کد خبر : 353658
انتشار : 2025/08/06 - 14:07
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

فلاحت‌پیشه: پیام انتصاب لاریجانی به خارج این است که ایران به‌دنبال مذاکره است

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه می‌گوید حضور آقای لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی دو پیام دارد؛ یکی داخلی و دیگری خارجی. پیام داخلی آن، شکست پروژه افراطی‌هاست و امیدوارم گام بعدی، پاسخ‌گو کردن آنها باشد.

فلاحت‌پیشه: پیام انتصاب لاریجانی به خارج این است که ایران به‌دنبال مذاکره است

به گزارش سایت خبری مدارا: انتخاب نوشت: حضور علی لاریجانی در جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی این پرسش را به وجود آورده است که آیا در پی این موضوع می‌توان چنین برداشت کرد که بناست رادیکال‌ها از عرصه تصمیم‌سازی کنار گذاشته شوند و به حاشیه بروند؟

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، درباره این موضوع گفت: «من معتقدم پاسخ‌گو کردن جریان‌های افراطی، به‌دلیل شرایط کنونی کشور، به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است. آمدن و حضور آقای لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی را می‌توان یکی از نشانه‌های ضعیف در جامعه درخصوص کنار زده شدن افراطی‌ها قلمداد کرد، نه یک رخداد بسیار جدی در این عرصه. من باور دارم کشور دیرهنگام به سمت رهایی از شرایطی که افراطی‌ها به وجود آوردند حرکت کرده است. دلسوزان کشور بارها نسبت به وضعیت امروز هشدار داده بودند؛ هشدار درباره اینکه ایران در تیررس آمریکا قرار گرفته و آمریکا از ابزار نظامی خود در خدمت سیاست‌هایش استفاده می‌کند. افراطی‌ها طی چند دهه، ایران را در معرض تهدید و در تیررس آمریکا قرار دادند و فرصت‌های مهمی را از بین بردند، به‌ویژه فرصت مذاکره در اواخر دولت روحانی که می‌توانست منجر به احیای برجام شود».

شرایط کنونی حاصل عملکرد افراطی ها است

او ادامه داد: «دلسوزان کشور هشدار داده بودند که بودجه ملی باید در راستای منافع ملی تعریف شود. جنگ، مهم‌ترین آوردگاه تاریخی یک ملت است و در آن مشخص شد که ایران تنها‌ترین ملت دنیاست. نکته تلخ این است که افرادی مانند من، که مخالف صرف هزینه در خارج از کشور بودیم، به دادگاه کشیده شدیم و رد صلاحیت شدیم و از آن سو بخشی از جریان افراطی، از محل تحریم ایران و بحران‌های متعددی به سرمایه‌های کلان دست یافتند. آنها زمینه‌هایی نفوذ را فراهم کردند و هر کسی در هر جایی که شعارهای دلخواهشان را تکرار می‌کرد تحویل گرفتند و آنها را تا بالاترین سطوح کشور بردند. مشکلات شرایط کنونی حاصل عملکرد افراطی ها و البته ضعف آنهایی است که در مقابلشان کوتاه آمدند. مشخصا آقای پزشکیان که از مردمی رأی گرفت که خواهان تنش‌زدایی بودند چرا خلاف شعارهای تبلیغاتی‌اش بعضا باب میل این طیف عمل می‌کند؟»

امیدوارم گام بعدی پاسخگو کردن رادیکال‌ها باشد

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «حضور آقای لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی دو پیام دارد؛ یکی داخلی و دیگری خارجی. پیام داخلی آن، شکست پروژه افراطی‌هاست و امیدوارم گام بعدی، پاسخ‌گو کردن آنها باشد. پیام خارجی‌اش این است که ایران به‌دنبال مذاکره است. در روزهای پیش از جنگ، عملا دیپلماسی از سوی شورای عالی امنیت ملی تعطیل شده بود و امروز نیاز داشت که تغییراتی در آن ایجاد شود. امروز همچنان فریادهای افراط‌گرایان را به ویژه در صداوسیما می‌شنویم و هنوز هم کارشناسی که در آمریکا درس خوانده و استاد یهودی داشته در صداوسیما تحلیل می‌کند، آنها در چنین فضایی دنبال فرار از پاسخگویی نسبت به همه هزینه‌هایی هستند که برای ملت به وجود آوردند. واقعیت این است که ادعاهای آنها درباره ضرورت سیاست‌های سخت علیه آمریکا، پوچ از آب درآمد. نکته تأسف‌بار اینجاست که مدل اقتصاد و توسعه کشور را هم در خدمت همان ادعاهای بی‌پایه‌شان قرار دادند و حالا نیز می‌خواهند با طرح ادعاهای جدید، از پاسخ‌گویی فرار کنند».

اگر همه در برابر افراطی‌ها می‌ایستادند، کشور وارد جنگ نمی‌شد

فلاحت‌پیشه در پایان گفت: «موضوع دیگر آن است که افرادی که امروز می‌گویند مذاکرات خوب پیش می‌رفت ولی فلان شخص مانع شد؛ مشغول فرافکنی‌ هستند. هر کسی که رأی مردم را گرفته، فقط در برابر ملت مسئول است. آنها در برابر جریان افراطی، دچار محافظه‌کاری شدند و اکنون ناکارآمدی خود را به گردن دیگران می‌اندازند. اگر همه در برابر افراطی‌ها می‌ایستادند ولو با پذیرش هزینه‌هایش مطمئن باشید کشور وارد جنگ نمی‌شد. در نهایت، روی سخنم با پزشکیان و عراقچی است؛ به آنها می‌گویم شما با رأی مردمی بر سر کار آمدید که خواهان تنش‌زدایی بودند، پس سعی کنید طوری عمل کنید که مردم نگویند عملکرد اینها هم فرقی با سیاست‌های دولت سایه ندارد».

اخبار مرتبط:
گروسی: بار دیگر دست خود را به سوی تهران دراز می‌کنیم تا برای شفاف‌سازی مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای خود، با ما همکاری کند
گروسی: بار دیگر دست خود را به سوی تهران دراز می‌کنیم تا برای شفاف‌سازی مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای خود، با ما همکاری کند

رافائل گروسی، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ما بار دیگر دست خود را به سوی ایران دراز می‌کنیم تا برای شفاف‌سازی مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای خود با ما همکاری کند.

نماینده مجلس: در شرایط فعلی شاهد هستیم که برخی تراستی‌ها منابع قابل توجهی را از شبکه بانکی خارج کرده‌اند
نماینده مجلس: در شرایط فعلی شاهد هستیم که برخی تراستی‌ها منابع قابل توجهی را از شبکه بانکی خارج کرده‌اند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به خروج منابع ارزی از بانک‌ها توسط برخی تراستی‌ها و بازنگشتن بخشی از این منابع گفت: این روند می‌تواند مشکلات و ناترازی بانک‌ها را تشدید کند؛ چراکه بانک‌ها با کمبود منابع مواجه شده و در نهایت، تبعات آن از مسیر افزایش تورم به مردم و به‌ویژه حقوق‌بگیران و کارگران تحمیل می‌شود.

هلال‌احمر: لازم است هلال‌احمر قطر درباره وضعیت سه خلبان ایرانی کسب اطلاع کند
هلال‌احمر: لازم است هلال‌احمر قطر درباره وضعیت سه خلبان ایرانی کسب اطلاع کند

رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران، با اشاره به ابهام درباره وضعیت سه خلبان ایرانی در قطر، خواستار پیگیری این موضوع از طریق هلال‌احمر قطر شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است