کد خبر : 390020
انتشار : 2026/07/29 - 18:53
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

نیویورک تایمز: ایران قصد داشت پاسخ حمله اوکراین را بدهد اما فعلاً منصرف شد

ایران در واکنش به حمله اوکراین به یک کشتی ایرانی، بررسی حمله به یک بندر دریایی در اوکراین را در دستور کار قرار داده بود، اما به گفته مقام‌های ایرانی و غربی، موجی از تلاش‌های دیپلماتیک فعلاً این بحران را آرام کرده است.

نیویورک تایمز: ایران قصد داشت پاسخ حمله اوکراین را بدهد اما فعلاً منصرف شد

به گزارش سایت خبری مدارا:  نیویورک تایمز نوشت: ایران در واکنش به حمله اوکراین به یک کشتی ایرانی، بررسی حمله به یک بندر دریایی در اوکراین را در دستور کار قرار داده بود، اما به گفته مقام‌های ایرانی و غربی، موجی از تلاش‌های دیپلماتیک فعلاً این بحران را آرام کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است: اوکراین که ایران و روسیه را به حمایت متقابل از عملیات‌های نظامی یکدیگر متهم می‌کند، روز شنبه یک کشتی تجاری باری ایران را در دریای خزر هدف قرار داد؛ حمله‌ای که به کشته شدن [شهادت] یک ملوان غیرنظامی انجامید. مقام‌های ایرانی در پی این حادثه وعده دادند که پاسخ تلافی‌جویانه خواهند داد.
برخی افراد مطلع از ارزیابی‌های اطلاعاتی گفتند انتظار می‌رفت ایران برای ارسال یک پیام نمادین، یک موشک بالستیک با کلاهک کوچک به سوی اوکراین شلیک کند؛ حمله‌ای که هدف آن وارد کردن خسارت محدود باشد. با این حال، برخی دیگر از مقام‌ها گفتند که احتمالاً یکی از بنادر اوکراین در دریای سیاه هدف این حمله قرار می‌گرفت.
هرگونه شلیک موشک از ایران به خاک اوکراین، تشدیدی چشمگیر در تنش‌ها محسوب می‌شد و با توجه به اختلافات دو کشور بر سر اتحاد ایران و روسیه، خطر گسترش جنگ را به همراه داشت.
مقام‌های ایرانی گفته‌اند امیدوار بودند درگیری با انجام یک حمله تلافی‌جویانه پایان یابد، اما مقام‌های غربی هشدار داده‌اند که پیش‌بینی واکنش اوکراین دشوار است.
تمام مقام‌هایی که برای تهیه این گزارش با آنان گفت‌وگو شده، به شرط ناشناس ماندن سخن گفته‌اند؛ مقام‌های غربی به دلیل حساسیت اطلاعات اطلاعاتی، و مقام‌های ایرانی به دلیل محرمانه بودن برنامه‌ریزی‌های نظامی.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه حمله اوکراین را نقض منشور سازمان ملل متحد دانست و گفت این اقدام با هدف کشاندن اروپا به جنگ ایران و ایالات متحده انجام شده است. او در پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «این اقدام نمی‌تواند بی‌پاسخ بماند.»
محاصره بنادر ایران در خلیج فارس از سوی ایالات متحده باعث شده تجارت ایران با روسیه از طریق دریای خزر اهمیت بیشتری پیدا کند. دریای خزر اکنون به یکی از مسیرهای حیاتی برای تجارت آشکار و پنهان میان دو کشور تبدیل شده است.
اما روز سه‌شنبه، پس از آنکه دیپلمات‌های اوکراینی برای کاهش تنش‌ها وارد عمل شدند، عراقچی با آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین، تلفنی گفت‌وگو کرد.
عراقچی پس از این تماس در پیامی اعلام کرد که سیبیها حمله به کشتی باری را «غیرعمدی» توصیف کرده است. او نوشت: «ایران نیز خواهان تشدید تنش نیست، اما به‌صراحت اعلام کرد که هرگونه حمله به شهروندان یا منافع ایران غیرقابل قبول است. خسارت‌های واردشده باید جبران شود.»
وزیر امور خارجه ایران همچنین در وب‌سایت رسمی خود اعلام کرد که با کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز درباره «راه‌های کمک به کاهش تنش‌ها در منطقه» گفت‌وگو کرده است.
یک تحلیلگر نزدیک به ایران که در داخل کشور فعالیت می‌کند، گفت اگرچه برخی چهره‌های سیاسی در ایران خواستار پاسخ نظامی به اوکراین بودند، اما گروهی دیگر بر خویشتنداری تأکید داشتند.
او در گفت‌وگویی تلفنی از تهران گفت: «اوکراین کشور کوچک و کم‌اهمیتی نیست. این کشور تجربه جنگی دارد و از پشتیبانی لجستیکی آمریکا و اروپا برخوردار است. با باز کردن یک جبهه جدید در جنگ، چیزی عاید ما نخواهد شد.»با این حال، مشخص نیست این کاهش تنش تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز سه‌شنبه برای دیدار با دونالد ترامپ و شرکت در مراسم یادبود سناتور لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی که از حامیان اوکراین در جنگ با روسیه بود، به واشنگتن سفر کرده بود.
زلنسکی وعده داده بود اطلاعاتی درباره حمایت روسیه از ایران در جنگ با ایالات متحده در اختیار ترامپ قرار دهد. مقام‌های اوکراینی گفته‌اند روسیه تصاویر ماهواره‌ای پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه را در اختیار ایران قرار داده است.
مقام‌های اوکراینی همچنین مدت‌هاست نسبت به استفاده روسیه از پهپادها و قطعات پهپادی ساخت ایران در حملات علیه اوکراین اعتراض کرده‌اند.
اخبار مرتبط:
رویترز: انصارالله یمن در نظر دارد برای کشتی‌های عبوری از دریای سرخ عوارض دریافت کند
رویترز: انصارالله یمن در نظر دارد برای کشتی‌های عبوری از دریای سرخ عوارض دریافت کند

