کد خبر : 332709
انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۱۹ - 11:28
دسته‌بندی : فرهنگی
چاپ

شکوه انقلاب اسلامی از دریچه دوربین یک عکاس فرانسوی

روایت یک عکاس فرانسوی از انقلاب اسلامی‌ با عنوان «یادداشت‌های دوربین» در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی‌ فجر روی دیوار می‌رود.

شکوه انقلاب اسلامی از دریچه دوربین یک عکاس فرانسوی

به گزارش سایت خبری مدارا به نقل از روابط عمومی‌ هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی ‌فجر، عضو شورای سیاستگذاری هفدهمین جشنواره تجسمی فجر، از برگزاری نمایشگاهی از عکس‌های «مشیل ستبن»، عکاس فرانسوی از انقلاب اسلامی ‌در این جشنواره خبر داد.

سید عباس میرهاشمی گفت: این نمایشگاه از روز ۲۹ بهمن به مدت یک هفته در فرهنگسرای نیاوران کار خود را آغاز می‌کند و شامل حدود ۶۰ اثر است که ستبن از تظاهرات‌های سال ۵۷ تا دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ‌در تهران گرفته است.

به گفته وی، ستبن یکی از کسانی است که از جریانات انقلاب اسلامی در سال ۵۷ و حتی قبل‌تر از آن فعالیت جدی داشت. وی حضور دقیقی در دوره انقلاب اسلامی و حواشی آن در زمان مناسب داشت. از این رو ما نگاهی جدی به آثار ایشان در مورد انقلاب داشتیم و برای همین تصمیم بر این شد، این آثار در دهه مبارکه فجر به نمایش درآید.

میرهاشمی به انتشار کتاب عکس‌های ستبن از انقلاب در دهه ۹۰ نیز اشاره کرد و افزود: در دهه ۹۰ از ایشان دعوت شد تا آثار خود را برای انتشار به ایران بیاورد و به شکل کتاب منتشر شد. اما هیچ‌گاه این آثار به شکل نمایشگاهی ارائه نشد و امسال جشنواره تجسمی فجر این افتخار را دارد که گزیده‌ای از این عکس‌ها را برای بازدید عمومی به نمایش بگذارد. این عکس‌ها به ویژه مناسب اقشاری است که به دنبال روایتی مستند از انقلاب اسلامی ایران هستند و می‌توانند نگاه عمیقی را به علاقمندان بدهند.

عضو شورای سیاستگذاری هفدهمین جشنواره تجسمی فجر، ستبن را یکی از عکاس‌های بسیار حرفه‌ای خواند و افزود: ورود ستبن به عرصه بین‌المللی با عکاسی از انقلاب اسلامی شروع کرد. وی همیشه نگاهی مثبت به انقلاب اسلامی مردم ایران داشته و دارد. امیدوارم این ارائه به نوعی قدردانی از زحمات ایشان باشد.

سید عباس میرهاشمی ادامه داد: ما برای انتشار کتاب ستبن، نگاتیوها را با زحمات بسیار زیاد اسکن کردیم و بعد مرحله روتوش و ادیت سنگین روی آنها انجام شد، ساعات زیادی برای این کار وقت گذاشته شد. چرا که نگاتیوها به مرور زمان دچار آسیب‌هایی جدی شده‌ بودند. نتیجه کار بسیار عالی از آب درآمد که گزیده‌ای از آن در جشنواره تجسمی امسال به نمایش درخواهد آمد.

اخبار مرتبط:
حال «ایرج» خوب نیست/ خواننده پیشکسوت در بستر بیماری
حال «ایرج» خوب نیست/ خواننده پیشکسوت در بستر بیماری

خواننده پیشکسوت در بستر بیماری شرایط جسمانی ایرج (حسین) خواجه‌امیری خواننده پیشکسوت موسیقی مساعد نیست و در منزل تحت مراقبت‌های ویژه است.

درگذشت ساینا منصف، هنرمند جوان در پی تصادف
درگذشت ساینا منصف، هنرمند جوان در پی تصادف

ساینا منصف، هنرمند جوان تئاتر بر اثر تصادف درگذشت.

یادداشت | گذشته فراتر از کلیشه
یادداشت | گذشته فراتر از کلیشه

نخستین موضوعی که در خانه جلال جلب توجه می‌کند، وفاداری به اقتصاد بصریِ دهه ۵۰ است؛ اقتصادی که در آن نشانه‌های مدرن امروزی تقریباً حذف شده‌اند و جهان با عناصر ملموس و کم‌زرق‌وبرق ساخته می‌شود؛ تلفن ثابت، نوار کاست، ضبط‌صوت، دفترچه، سیگار، پیپ، چراغ‌های کم‌نور، کتری، مبل‌های ساده، درهای چوبی و چ تلفن عمومی. این جزئیات، فقط لوازم صحنه نیستند؛ آن‌ها شواهد یک نظم زمانی‌اند. تماشاگر از خلال همین اشیا می‌فهمد که با جهانی مواجه است که هنوز در منطق دیجیتال، شتاب‌زدگی و مصرف‌گرایی معاصر زندگی نمی‌کند، بلکه بر پایه‌ کندی، مکث، تماس مستقیم و واسطه‌های مادیِ ارتباط بنا شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است