کد خبر : 215830
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۱۷ - 22:27
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

رئیس جمهور پرو برکنار و بازداشت شد

پارلمان پرو در واکنش به تصمیم «پدرو کاستیلو» رئیس جمهوری این کشور برای انحلال مجلس، وی را از قدرت برکنار و پلیس وی را بازداشت کرده است.

رئیس جمهور پرو برکنار و بازداشت شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ پارلمان پرو در واکنش به تصمیم «پدرو کاستیلو» رئیس جمهوری این کشور برای انحلال مجلس، وی را از قدرت برکنار و پلیس وی را بازداشت کرده است.

به نوشته ایرنا؛ کاستیلو چهارشنبه شب ساعاتی پیش از آنکه پارلمان درباره استیضاح وی بحث و تصمیم‌گیری کند، مجلس را منحل کرد.

کاستیلو که پیشتر معلم مدرسه بود، از زمان آغاز ریاست جمهوری با بحران‌های متعددی از جمله ترمیم کابینه و تحقیقات درباره فساد و اعتراضات روبرو بوده است. در حال حاضر، ۶ پرونده فساد درباره خانواده و اطرافیانش جریان دارد.

اپوزیسیون پرو در تلاش است تا وی را بدلیل «عدم صلاحیت اخلاقی» استیضاح کند.

وی چهارشنبه در نطقی تلویزیونی با بیان اینکه «این وضعیت غیرقابل تحمل نباید ادامه پیدا کند» افزود: پارلمان موقتا منحل شده و یک دولت ویژه اضطراری منصوب می‌شود.

کاستیلو گفت: بزودی پارلمان جدیدی شروع به کار خواهد کرد تا ظرف مدت کمتر ۹ ماه قانون اساسی جدیدی بنویسد.

وی افزود: از امروز تا زمان روی کار آمدن دولت جدید، از ساعت ۱۰ شب تا ۴ بامداد مقررات منع آمد و شد در کشور برقرار می‌شود.

رئیس جمهوری پرو همچنین از تصمیم خود برای «بازسازی نظامی قضایی، وزارت عمومی قوه قضاییه، هیات ملی عدالت و دادگاه قانون اساسی خبر داد.

فرانسیسکو مورالس رئیس دادگاه قانون اساسی در واکنش به اقدام کاستیلو گفت: امروز یک کوتا به سبک قرن بیستتم رخ داد. پرو می‌خواهد دموکراسی باقی بماند. کودتا هیچ اساس و بنیان قانونی ندارد.

پاتریشیا بناویدس دادستان کل پرو نیز نسبت به این تصمیم ابراز تاسف کرد و «هر گونه نقض نظم قانون اساسی» را رد کرد و از کاستیلو خواست به قانون اساسی، حاکمیت قانون و دموکراسی احترام بگذارد.

اخبار مرتبط:
سی ان ان: دولت ترامپ از ژانویه تاکنون ۸۵ هزار ویزا را لغو کرده / از این تعداد، بیش از ۸ هزار مورد، ویزای دانشجویی بودند
سی ان ان: دولت ترامپ از ژانویه تاکنون ۸۵ هزار ویزا را لغو کرده / از این تعداد، بیش از ۸ هزار مورد، ویزای دانشجویی بودند

به گفتهٔ یک مقام وزارت خارجه آمریکا، دولت ترامپ از ژانویه تاکنون ۸۵ هزار ویزا در تمامی دسته‌ها را لغو کرده است؛ رقمی که بیش از دو برابر تعداد ویزاهایی است که سال گذشته باطل شدند.

معاریو: آمریکا در حال تدارک برای دیدار مسئولان اسرائیلی و لبنانی، مصری و عربستانی است
معاریو: آمریکا در حال تدارک برای دیدار مسئولان اسرائیلی و لبنانی، مصری و عربستانی است

روزنامه معاریو در گزارشی به نقل از منابع آمریکایی و اسرائیلی خبر داد دولت ایالات متحده تکاپوی شدیدی را برای فراهم کردن زمینه دیدار نتانیاهو با سیسی و در پی آن به دنبال ابتکاری اقتصادی است که پای مسئولین لبنان، سوریه و عربستان سعودی را هم به گفتگوی مستقیم صلح با اسرائیل بکشاند.

واکنش ایلان ماسک به جریمه ۱۲۰ میلیون یورویی شبکه اجتماعی ایکس: اتحادیه اروپا باید منحل شود و حاکمیت به کشورهای مستقل بازگردد
واکنش ایلان ماسک به جریمه ۱۲۰ میلیون یورویی شبکه اجتماعی ایکس: اتحادیه اروپا باید منحل شود و حاکمیت به کشورهای مستقل بازگردد

ایلان ماسک روز شنبه، ۶ دسامبر، پس از آنکه اتحادیه اروپا پلتفرم شبکه اجتماعی‌اش، ایکس، را با جریمه‌ای سنگین مواجه کرد، در پاسخ به ۲۳۰ میلیون دنبال‌کننده‌اش گفت که اتحادیه اروپا باید «منحل شود».

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است