کد خبر : 305696
انتشار : 2024/07/14 - 18:39
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

نیاز به کارگزاران جدید است / اصلاحات به تغییر نسل نیاز دارد

در ایام انتخابات، شاهد تجمعات متعدد جوانان در شهرهای کشور بودیم که تلاش می‌کردند به سهم و اندازه خود، برای ایران کاری بکنند. یکی از این شهرها مشهد بود. جوانانی که به میدان و خیابان می‌آمدند و با پوستر و پلاکارد توجه عابران و خودروهای عبوری را به مساله انتخابات جلب می‌کردند.

نیاز به کارگزاران جدید است / اصلاحات به تغییر نسل نیاز دارد

مهدیه یاوری، رئیس ستاد جوانان و دانشجویان مسعود پزشکیان در خراسان رضوی دراین‌باره به مدارا می‌گوید: با تجهیز و اجاره فضا، 28 خرداد ماه، ستاد را با حضور خانم زرآبادی (که بعدها سخنگوی ستاد دکتر پزشکیان شدند) و آقای جوادی حصار (رئیس ستاد خراسان رضوی) افتتاح کردیم. پویش‌های خیابانی، تبلیغات محیطی، اقناع سازی، تولیدات مجازی در شبکه‌های اجتماعی و … از جمله‌ فعالیت‌هایی بود که در مدت انتخابات در این ستاد انجام شد.

وی افزود: همچنین سلسله نشست‌های گفت‌وگومحوری با حضور نخبگان فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و چهره‌های دانشگاهی خراسان رضوی در این ستاد برگزار شد. اگرچه در روزهای ابتدایی جمعیت چندانی حضور نداشت، اما رفته رفته این عدد بیشتر شد و به طور میانگین حدود 1200 نفر روزانه در ستاد حضور پیدا می‌کردند. عددی که در شب پایانی تبلیغات در دور دوم چند برابر شد و به بیش از 4500 نفر رسید.

یاوری درباره مقایسه این جمعیت با انتخابات‌های گذشته تصریح کرد: نسبت به انتخابات سال 1400، روند بسیار مثبت‌تری را شاهد بودیم اما با توجه به اتفاقاتی که در سه سال اخیر رقم خورد، در مقایسه با سال 96 قابل مقایسه نبود.

وی با اشاره به سازماندهی جوانانی که در روزهای انتخابات فعالیت داشتند، خاطرنشان کرد: چون به صورت غیرقابل‌ پیش‌بینی در فضای انتخاباتی قرار گرفتیم، کاستی‌هایی وجود داشت که تلاش کردیم با آموزش‌های فشرده این کم و کاستی‌ها را رفع کنیم چون بسیاری از جوانان ما پیش از این مشق انتخاباتی نکرده بودند و ‌تجربه لازم را نداشتند. ولی امروز شرایط متفاوتی را تجربه کرده‌اند و باید این پتانسیل‌ها حفظ شود. در نتیجه بلافاصله پس از پایان کار ستاد، تصمیم گرفتیم از ظرفیت جوانانی که پای کار بودند به‌نحو احسن استفاده کنیم. به عنوان مثال، ما در حزب کارگزاران سازندگی کمیته‌های تخصصی را در موضوعات مختلف مانند محیط زیست، آسیب‌های اجتماعی، مدیریت شهری و … از گذشته ایجاد کرده‌ایم که این جوانان می‌توانند در این کمیته‌ها برحسب علائق و دغدغه‌شان فعالیت داشته باشند. البته که این مسئله تنها به حزب کارگزاران محدود نمی‌شود و در سایر احزاب مختلف شهر هم به روی این جوانان برای فعالیت باز است و بدین طریق می‌توان از این پتانسیل در راستای تقویت احزاب موجود و نظام تحزب در شهر و استان استفاده کرد. عقیده داریم که جریان اصلاحات نیاز به یک تغییر نسل جدی دارد و جوانانی که در انتخابات ۱۴۰۳ فعال شدند و در مرحله بعد سازماندهی خواهند شد به زعم ما می‌توانند یک پتانسیل و جایگزین جدی برای این تغییر باشند.

