کد خبر : 341272
انتشار : 2025/04/27 - 12:42
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

آصفری: دور از ذهن نیست که مذاکرات با حضور ویتکاف در تهران ادامه یابد

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: در این دوره از مذاکرات، روند گام‌به‌گام دنبال خواهد شد و در مرحله نخست، آمریکایی‌ها باید در برابر اقدامات ایران در حوزه هسته‌ای، نسبت به رفع تحریم‌ها اقدام کنند.

آصفری: دور از ذهن نیست که مذاکرات با حضور ویتکاف در تهران ادامه یابد

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا انجام شد و گرچه این جلسه بسیار طولانی‌تر از دو جلسه پیشین بود اما دو طرف همچنان نسبت به روند مذاکرات خوش‌بین‌اند.

محمدحسن آصفری، نماینده پیشین مجلس و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «مزیت این دور از مذاکرات آن است که اروپایی‌ها حضور ندارند تا مانع‌تراشی کنند. در دوره‌های گذشته، آنها به دنبال کسب سهم و منافع خود بودند. نکته مهم این است که آمریکایی‌ها دریافته‌اند که ایران تنها درباره موضوع هسته‌ای حاضر به مذاکره است و در سایر زمینه‌ها مذاکره‌ای در کار نخواهد بود. مذاکرات در حوزه هسته‌ای در حال پیشرفت است و امیدواریم در آینده شاهد برگزاری مذاکرات در تهران با حضور آقای ویتکاف باشیم‌ و این موضوع دور از ذهن نیست».

او ادامه داد: «ایران از مذاکره هراسی ندارد و مذاکره می‌تواند بسیاری از مسائل را شفاف کند. امیدواریم که ترامپ در این دور از مذاکرات خلف وعده نکند و اجازه دهد روند گفت‌وگوها به خوبی پیش برود. همچنین امید آن است که آمریکایی‌ها به جای توجه به منافع صهیونیست‌ها، منافع ملت خود را در نظر بگیرند. به هر حال، بازار بکر ایران می‌تواند فرصت بسیار مناسبی برای آمریکا باشد؛ البته همه اینها مشروط بر این است که آمریکایی‌ها اجازه ندهند رژیم صهیونیستی روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار دهد».

این نماینده پیشین مجلس همچنین بیان کرد: «اگر مذاکره بر اساس پیش‌فرض برابری و اصل برد-برد پیش برود، می‌توان به دستیابی به نتایج مثبت نگاه مثبتی داشت. ایران کشوری با تمدن کهن و اهل گفت‌وگو است، به شرط آنکه آمریکا تهدید نکند و از موضع برابر و محترمانه با ما سخن بگوید. نباید بعد از این سیاست چماق و هویج دنبال شود، زیرا تاکنون برای آمریکا نتیجه‌بخش نبوده است. ایران در مسیر مذاکرات شفاف عمل می‌کند. اگر آمریکایی‌ها همچنان سیاست چماق و هویج را دنبال کنند، موفقیتی به دست نخواهند آورد؛ مگر اینکه پس از توافق، نقش پلیس بد را کنار بگذارند».

آصفری در پایان گفت: «در این دوره از مذاکرات، روند گام‌به‌گام دنبال خواهد شد و اشتباهات دوره آقای ظریف تکرار نخواهد شد. در مرحله نخست، آمریکایی‌ها باید در برابر اقدامات ایران در حوزه هسته‌ای، نسبت به رفع تحریم‌ها اقدام کنند. سیاست ایران درباره سلاح هسته‌ای تغییری نخواهد کرد؛ ما به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نبوده‌ایم و نخواهیم بود، چه توافقی حاصل شود و چه نشود. همچنین، ایران از انجام مذاکرات در تهران ابایی ندارد، به شرط آنکه طرف مقابل حسن نیت خود را نشان دهد».

اخبار مرتبط:
عارف: اهل جنگ و دعوا نیستیم/ اگر جنگی به ما تحمیل شود خوب دفاع می‌کنیم
عارف: اهل جنگ و دعوا نیستیم/ اگر جنگی به ما تحمیل شود خوب دفاع می‌کنیم

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اهل جنگ و دعوا نیستیم. می‌خواهیم با گفت و گو، مشکلات و مسائل را حل بکنیم اما اگر جنگی به ما تحمیل شود خیلی خوب دفاع می‌کنیم.

نیکزاد: افزایش قیمت بنزین منتفی است/ سهمیه کارت سوخت جابه‌جا می‌شود
نیکزاد: افزایش قیمت بنزین منتفی است/ سهمیه کارت سوخت جابه‌جا می‌شود

نایب رئیس مجلس گفت: طبق توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه، افزایش قیمت بنزین منتفی است و سهمیه کارت سوخت جابجا می‌شود.

رضایی، مجلس: بزرگترهای زلنسکی باید تنبیه جدی شود
رضایی، مجلس: بزرگترهای زلنسکی باید تنبیه جدی شود

ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران نوشت: ضمن تنبیه جدی بزرگترهای زلنسکی، وقتش رسیده که استانهای دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون و نیز کریمه را به عنوان خاک روسیه به رسمیت بشناسیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است