به گزارش مدارا، حمید فدایی دوشنبه اظهار کرد: با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی فارس و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان و به کمک بسترهای ارتباطی پخش زنده؛ امکان بازدید از پایگاههای میراث جهانی و معرفی این بناهای ارزشمند فراهم شد.
مدیر پایگاه جهانی تختجمشید ادامه داد: این برنامه تحت عنوان “نوروزگاه با میراث جهانی ایران” و با هدف معرفی آثار فرهنگی و تاریخی برای پخش آنلاین و زنده در بسترهای تلویزیون اینترنتی پیشبینی و طرحریزی شده است.
وی اضافه کرد: پوشش رویدادهای نوروزگاهی از مهمترین اهداف این برنامه به شمار میرود که ما نیز در پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با برنامهریزی منسجم و ایجاد محتوای لازم تمام تلاش خود را برای معرفی این بنای تاریخی به کار گرفتهایم.
به گفته وی، علاقمندان میتوانند برای بهرهگیری از این امکان ارتباط زنده، به پایگاه اینترنتی میراث جهانی تخت جمشید مراجعه کنند.
نگاهی به برنامه های نوروزی در تختجمشید
فدایی به بیان تقویم اجرایی فعالیتها و برنامههای نوروز در پایگاه میراث جهانی تخت جمشید پرداخت و گفت: در روز اول فروردین ماه برنامهای تحت عنوان «نوروز و میراث ناملموس» با برپایی سیاه چادرها جهت ارائه برنامههایی از جمله موسیقی سنتی دشت مرودشت(ساز و نقاره) همراه با رقص سنتی چوب بازی و ارائه خوراکیهای بومی از سوی مردمان محلی و اماکن بومگردی برگزار میشود.
وی عنوان کرد: استفاده از آیینهای عبادی بارانخواهی در نزد جوامع محلی، اجرای مراسم سنتی کوسهبرنشین به همراه مسابقه با محتوای احترام به آب و نیز توضیحات راهنمایان افتخاری در مورد مدیریت آب در تخت جمشید از جمله برنامههای روز دوم فروردین ماه با عنوان «نوروز و حرمت آب» است.
فدایی با بیان اینکه «نوروز و هوای سالم» عنوان برنامه در روز سوم فروردینماه است، گفت: در این روز اقدام به ایجاد ایستگاه ویژه کودک و نوجوان و برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع هوای پاک کردهایم. همچنین از حضور و سخنرانی روحانیان در پایگاه بهره میبریم.
وی یادآور شد: برنامههای روز چهارم فروردین با عنوان «نوروز و ادبیات شفاهی» برگزار خواهد شد که خوانش و ارائه داستانها، اشعار و ادبیات بومی و شاهنامه خوانی به همراه اجرای برنامه نور و صدا از جمله برنامههای پیشبینی شده در این روز به شمار میرود.
فدایی ادامه داد: عنوان برنامه در روز پنجم فروردین «نوروز و خوراکیهای محلی دشت مرودشت» است که در این روز برنامههایی از جمله موسیقی سنتی دشت مرودشت (ساز و نقاره) و رقص سنتی موسوم به چوب بازی برگزار میشود و تهیه برخی از خوراکیهای محلی از جمله پخت نان محلی، انواع آشهای محلی مانند آش کارده و آش شله قلمکار از دیگر برنامهها در این روز محسوب میشود.
وی با بیان اینکه برنامههای روز ششم فروردین تحت عنوان «نوروز و پوشاک استان فارس» برگزار خواهد شد، گفت: آشنایی با پوشاک روستاهای دشت مرودشت به همراه پوشاک عشایر فارس به ویژه ایل بزرگ قشقایی به همراه عکسبرداری علاقمندان با لباسهای سنتی از برنامههایی است که برای روز ششم فروردین تدارک دیده شده است.
مدیر پایگاه جهانی تختجمشید اظهار کرد: «داستان استاتیرا پارسی» عنوان برنامههای روز هفتم فروردین ماه است که در این روز نمایش استاتیرا به مناسبت روز جهانی نمایش با همکاری گروه سروش اجرا میشود.
یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از آثار ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
سلسله هخامنشیان از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد حکومت کردند.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۵۵ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.