کد خبر : 359809
انتشار : ۱۴۰۴/۰۷/۰۱ - 15:13
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

چرا باید گزگز انگشتان را جدی گرفت!

افرادی که هنگام انجام کارهای روزمره با خستگی زودرس، بی‌حسی یا درد در انگشتان مواجه می‌شوند، نباید این علائم را نادیده بگیرند.

چرا باید گزگز انگشتان را جدی گرفت!

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: اگر هنگام آشپزی، تایپ یا حتی بیدار شدن از خواب، بی‌حسی یا سوزن‌سوزن شدن انگشتان را تجربه می‌کنید، این می‌تواند زنگ خطری برای تنگی کانال کارپ باشد؛ بیماری‌ای که در صورت بی‌توجهی ممکن است به فلج نسبی دست منجر شود.

امیر مهرور، متخصص ارتوپدی و جراح استخوان و مفاصل و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به بی‌حسی، گزگز و درد انگشتان دست هشدار داد و گفت:

«این علائم که اغلب در ساعات ابتدایی صبح یا هنگام انجام کارهای ساده‌ای مانند آشپزی یا تایپ کردن بروز می‌کنند، می‌توانند نشانه‌ای از ابتلا به تنگی کانال کارپ (سندرم تونل کارپال) باشند.»

به گفته دکتر مهرور، این بیماری با علائمی مانند سوزن‌سوزن شدن نوک انگشتان آغاز می‌شود و در صورت عدم درمان، به‌تدریج باعث ضعف عضلات دست و حتی فلج نسبی آن خواهد شد.

درمان فقط با دارو کافی نیست

وی با اشاره به اینکه درمان این بیماری صرفاً با دارو و تزریق، در بسیاری از موارد کافی نیست، افزود: «اگر علائم ادامه‌دار باشد، باید با مراجعه به پزشک متخصص و در صورت نیاز، انجام جراحی سرپایی از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. این جراحی با برشی کوچک در کف دست انجام می‌شود و معمولاً دوره نقاهت خاصی ندارد.»

چه کسانی باید نگران باشند؟

دکتر مهرور توصیه کرد: «افرادی که هنگام انجام کارهای روزمره با خستگی زودرس، بی‌حسی یا درد در انگشتان مواجه می‌شوند، نباید این علائم را نادیده بگیرند. مراجعه به‌موقع به پزشک می‌تواند از آسیب‌های جدی‌تری مانند ناتوانی حرکتی یا اختلال در عملکرد دست جلوگیری کند.»

اخبار مرتبط:
انجمن متخصصین عفونی: احتمال افزایش مرگ‌ومیرها بر اثر آنفلوانزا وجود دارد
انجمن متخصصین عفونی: احتمال افزایش مرگ‌ومیرها بر اثر آنفلوانزا وجود دارد

آمیتیس رمضانی در رابطه با وضعیت ابتلا به آنفلوانزا در کشور گفت: «ما هر سال در کل جهان، هر فصل پاییز افزایش موارد آنفلوانزا داریم و این ویروس در گردش قرار می‌گیرد.

نماینده مجلس: گونه‌های جدید آنفولانزا دائماً در حال شکل‌گیری است
نماینده مجلس: گونه‌های جدید آنفولانزا دائماً در حال شکل‌گیری است

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در برخی استان‌ها خواهش کردیم اگر میزان شیوع آنفولانزا بالا است، تشکیل کلاس‌های حضوری متوقف شود تا بتوانیم زنجیره انتقال را کنترل کنیم. ما باید در مکان‌هایی مانند مدارس و پادگان‌ها که افراد در یک فضای محدود کنار هم قرار می‌گیرند، دقت بیشتری داشته باشیم تا از گسترش این شیوع جلوگیری شود.

مینو محرز: موج جدید آنفلوآنزا شدیدتر است/ احتمال مرگ وجود دارد
مینو محرز: موج جدید آنفلوآنزا شدیدتر است/ احتمال مرگ وجود دارد

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی گفت: آنفلوآنزا بعضی اوقات می‌تواند خیلی شدید باشد و این موج فعلی بیماری یک مقداری شدیدتر از موج‌های قبلی است و وقتی تعداد مبتلایان زیاد شود، بالاخره در آن مرگ و میر هم دارد و احتمال کشندگی افراد مبتلا هم وجود دارد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است