کد خبر : 223626
انتشار : 2023/01/09 - 09:52
دسته‌بندی : سیاسی، پیشنهاد سردبیر
چاپ

روزنامه اصلاح طلب چرا در سالگرد فاجعه سقوط هواپیمای اوکراینی «سکوت» کرد؟/ حضرتی: دایره عمل را برای ما تنگ کرده اند

الیاس حضرتی در سرمقاله روزنامه اعتماد نوشت: دیروز سالگرد حادثه غم‌بار سقوط هواپیمای اوکراینی ۷۵۲ و جان‌باختن ۱۷۶ نفر (و در واقع ۱۷۷ نفر) از سرنشینان آن بود که تعداد زیادی از ایشان هموطن‌مان بودند.

روزنامه اصلاح طلب چرا در سالگرد فاجعه سقوط هواپیمای اوکراینی «سکوت» کرد؟/ حضرتی: دایره عمل را برای ما تنگ کرده اند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ الیاس حضرتی در سرمقاله روزنامه اعتماد نوشت: دیروز سالگرد حادثه غم‌بار سقوط هواپیمای اوکراینی ۷۵۲ و جان‌باختن ۱۷۶ نفر (و در واقع ۱۷۷ نفر) از سرنشینان آن بود که تعداد زیادی از ایشان هموطن‌مان بودند.

قاعدتا خوانندگان متوجه شده‌اند که دیروز ما در «اعتماد»، گزارشی در این زمینه نداشتیم. حتی برخی از خوانندگان و همراهان همیشگی روزنامه تماس گرفتند و گلایه کردند که برای ما قابل پیش‌بینی بود. حداقل انتظار از یک رسانه آن است که سالگرد این فاجعه دردناک را جزو ارزش‌های خبری بداند و به آن بپردازد. ما این انتظار را حق خوانندگان خود می‌دانیم. ارزش‌های روزنامه اعتماد هم چنین است که در شادی‌ها و غم‌های ملی شهروندان، همراه ملت ایران باشیم. اما امسال، سال متفاوتی بود.

تحریریه «اعتماد» تلاش کرد که به نوبه خود مطالبی را تهیه کند که در خور این اتفاق دردناک باشد. هدف این بود که مطالب تهیه‌شده چیزی فراتر از یک یادآوری ساده باشد و اصطلاحا ارزش افزوده‌ای داشته و به دانسته‌های خوانندگان از زوایای پیچیده موضوع اضافه کند. اما گویا این استاندارد ما با دایره تنگ برخی سیاستگذاران و نهادها که نسبت به رسانه‌های داخلی کم‌لطفی دارند و فکر می‌کنند با توصیه به رسانه‌ها می‌توانند مساله را مدیریت کنند، همخوان نبود. بنابراین دایره عمل‌مان بسیار تنگ شد.

توصیه‌نامه‌های مختلف چنان دایره عمل را تنگ کرده بودند که در نهایت صلاح را در سکوت کردن دیدیم. برنامه و کارنامه روزنامه اعتماد در انجام وظیفه رسانه‌ای خود روشن است. عقیده راسخ داریم که گزارش‌های مستند ما و رسانه‌های دیگر داخلی، زمینه‌ساز شفافیت و ایجاد اعتماد اجتماعی است؛ اعتمادی که در سال‌های اخیر و به‌خصوص به دلیل پنهانکاری صورت‌گرفته بر سر دلیل سقوط هواپیمای ۷۵۲ بسیار خدشه‌دار شد. اما در این زمینه، برخی افراد و نهادها هم‌نظر نیستند و متاسفانه سیاست‌های رسانه‌ای خاصی را دنبال می‌کنند که منجر به سکوت ما و رسانه‌های داخلی می‌شود و رسانه‌های خارجی را تک‌تازی آزاد می‌گذارد.

شاید آنها فکر کرده‌اند حالا که دادگاه این اتفاق دردناک در حال برگزاری است، انتشار گزارش‌های رسانه‌ای درباره واقعه یا پوشش دادن نگاه خانواده‌های داغدار منجر به تحت‌الشعاع قرار گرفتن روند دادرسی شود. ما با این نگاه موافق نیستیم و معتقدیم رسانه آزاد رکن چهارم دموکراسی و یک کشورداری مسوولانه است. در یک کشور دموکراتیک و مسوول، خبررسانی رسانه، علت انحراف در افکار عمومی دیده نمی‌شود و حتی از آن استقبال هم می‌شود. حق شهروندان داغدیده و وکلای آنها و همچنین کارشناسان موضوع است که در این موارد خارج از دادگاه صحبت کنند و البته مسوولیت حرف‌های خود را هم بپذیرند.
با مشورت به این تصمیم جمعی رسیدیم که بهتر است اصلا در این مورد سکوت کنیم تا ببینیم روند رسیدگی به فاجعه دردناک به کجا می‌رسد. نیت‌مان کمک بود که میسر نشد اما ما به شما خوانندگان‌مان صریح می‌گوییم که در غم و شادی با شما همدل هستیم و به مسوولان می‌گوییم که هنوز امید داریم با دادرسی عادلانه و شفاف، هم بخشی از اعتماد از دست رفته را جبران کنند و هم بهانه به دست بدخواهان داده نشود.

اخبار مرتبط:
سوئد از مقامات سفارت ایران خواست تا خاک این کشور را ترک کند
سوئد از مقامات سفارت ایران خواست تا خاک این کشور را ترک کند

وزارت امور خارجه سوئد امروز چهارشنبه اعلام کرد که سفیر ایران را احضار کرده و از یکی از مقامات سفارت ایران در استکهلم خواسته است تا خاک این کشور را ترک کند.

وزیرخزانه‌ داری آمریکا: مذاکرات محرمانه خوبی با چین درباره ایران داشتیم
وزیرخزانه‌ داری آمریکا: مذاکرات محرمانه خوبی با چین درباره ایران داشتیم

اسکات بسنت ادعا کرد: مذاکرات محرمانه خوبی با چین درباره قطع روابط مالی شان با ایران داشتیم.

سامانه دریافت گزارش درباره ایرانیان مخالف نظام از دسترس خارج شد
سامانه دریافت گزارش درباره ایرانیان مخالف نظام از دسترس خارج شد

وب‌سایت سامانه امنیتی-اطلاعاتی «علاج» که روز گذشته رونمایی و معرفی شد، از دسترس خارج شده است. این سامانه روز گذشت برای رصد،شناسایی و گزارش دهی ایرانیان مخالف نظام در خارج از کشور معرفی و به‌عنوان ابزاری برای پایش فعالیت ایرانیان خارج از کشور مطرح بود از دسترس عموم خارج شده و به اصطلاح ( suspended.) شده است. این وبسایت بخش‌هایی برای دریافت، گردآوری و گزارش دهی مخالفان نظام اطلاعاتی در اختیار کاربران قرار می‌داد. در حال حاضر وب‌سایت «علاج» قابل دسترسی نیست و مشخص نیست این وضعیت موقت است یا این پایگاه به‌طور کامل تعطیل شده است

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است