کد خبر : 229643
انتشار : 2023/02/07 - 12:46
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

آمریکا برخی معافیت‌های تحریمی مرتبط با برنامه اتمی ایران را تمدید کرد/ ایران مجاز است اورانیوم غنی شده از روسیه بِخرد

واشنگتن فری بیکن نوشت: دولت آمریکا مجموعه ای از معافیت های تحریمی را که همکاری هسته ای تهران و مسکو را از تحریم ها معاف می‌کند، تمدید کرد.

آمریکا برخی معافیت‌های تحریمی مرتبط با برنامه اتمی ایران را تمدید کرد/ ایران مجاز است اورانیوم غنی شده از روسیه بِخرد

به گزارش سایت خبری مدارا: یک تارنمای خبری آمریکایی نوشت: دولت آمریکا مجموعه ای از معافیت های تحریمی را که همکاری هسته ای تهران و مسکو را از تحریم ها معاف می‌کند، تمدید کرد.

تارنمای «واشنگتن فری بیکن» گزارش داد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) سال جاری میلادی دست به تمدید این معافیت ها زد ولی کنگره آمریکا ۳ فوریه (۱۴ بهمن) از این موضوع آگاه شد.

این تارنمای خبری نوشت که بر اساس این معافیت های برجامی که اطلاعیه آن به صورت غیرعلنی به کنگره ارسال شد، همکاری هسته ای ایران و روسیه در مجتمع غنی سازی فرودو کماکان از تحریم ها معاف خواهد بود و روسیه نیز به دریافت اورانیوم غنی شده ایران ادامه خواهد داد. ایران بخشی از اورانیوم غنی شده خود را در ازای دریافت اورانیوم طبیعی به روسیه ارسال می‌کند.

بر اساس یک معافیت دیگر، ایران مجاز است تا مقدار محدودی اورانیوم غنی شده از روسیه خریداری کرده و در رآکتور تحقیقاتی تهران استفاده کند.

از سوی دیگر، روسیه می تواند به همکاری خود در نیروگاه هسته ای بوشهر ادامه دهد. با این وجود، دولت بایدن در دور جدید تمدید معافیت ها تصمیم گرفته تا برخی از تحریم ها علیه ساخت دو نیروگاه هسته ای جدید روسیه در ایران را اعمال کند.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا خطاب به کنگره با ادعای کمک نظامی ایران به روسیه در جریان حمله این کشور به اوکراین آمده که محدود شدن معافیت ها “مطابق با منافع ایمنی هسته‌ای آمریکا و جامعه بین المللی” است و در جهت ممانعت از توسعه برنامه هسته ای ایران و تعمیق همکاری های تهران و مسکو اتخاذ می شود.

اخبار مرتبط:
آماده‌باش در اسرائیل برای جنگ احتمالی با ایران
آماده‌باش در اسرائیل برای جنگ احتمالی با ایران

رسانه‌های اسرائیلی از آماده‌باش این رژیم در برابر احتمال واکنش ایران به تحرکات نظامی آمریکا خبر داده‌اند.

فرانسه سفارت خود را در تهران تخلیه کرد
فرانسه سفارت خود را در تهران تخلیه کرد

پس از انتشار اخباری مبنی بر تعطیلی سفارت انگلیس، منابع خبری گزارش کردند که فرانسه نیز به دلیل نگرانی از تنش‌های اخیر، سفارت خود را در تهران تخلیه کرده است.

ترامپ ایران را مسئول حمله به عربستان دانست!
ترامپ ایران را مسئول حمله به عربستان دانست!

ترامپ تهدید کرد ایران را مسئول حمله انصارالله یمن به کشتی‌های تجاری عربستان سعودی دریای سرخ می‌داند و به همین منوال در صورت تکرار شلیک انصارالله به سمت کشتی‌ها، ایران را مجازات خواهد کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است