کد خبر : 218203
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۲۷ - 08:56
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

ناسا نخستین ماهواره جهانی برای بررسی وضعیت آب‌های سطحی را به فضا پرتاب کرد

یک موشک اسپیس‌ایکس روز جمعه از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد تا یک ماهواره آمریکایی-فرانسوی را با خود حمل کند. این ماهواره برای انجام اولین بررسی‌های جهانی مرتبط با آب‌های سطحی زمین طراحی شده و نور جدیدی بر پیامد‌های تغییرات اقلیمی می‌افکند. این موشک، ماهواره توپوگرافی آب‌های سطحی و اقیانوسی یا به اختصار «سوات» (SWOT) را با خود حمل کرد. این ماهواره برای گردآوری اندازه‌گیری‌هایی با وضوح بالا از اقیانوس‌ها، دریاچه‌ها، منابع آبی و رودخانه‌ها در بیش از ۹۰ درصد کره زمین از فناوری پیشرفته رادار مایکروویو استفاده می‌کند.

ناسا نخستین ماهواره جهانی برای بررسی وضعیت آب‌های سطحی را به فضا پرتاب کرد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ یک موشک اسپیس‌ایکس از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد تا یک ماهواره آمریکایی-فرانسوی را با خود حمل کند. این ماهواره برای انجام اولین بررسی‌های جهانی مرتبط با آب‌های سطحی زمین طراحی شده و نور جدیدی بر پیامدهای تغییرات اقلیمی می‌افکند.

به نوشته یورونیوز؛ این موشک، ماهواره توپوگرافی آب‌های سطحی و اقیانوسی یا به اختصار «سوات» (SWOT) را با خود حمل کرد. این ماهواره برای گردآوری اندازه‌گیری‌هایی با وضوح بالا از اقیانوس‌ها، دریاچه‌ها، منابع آبی و رودخانه‌ها در بیش از ۹۰ درصد کره زمین از فناوری پیشرفته رادار مایکروویو استفاده می‌کند.

نقطه اوج اقلیمی

یکی از محورهای اصلی این ماموریت، کشف این سوال است که چگونه اقیانوس‌ها گرمای جو و دی‌اکسیدکربن را در فرآیندی جذب می‌کنند تا به طور طبیعی دمای کره زمین تنظیم شود. همچنین این که این روند چگونه در به حداقل رساندن تغییرات اقلیمی کمک کرده هم از جمله سوال‌هایی است که قرار است به کمک این ماهواره به آن پاسخ داده شود.

داده‌های دقیق‌تر این ماهواره در امتداد مناطق جزر و مدی می‌تواند به پیش‌بینی میزان نفوذ سیل به داخل زمین، میزان نفوذ آب شور به مدخل‌ها، تالاب‌ها و سفره‌های زیرزمینی کمک کند.

آب‌های شیرین، رودخانه‌ها و بیش از یک میلیون دریاچه از دیگر تمرکز‌های کلیدی ماهواره سوات است.

فهرست‌بندی مکرر منابع آبی زمین در طول ماموریت سه ساله ماهواره سوات، محققان را قادر می‌سازد تا نوسانات رودخانه‌ها و دریاچه‌ها را در طول تغییرات فصلی و رویدادهای آب و هوایی مهم ردیابی کنند.

ابزار اصلی سوات در فرکانس موسوم به کا-بند (Ka-band) در طیف ماکروویو کار می‌کند و می‌تواند با وجود پوشش ابری و تاریکی هم اسکن‌های مناسبی از وضعیت آبی کره زمین داشته باشد. این امر به دانشمندان کمک می‌کند تا مشاهدات دو بعدی را بدون توجه به آب و هوا یا روشنایی شبانه‌روز با دقت نقشه برداری کنند. ماهواره‌های قبلی چنین امکاناتی را نداشتند.

ناوگان فعلی ناسا با حدود ۳۰ ماهواره برای رصد زمین نمی‌توانند چنین ویژگی‌های جزیی را تشخیص دهند. شاید مهم‌ترین قابلیت این ماهواره این باشد که مکان و سرعت بالا آمدن سطح دریا و تغییرات خطوط ساحلی را که کلید نجات جان و اموال است، مشخص می‌کند.

این ماهواره فاصله بین قطب شمال و جنوب را حداقل هر سه هفته یک بار رصد می‌کند و انتظار می‌رود ماموریت آن سه سال طول بکشد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ماهواره سوات ظرف چند ماه شروع به تولید داده‌های قابل تحقیق خواهد کرد.

اخبار مرتبط:
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم

فریدریش مرتس صدراعظم آلمان در اظهاراتی با بیان اینکه ترس از وقوع جنگ با روسیه در میان مردم این کشور ریشه دوانده است، تاکید کرد: من هراسی از جنگ با روسیه ندارم.

مجارستان: عضویت اوکراین در ناتو به جنگ‌جهانی سوم منجر می‌شود
مجارستان: عضویت اوکراین در ناتو به جنگ‌جهانی سوم منجر می‌شود

نخست‌وزیر مجارستان با تکرار مواضع پیشین خود گفت عضویت اوکراین در ناتو به یک درگیری مسلحانه با روسیه و جنگ‌جهانی سوم منجر خواهد شد.

ترامپ: از حملات اسرائیل به ایران مطلع بودم
ترامپ: از حملات اسرائیل به ایران مطلع بودم

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید از حملات رژیم صهیونیستی به ایران مطلع بوده اما ادعا کرد آمریکا کمک نظامی به این رژیم نکرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است