رئیس ستاد جوانان و دانشجویان خراسان رضوی مسعود پزشکیان درباره تغییرات مدیریتی پس از انتخابات بیان کرد: بخش زیادی از نیروهایی که در دوره آقای روحانی و شورای شهر پنجم وارد بدنه بوروکراتیک و نهادهای مختلف شده بودند، علی‌رغم شایستگی در سه سال گذشته از مسیرهای مختلف تعدیل و اخراج شدند. این اخراج‌های فله‌ای و پاکسازی‌ها، باعث شد نهاد‌های مختلف از نیروهای تازه نفس و متخصص خالی شوند و وضعیت اکنون چنان باشد که به عنوان نمونه حتی بدنه سنتی شهرداری که غالبا هم نیروهای اصولگرا هستند، از ناکارآمدی شورای ششم و شهرداری وقت که از لحاظ فکری در هماهنگی کامل با دولت سیزدهم بودند، صدای اعتراض‌شان بلند شود. شورای ششم و شهرداری ناکارآمد، شهر مشهد را با مشکل بسیاری مواجه کرده است. چنین وضعیتی نتیجه آن است که در انتخابات گذشته شورای شهر مشهد، بخش زیادی از نیروهای متخصص و کارآمد تایید صلاحیت نشدند و انتخابات عقیمی که برگزار شد، طبیعتا نمی‌توانست نتیجه‌ مطلوبی هم داشته باشد. ناکارآمدی شهرداری مشهد تنها یک نمونه از ناکارآمدی کلی در شهر مشهد است و اوضاع در سایر نهادها و ادارات دولتی نیز بهتر از این‌ نیست.

وی ادامه داد: مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر موضع خود را مشخص کردند و به استمرار وضع نامطلوب کنونی و ناکارآمدی فعلی «نه» گفتند و خواسته تغییر را با رأی خود نشان دادند. این تغییر باید برای مردم ملموس و در زندگی روزمره‌شان قابل درک باشد. به‌طبع تغییر در سطح کلان و وزارت‌خانه‌ها، در سطح ادارات کل و مدیران ارشد استان‌ها نیز باید تغییرات رخ دهد. طبیعی‌ست هر دولتی که روی کار می‌آید، برنامه‌ها و سیاست‌های خود را که در معرض رأی مردم گذاشته و مردم بدان رأی داده‌اند، دنبال ‌کند و در نتیجه نیاز است که برای پیشبرد هرچه بهتر و بیشتر این برنامه‌ها، مدیران هم‌سو با این سیاست‌ها را در دستگاه‌ها و نهادهای مختلف به‌کار بگیرد تا کارشکنی به حداقل برسد. نمی‌توان با چهره‌هایی که ضرورت تغییر را درک نکرده‌اند یا به برنامه‌های دولت جدید باور ندارند به سمت کارآمدی حرکت کرد. بارها در مناظرات انتخاباتی هم عنوان شد که اگر آقای رئیسی حضور می‌داشتند، قطعا خودشان هم برای سال آخر، روند دیگری را پیش می‌گرفتند و راه قبلی را ادامه نمی‌دادند. جوانان برای تغییر ریل اجرایی کشور و نارضایتی‌ و انتقاداتی که از روند فعلی کشور داشتند پای به کارزار انتخابات گذاشتند؛ نباید اطلاق واژه «شهید» به رئیس‌جمهور پیشین، مانع از نقد عملکرد کارگزاران دولت سیزدهم شود. برای پیشبرد سیاست‌‌های متفاوت نیاز به کارگزاران جدید و متفاوت است و این مهم حاصل نمی‌شود جز با تحولات مدیریتی در سطح کلان تا گشایش‌هایی اتفاق بیافتد؛ شهر مشهد و استان خراسان رضوی نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیست بلکه با توجه به محدودیت‌های فراتر از قانونی که برخی نهادها و کارگزاران فعلی برای هر گونه فعالیت مدنی ایجاد می‌کنند، شاید بیش از سایر شهرها و استان‌ها نیاز به‌تغییر در سطوح مختلف مدیریتی داشته باشد.

اخبار مرتبط:
آقای شهردار عکسش با پزشکیان را دستکاری کرد
آقای شهردار عکسش با پزشکیان را دستکاری کرد

در جریان برگزاری همایش شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، تصویری از شهردار نصیرشهر با پزشکیان منتشر شده که ظاهراً به مذاق شهردار خوش نیامده است.

واکنش مجلس به خبر خرید تجهیزات نظامی از چین
واکنش مجلس به خبر خرید تجهیزات نظامی از چین

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبر مخالفت این نهاد با خرید تجهیزات و تسلیحات نظامی از چین را تکذیب کرد و گفت فرآیند خرید تجهیزات دفاعی مشخص است.

تهدید فدراسیون فوتبال توسط نماینده تبریز!
تهدید فدراسیون فوتبال توسط نماینده تبریز!

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی درباره مباحث مطرح شده اخیر پیرامون تیم فوتبال تراکتور گفت: در صورت مشاهده بی‌عدالتی در حق تراکتور ساکت نخواهیم بود و خواسته میلیون‌ها هوادار این تیم را در مجلس فریاد خواهیم زد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است