به گزارش سایت خبری مدآرا، ابوالحسن داوودی کارگردان، و تهیهکننده سینما درباره رویکرد تعجببرانگیز تلویزیون و گفتههای اهانتآمیز برخی از کارشناسان و مجریان شبکه افق به خبرنگار ایرناپلاس گفت: اتفاق تازهای نیست. یعنی چنین رفتارهایی از این رسانه که سالهاست بنظر میرسد تنها اسماً ملی محسوب میشود، نه تنها بعید نیست، بلکه به امری معمول تبدیل شده است. این رویکرد شاید بیشتر ناشی از هرج و مرجی است که در این سالها، بر سیاستهای تلویزیون حاکم شده و نه تنها دههها است برایش فکری نشده، بلکه در طول زمان بدتر هم شده است. بنظر میرسد تلویزیون از گذشته به جای اینکه به عنوان یک رسانه واقعاً ملی بخواهد عمل کند، عملا در اختیار جناحی خاص و بخش تندرو از یک جریان فکری بوده و به خواست و بنا بر سلیقه آنها هم عمل کرده است. حتی در این زمینه به اندازهای بیتدبیری و ضعف مدیریت در آن وجود داشته که نتوانسته منافع همان جناح خاص را هم تامین و حفظ کند.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد تلویزیون افزود: این عملکرد حتی گاهی مانند دوستی خاله خرسه شده است که در اوقاتی به منافع کسانی که حمایت کنندهاش بودهاند هم، لطمه زده است. نمونهاش برخوردهای چندشآور این چنینی است که تلویزیون هر بار انجام داده و با هر اشتباهش بخش نسبتا عمدهای از تماشاگران خود را از دست داده است. آنهایی هم که عملاً مجبور به استفاده از این رسانه هستند یا به آن عادت کردهاند، کم وبیش اعتماد خود را به این رسانه از دست دادهاند.
صاحبان واقعی تلویزیون ملت ایران هستند
داوودی در ادامه با تاکید بر ضعف مدیریت در رسانه ملی افزود: فکر میکنم مدیریتی که بر تلویزیون حاکم است اصلا به مخیلهاش هم راه نمی دهد که صاحبان واقعی این رسانه ملت ایران هستند ونه اربابان قدرت و جریان خاص فکری هدایت کننده رسانه، شاید هم به این فکر نیست که چه وظیفه و مسئولیتی دارد و چگونه میتواند وظایف خود را درست و بهتر انجام دهد. رفتارهایی از این جنس و توهین به افراد در تلویزیون باتوجه به سابقه آن چندان دور از ذهن نیست. در این گونه موارد وقتی فکر و استراتژی کلی مدیریتی وجود نداشته باشد، معمولا شاهد اینگونه رفتارها میشویم. هیچوقت هم توجه نمیکنند که این رفتارها عملا چه ضربههای مهلکی بر اعتماد مردم نسبت به این رسانه میزند. متاسفانه با مطرح کردن اخبار کذبی که خیلیهایشان نه تنها ممکن است واقعیت نداشته باشند، بلکه خلاف واقع هم باشند؛ به مرور تلویزیون را به رسانهای تبدیل میکنند که حتی آنهایی که موافقش هستند هم با جبههگیری و پیشداوری با آن برخورد میکنند.
رفتارهایی ناشی از عصبیت و بیدانشی محض
کارگردان فیلم «زادبوم» در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره صحبتهای مطرح شده در شبکه افق چیست، عنوان کرد: چه میتوانم بگویم. اصطلاح معروفی است که میگوید برای بعضی بدنامی از گمنامی قابل قبول تر است، به هر حال بعضی از این رفتارها و اظهارنظرها به اندازهای سخیف هستند که به نظر میرسد ناشی از یک نوع عصبیت عکس العملی نسبت به بی اثر بودن تلقینات دایمی شان بر روی اکثریت جامعه است. این عصبیت وقتی یک تریبون مجانی در اختیار بگیرد، حاصلی جز این نخواهد داشت. برای مورد دوم که عنوان کردید ناشی از بیدانشی محض است. برای اینکه کسانی از این دست نه جایگاه خود را و نه تاثیر مثبت و منفی چنین برخوردهایی را میدانند. و نه نگران این هستند که چه وظیفهای را به عهده دارند و چه ویژگیهایی در آن وظیفه نهفته است. طبعا خیلی نمیشود در این شرایط انتظار داشت همه بر مبنای عقل، شعور و احترام به مخاطبشان صحبت کنند.»