منابع منطقه‌ای آشنا با موضوع به رویترز گفتند که گروه انصارلله یمن در حال بررسی اعمال عوارض بر کشتی‌های تجاری عبوری از جنوب دریای سرخ است؛ این اقدام یک هفته پس از اعلام محاصره دریایی علیه عربستان سعودی صورت می‌گیرد.

عراق به حملات آمریکا و عربستان علیه حشدالشعبی واکنش نشان داد
عراق به حملات آمریکا و عربستان علیه حشدالشعبی واکنش نشان داد

دولت عراق اعلام کرد: ما حمله صبح امروز نیروهای آمریکایی و سعودی را محکوم کرده و آن را به شدت تقبیح می‌نماییم. حمله امروز در زمانی رخ داد که دولت در حال راستی‌آزمایی آنچه در مورد هدف قرار گرفتن خاک عربستان مطرح شده بود، می‌باشد.

عارف: اختلافات را به صحن دولت بیاورید، نه افکار عمومی؛ وگرنه عزل می‌شوید
عارف: اختلافات را به صحن دولت بیاورید، نه افکار عمومی؛ وگرنه عزل می‌شوید

معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار به وزرا و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد اختلاف‌نظرهای میان دستگاه‌های دولتی باید در صحن دولت و زیر نظر رئیس‌جمهور بررسی و حل‌وفصل شود و هیچ مقام یا دستگاهی حق ندارد با اقدام یک‌جانبه یا رسانه‌ای کردن اختلافات، برخلاف نظر دولت و منافع ملی عمل کرده یا موجب التهاب و نگرانی در جامعه شود. وی تصریح کرد دولت در صورت تخلف، بدون هیچ تعارفی تا عزل عالی‌ترین مقام دستگاه مربوط اقدام خواهد کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است