عزتالله یوسفیان ملا، نماینده ادوار مجلس در مورد شیوه رای گیری برای طرح صیانت به خبرنگار سیاسی سایت خبری مدارا گفت: «وقتی کمیسیونهای مجلس چه در صحن و چه در کمسیون جلساتی داشتهباشند، یک کتابچه ۷-۸ صفحهای هفتگی چاپ میکنند که به نوعی کتابچه دستور کار هفتگی کمیسیون است. این قانون است. قانون تاکید کرده که دستور هفتگی کمیسیونها چاپ شود. کمیسیونها هم به موازات صحن تشکیل میشوند. یعنی برای مثال اگر صبح یکشنبه جلسه صحن دارید، بعد از ظهر یکشنبه نمایندگان عضو ۱۳ کمیسیون تخصصی مجلس جلسات کمیسیون را برگزار میکنند. در واقع اعضایی که صبح در صحن حضور دارند بعدازظهر در کمیسیونهای تخصصی تقسیم میشوند. بنابراین این گونه نیست که اگر صحن جلسه داشته باشد همزمان کمیسیونها هم جلسه داشتهباشند. چون اگر این اتفاق بیفتد، هیچ کدام به حد نصاب نمیرسند.»
او ادامه داد: «در فصل بررسی بودجه بر اساس دفترچه دستور کار هم صبح و هم بعدازظهر در صحن جلسه برگزار میشود. به همین دلیل کمیسیون جلسهای ندارد. دیروز هم باید نمایندگان در صحن حضور میداشتند نه در کمیسیون. این بر اساس مصوبهای است که هیات رییسه چاپ و توزیع کردهاست. اگر هم کمیسیون باید جلسهای داشتهباشد، هیچ وقت نباید پیامکی به اطلاع نمایندگان برسد. اگر قرار است کمیسیون جلسهای داشتهباشد باید در دستور جلسه هفتگی کمیسیون چاپ بشود. بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک در دستور کار هفتگی چاپ نشدهبود.»
یوسفیان ملا افزود: «همانطور که میدانید بسیاری از امور مجلس اگر به چاپ نرسد، قابل طرح نیست. مثلا یک نماینده پیشنهادی را به یک کمیسیون میبرد و رد میشود، یا الان در کمیسیون تلفیق پیشنهاداتی در مورد بودجه مطرح کرده اما رد شدهاست، وقتی پیشنهاد رد میشود نماینده حق دارد این موضوع را در صحن مطرح کند اما چه زمانی حق طرح آن را دارد؟ زمانی که چاپ شود. اگر چاپ نشود و نمایندگان از پیشنهاد مطلع نباشند، نمیتوان در صحن مطرح کرد. البته موارد استثنا هم داریم.»
این نماینده دوره دهم مجلس توضیح داد: «کمیسیون زمانی شکل میگیرد که در دستور هفتگی چاپ شدهباشد. اما در دستور کار هفتگی کمیسیون هم نمیشد چاپ شود چون همزمان صحن جلسه داشت. مادامی که صحن جلسه دارد این جلسه بر جلسات کمیسیون مقدم است. بنابراین تشکیل جلسه کمیسیون برای بررسی طرح صیانت از نظر شکلی دارای ایراد بود. چرا که فلسفه چاپ دستور کار هفتگی این است که اگر نمایندهای در خصوص مطلبی که در کمیسیون مطرح میشود، نظری دارد، بتواند این نظر را مطرح کند. در واقع با این روش نمایندگان را از ارائه پیشنهاد محروم کردند. بیاطلاع جلسهای را تشکیل دادند. لذا در هر کجای آییننامه مجلس نگاه کنید، تاکید شده که همه امور مجلس باید به چاپ برسد. حتی یک سوال ساده از یک وزیر در کمیسیون هم باید به چاپ برسد.»
یوسفیان ملا در ادامه با اشاره به چرایی این اتفاق گفت: «باید به این سوال پاسخ دهند که چرا این اتفاق افتاد؟ چه انگیزه یا انگیزههایی وجود داشت که باعث شد ۴۰ تا ۵۰ دقیقه جلسه کمیسیون طول بکشد آن هم جلسهای که با پیامک به اطلاع نمایندگان رسیدهاست. این برخورد شک و ظن ایجاد میکند که چه اتفاقی قرار است بیفتد؟ وقتی از آییننامه تخطی شود، ناگزیر هستیم که صحن در مورد آن بحث کند.»
او در مورد ماهیت طرح صیانت و واکنش افکار عمومی نیز توضیح داد: «اگر همین الان از خیلیها که نگران و ناراحت تصویب این طرح هستند، بپرسید چرا ممکن است ندانند. همین که با عجله و بدون سایر نمایندگان تصویب شد چنین شکی را ایجاد میکند که آیا این به نفع مردم است؟در واقع وقتی میگویند دستور کار باید چاپ شود به این دلیل است که همه چیز شفاف باشد. این مجلس شعار شفافیت میدهد و میگوید حتی رای نمایندگان که قانونأ باید محرمانه باشد را تغییر میدهیم تا همه چیز برای مردم شفاف باشد. مجلسی که با شعار شفافیت وارد شده نسبت به همکاران و سایر نمایندگان هم شفافیت ندارد. پس چرا شعار شفافیت را مقابل ملت سر میدهند؟ این سوال مطرح است که مگر چه چیزی را تصویب کردید که به این سرعت و عجله و زیر پا گذاشتن آییننامه نیاز داشت؟ این موضوع بیشتر ایجاد شک و تردید میکند تا متن طرح؟ قطعا چیزی هست که اگر افشا میشد نمیتوانستند رای بگیرند.»