کد خبر : 195608
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۱۸ - 15:04
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

تاجگردون: دولت برنامه مدونی برای اقتصاد ندارد

غلامرضا تاجگردون، نماینده ادوار مجلس، گفت: زمانی که ارز ترجیحی پرداخت می‌شد ۲ آسیب قابل پیش‌بینی بود: اول، راه‌هایی که برای سوءاستفاده از این ارز باز شد و دولت نتوانست آنها را ببنند و دوم، کالاهایی که قرار بود با این ارز وارد و در بازار توزیع شود که این اتفاق نیفتاد.

تاجگردون: دولت برنامه مدونی برای اقتصاد ندارد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ نماینده سابق مجلس معتقد است «هر طرحی را باید در زمان خود بنا بر اقتضائات آن زمان بررسی کرد. دولت قبل به دلیل مشکلاتی که ناشی از نوسانات ارزی بود تصمیم گرفت در سال ۹۷ ارز ترجیحی را برای واردات استفاده کند که عددی حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار برای این منظور پرداخت شد.»

غلامرضا تاجگردون، نماینده ادوار مجلس گفت: زمانی که ارز ترجیحی پرداخت می‌شد ۲ آسیب قابل پیش‌بینی بود: اول، راه‌هایی که برای سوءاستفاده از این ارز باز شد و دولت نتوانست آنها را ببنند و دوم، کالاهایی که قرار بود با این ارز وارد و در بازار توزیع شود که این اتفاق نیفتاد. این ۲ آسیب سبب شد تا مشکلاتی توسط دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی برای دولت و مردم ایجاد و سبب برخی نارضایتی‌ها شود.

نماینده گچساران و باشت در مجلس دهم در ادامه تاکید کرد: اکنون ارز ترجیحی برای بستن راه‌های سوءاستفاده حذف شده، اما معتقدم که با توجه به شرایط کنونی و باری که به دولت تحمیل شده دولت سیزدهم اگر ارز داشت شاید باز هم توزیع ارز ۴۲۰۰ را با فرم دیگری ادامه می‌داد. متاسفانه ذخیره ارزی به اتمام رسیده و دولت سیزدهم تصمیم به حذف این ارز و یک جراحی اقتصادی اساسی گرفت.

او همچنین متذکر شد: قطعاً وقتی ارز ترجیحی حذف شد، رئیس‌جمهوری و هیچ‌کدام از دولتمردان و نمایندگان مجلس قصد ایجاد تورم را نداشتند؛ یعنی مسئولان همواره به دنبال رفاه مردم هستند، اما دولت به دلیل نبود ارز مجبور به اتخاذ تصمیمی به این مهمی و بزرگی شد. در واقع، آقای رئیسی هم در شرایطی قرار گرفت که باید ارز ترجیحی را از اقتصاد حذف می‌کرد.

تاجگردون بر این نکته تاکید کرد که باید در یک بررسی مشخص شود مردم در چه شرایطی بیشترین آسیب را دیدند؛ قبل از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی یا بعد از آن و بعد از مشخص شدن این موضوع، دولت می‌تواند یک برنامه‌ریزی بلندمدت برای حل مشکلات معیشتی مردم انجام دهد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم افزود: دولت در حال حاضر ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلار نفت می‌فروشد و این پول هم به موقع به خزانه واریز می‌شود، حال اگر این ۲۰ میلیارد دلار را در قیمت بین ارز آزاد تا ۴۲۰۰ یعنی ۲۰ هزار تومان، ضرب کنیم، عددی معادل ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به دست می‌آید. یارانه این رقم ماهی ۲۸۰ تا ۲۹۰ میلیارد تومان می‌شود که دولت طی یک سال باید به مردم بپردازد. در کنار این رقم بزرگ دولت با کسری بودجه نیز مواجه است.

نماینده ادوار مجلس در ادامه توضیحاتش افزود: من مخالف حذف ارز ۴۲۰۰ از اقتصاد کشور نیستم و دولت قبل باید روی پرداخت آن نظارت می‌کرد تا دست رانت‌خوارها به آن نرسد، اما در حال حاضر نیز باید در نظر داشت وقتی دولت با کسری بودجه مواجه است و ماهانه هم مبلغ قابل‌توجهی یارانه می‌دهد و در عین حال بسیاری از کالاها نیز افزایش قیمت صد درصدی داشته، قرار است این تفاوت قیمت را چه کسانی جز مردم پرداخت کنند؟

تاجگردون متذکر شد: هیچ‌کس با حذف ارز ترجیحی در شرایطی که ایجاد کرده بود مخالف نیست، اما اکنون دولت نیز برنامه مدونی برای اقتصاد ندارد؛ یعنی گام بعدی دولت در این زمینه مشخص نیست. همه کسانی که در زمان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به جهانگیری تبریک می‌گفتند اکنون منتقد او هستند و این روند در خصوص آقای رئیسی نیز در آینده اتفاق می‌افتد.

او در پایان گفت: قطعاً دولت به دنبال تغییر شرایط است، اما این مساله در کوتاه‌مدت اتفاق نمی‌افتد و مردم نیز در مواجهه با این گرانی‌ها ضعیف و کم‌تحمل شده‌اند. به طور کلی اکنون حاکمیت با چند نسل روبه‌روست؛ نسلی که انقلاب کرده یعنی بازنشسته‌ای که مقابل مجلس اعتراض می‌کند، نسلی که در دوران انقلاب به دنیا آمده و نسلی که در حال دیدن ثمرات انقلاب است که باید پاسخگوی هر سه نسل باشد.

اخبار مرتبط:
معاون وزیرکشور: انتخابات در استان تهران بی‌نظیر بود
معاون وزیرکشور: انتخابات در استان تهران بی‌نظیر بود

معاون وزیر کشور با بیان اینکه بخشی از کار‌های استان تهران شرقی پیش رفته است افزود: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

سردار فدوی: رهبری صلاح بدانند سپاه به صنعت خودروسازی ورود پیدا می‌کند
سردار فدوی: رهبری صلاح بدانند سپاه به صنعت خودروسازی ورود پیدا می‌کند

جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به پرسشی در مورد احتمال ورود این نیرو به صنعت خودروسازی، گفت: سپاه تکلیف مدار است و بر این اساس خود تکلیف خود را مشخص نمی کند، بلکه زیر نظر مستقیم ولی فقیه عمل می کند و هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می کند.

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان است / احتمالاً به حبس طول المدت تبدیل خواهد شد
قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان است / احتمالاً به حبس طول المدت تبدیل خواهد شد

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری توماج صالحی، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است