقه بالا و طبقه پایین تقسیم شده

یک جامعه‌شناس گفت: کارکرد طبقه متوسط آن است که نقش سپر مقاومتی برای جلوگیری از شکاف میان مردم و حاکمیت را ایفا می‌کند و به تعبیری نمی‌گذارد میان طبقات پایین و طبقات بالا شکاف ایجاد شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است