کد خبر : 293635
انتشار : ۱۴۰۳/۰۱/۲۹ - 21:34
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

ابراهیم فیاض: نتیجه تیترهای منفی و تلخ اشاعه افسردگی و اضطراب در جامعه است

جامعه‌شناس و تحلیلگر اصولگرا مدعی شد: وقتی مطالب آرامش بخش در کنار موضوعات انتقادی مطرح نشود و فقط مردم با یکسری تیترهای منفی و تلخ مواجه می شوند که نتیجه اش اشاعه افسردگی و اضطراب در جامعه خواهد بود.

ابراهیم فیاض: نتیجه تیترهای منفی و تلخ اشاعه افسردگی و اضطراب در جامعه است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ فردانیوز نوشت: ابراهیم فیاض درباره مولفه های امنیت روانی جامعه گفت: امنیت روانی در جامعه وقتی برقرار می شود که «امور در آینده قابل پیش بینی» و «هم‌شکلی در حال» وجود داشته باشد. اگر آینده قابل پیش بینی نباشد اضطراب ایجاد می شود مثلا فرد می گوید «درس می خوانم ولی می دانم به جایی نمی رسم» یا «کار می کنم اما بعید می دانم به جایی برسم».

وی افزود: منظور از «هم‌شکلی در حال» این است که وقتی جامعه مطالبه، نیاز یا انتظاری دارد اما به آن درست جواب داده شود. اگر چنین معادله ای برقرار نباشد امنیت روانی در جامعه از بین می رود مثلا اگر دولت آمار غیرواقعی دهد یا طوری رفتار کند که مطابق انتظار جامعه نیست، اینجا نیز حدود و مرز امنیت روانی نقض می شود.

این استاد دانشگاه نوسازی های عامرانه با مدل غیربومی را نیز یکی دیگر از عوامل نقض امنیت روانی جامعه خواند و یادآور شد: البته این نوسازی ها ابتدا شیرین است اما به تدریج تلخی هایش آشکار می شود که از علائم آن بروز افسردگی و خودکشی است مثل آنچه در مشروطه و زمان رضاشاه شاهدش بودیم.

وی درباره مرز بین حفاظت از امنیت روانی جامعه با ایفای رسالت رسانه ای افزود: بزرگترین نقش رسانه در ایجاد و تقویت «امنیت روانی جامعه» آن است که گذشته را بتواند به حال و آینده وصل کند. امروز برخی رسانه ها به نام اصطلاحات کیفی همچون «توسعه» فقط همه کارها و اقدامات را می کوبند که این روش درستی نیست. وقتی مطالب آرامش بخش در کنار موضوعات انتقادی مطرح نشود و فقط مردم با یکسری تیترهای منفی و تلخ مواجه می شوند که نتیجه اش اشاعه افسردگی و اضطراب در جامعه خواهد بود.

این کارشناس مسائل اجتماعی اظهار کرد: البته مسئولان نیز در حفاظت از امنیت روانی جامعه وظیفه برعهده دارند چون فرمان اداره کشور دست آنهاست. شکل صحیح اطلاع رسانی امور خیلی مهم است. گاهی مسئولان وقتی با بحران مواجه می شوند به جای تدبیر موضوع، بحران را به جامعه منتقل می کنند یا برعکس به جای آمادگی دادن به جامعه از طریق اطلاع رسانی درست و به موقع، رویه سکوت پیش می گیرند که گاهی اوقات این خود مسئله باعث اضطراب جامعه می شود.

اخبار مرتبط:
آیت‌الله مرتضوی: حفظ نظام به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
آیت‌الله مرتضوی: حفظ نظام به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی

استاد حوزه علمیه قم، گفت: در استنادهای فقها قابل توجه این است که بر خلاف معنای خاص حفظ نظام در ادبیات سیاسی معاصر که عبارت از نظام سیاسی و حکومت است، فقهای ما در قریب به اتفاق موارد این مفهوم را به عنوان قاعده عام و شامل و در معنای نظام عام اجتماعی، و البته گاهی هم خرده نظام‌های اجتماعی مثل نظام خانواده، به کار برده و مثلا می‌گویند اگر چنین نباشد نظام خانواده یا اقتصاد به هم می‌ریزد. عمده مسأله نظام عام اجتماعی یا خرده نظام‌های اجتماعی است؛ نه نظام خاص سیاسی.

سیدمحمد خاتمی: امیدوارم بزرگان کشور برای گرانی و تورم فکری بکنند
سیدمحمد خاتمی: امیدوارم بزرگان کشور برای گرانی و تورم فکری بکنند

رئیس دولت اصلاحات گفت: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند.

پزشکیان، نامزد نایب رئیسی مجلس می‌شود
پزشکیان، نامزد نایب رئیسی مجلس می‌شود

سلمان اسحاقی عضو کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص نایب رییسی مسعود پزشکیان در مجلس دوازدهم به خبرنگار جماران، گفت: بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال رایزنی با پزشکیان هستند تا به عنوان یکی از نواب رئیس در مجلس دوازدهم حضور داشته باشند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است