کد خبر : 272741
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۰۸ - 10:07
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

۲۰ کشته در ۸ سال درگیری ۲ طایفه در خوزستان / مردم طایفه وینچستر دارند

درگیری طایفه‌ای در خوزستان بار دیگر قربانی گرفت و این بار 2 نفر جان‌شان را از دست دادند.

۲۰ کشته در ۸ سال درگیری ۲ طایفه در خوزستان / مردم طایفه وینچستر دارند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ همشهری نوشت: آتش اختلافات اعضای ۲طایفه که بعد از ۸سال درگیری و جان‌باختن ۱۸نفر و قصاص شدن ۲نفر دیگر به صلح و‌سازش رسیده بود بار دیگر زبانه کشید و با مرگ ۲نفر در درگیری مسلحانه وارد مرحله تازه‌ای شد.

درگیری اعضای این دو طایفه که در روستای پتک جلالی در نزدیکی باغملک و رامهرمز واقع در استان خوزستان زندگی می‌کنند، از سال ۹۴ آغاز شد. آنها پیش از آن سال‌ها با آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کردند اما درگیری کوچک بین ۲ کشاورز، آتش یک درگیری بزرگ شده که با گذشت ۸سال جان افراد زیادی را گرفته و هر روز قربانی تازه‌ای می‌گیرد.

اختلاف بین این دو طایفه ابتدا بر سر آب و زمین کشاورزی آغاز شده بود و شهریور‌ماه سال ۹۴ چنان وسعت گرفت که به درگیری مسلحانه انجامید و ۹نفر به قتل رسیدند. هرچند بزرگان هر دو طایفه از یک سو و حضور نیروهای انتظامی از سوی دیگر از ادامه این درگیری‌ها جلوگیری کردند، اما ۲سال بعد، در سال ۹۶ بار دیگر اختلافات بالا گرفت و این بار ۴نفر در درگیری طایفه‌ای به قتل رسیدند. هر دو طایفه از این درگیری‌ها زیان زیادی کرده و در این مدت ۱۷نفر جان باخته بودند؛ با این حال سال ۹۸ نیز بار دیگر با بالا گرفتن درگیری‌ها یک نفر دیگر به قتل رسید اما این بار دستگاه قضایی رسیدگی جدی به این اختلافات را در دستور کار قرار داد و شمار زیادی از افرادی که در درگیری‌های خونین سال‌های گذشته دست داشتند دستگیر شدند. در این بین ۲نفر از دستگیرشدگان که اتهام‌شان قتل عمدی بود بعد از محاکمه در سال ۱۴۰۰ قصاص شدند تا برای مدتی آرامش به این روستای آشوب‌زده بازگردد.

 دستگاه قضایی عزم خود را جزم کرده بود تا با ایجاد صلح و سازش بین اعضای این دو طایفه آرامش را به روستا برگرداند. در این مدت به‌دلیل ناامنی و درگیری‌های خونین، روستا خالی از سکنه شده بود اما وقتی قرار شد طرفین با یکدیگر صلح کنند خانواده‌های کوچ‌کرده به‌تدریج به محل اصلی زندگی‌شان بازگشتند. حتی شماری از افرادی که در این درگیری‌ها به زندان افتاده بودند نیز با قرارهای قانونی آزاد شدند. به‌تدریج همه خانواده‌ها به روستا بازگشته و زندگی در پتک جلالی به روال عادی خود بازگشته بود تا اینکه روز یکشنبه گذشته بار دیگر چند نفر از اعضای ۲ طایفه در زمین کشاورزی با یکدیگر درگیر شدند. یکی از طرفین در حال برداشت گوجه فرنگی بودند که طرف مقابل برای برداشت گندم سررسیدند و وقتی با یکدیگر رودررو شدند با یک بگومگوی ساده درگیری آغاز شد.

روستای پتک جلالی بار دیگر به میدان جنگ تبدیل شد و درحالی‌که طرفین به انواع سلاح‌های گرم شامل‌ کلت، کلاشنیکف و وینچستر مسلح بودند ۲نفر بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست دادند و شماری مجروح شدند. همچنین چندین خانه طعمه آتش‌سوزی شد و به تاسیسات برق روستا نیز آسیب جدی وارد شد. بعد از آن بود که نیروهای انتظامی با حضور در روستا ضمن تامین امنیت، کنترل آنجا را به‌دست گرفتند. براساس این گزارش، با احتساب این دو جان‌باخته، در ۸سال گذشته ۲۰نفر از ۲ طایفه در درگیری جان خود را از دست داده و ۲نفر نیز قصاص شده‌اند. ‌

اخبار مرتبط:
ادعای روزنامه شهرداری تهران: دانشجویان آمریکایی نه تخریب کردند و نه تهدید، اما با آنها برخورد خشن می‌شود
ادعای روزنامه شهرداری تهران: دانشجویان آمریکایی نه تخریب کردند و نه تهدید، اما با آنها برخورد خشن می‌شود

روزنامه همشهری نوشته است: تمام کنش اعتراضی دانشجویان آمریکایی صرفا برپایی چادر در محوطه فضای سبز دانشگاه بوده است؛ همین! نه تخریبی، نه تلاشی برای تسخیر ساختمانی، نه تهدیدی، نه آزار و مزاحمتی برای کسی و نه هیچ کنش رادیکال و خشونت آمیز دیگری.

دکتر یزدانی: به نظر می‌رسد علت خودکشی خانم دکتر آل‌سعیدی ناامیدی نسبت به آینده است / خودکشی یک پزشک فوق متخصص
دکتر یزدانی: به نظر می‌رسد علت خودکشی خانم دکتر آل‌سعیدی ناامیدی نسبت به آینده است / خودکشی یک پزشک فوق متخصص

دکتر یزدانی می‌گوید: دکتر تیمورزاده از فعالین صنفی که آشنایی با خانم دکتر داشته و در این باره در اینستاگرامشان هم نوشته‌اند دیروز به من گفت ایشان بسیار فرد فعالی بودند، اما طی چند مرحله در پیام‌هایی که با دکتر تیمورزاده رد و بدل می‌کرده به ایشان می‌گوید آیا راهی برای مهاجرت هست که دیگر نیازی به تحصیل مجدد نداشته باشم؟ در ماجرا مرگ دکتر بخشی، خانم دکتر آل سعیدی به دکتر تیمورزاده پیام می‌دهد که باید یک کار جمعی انجام دهیم.

مَردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کرده‌اند
مَردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کرده‌اند

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵.۶ درصد و زنان ۴۴.۴ درصد از ثبت فوت ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل(۱۴۰۱) برابر ۵۶.۶ درصد برای مردان و ۴۳.۴ درصد برای زنان بوده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است