کد خبر : 194983
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۰۹ - 00:10
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

واکنش معلولان به برنامه جوکر/«لطفا معلولیت رو سوژه خندیدن نکنید»

جوکر یک برنامه با ژانر خنده‌دار «کمدی» از شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ که اولین پخش آن بود تاکنون به عنوان یک مجموعه تلویزیونی مورد استقبال مردم بوده است که اخیرا در این برنامه دو نفر از شرکت‌کنندگان به نوعی برای خنداندن حریفان خود ادای معلولان را درآوردند که این مهم واکنش کمپین معلولان را به همراه داشت.

واکنش معلولان به برنامه جوکر/«لطفا معلولیت رو سوژه خندیدن نکنید»

به گزارش سایت خبری مدارا؛در برنامه جوکر دو نفر از هنرمندان برای خنداندن حریفان خود، معلولیت جسمی رو مسخره و سوژه می‌کنند و با این اقدام خود می‌خواهند که رقیبان خود را به خندیدن وادار کنند و به همین راحتی باعث ترویج تمسخر معلولیت در افراد می‌شوند که کمپین معلولان در واکنش خود به این موضوع از آنها خواسته است که لطفا معلولیت رو سوژه خندیدن و خندوندن نکنید ولی عوامل برنامه تا کنون نسبت به این انتقاد توضیحی ندادند.

کمپین معلولان در حساب توئیتری خود اعلام کرده است با مسخره کردن معلولان به راحتی باعث ترویج تمسخر افراد دارای معلولیت می‌شوند، شاید اگر بازی کردن در یک برنامه تلویزیونی که برای خنداندن مردم ساخته شده است، برای هنرمندان اینقدر جذابیت داشته باشد که به قیمت تمسخر گروهی از جامعه که حق قانونی خودشان را نتوانسته‌اند دریافت کنند، این کار را انجام دهند و بدانند که چقدر مورد رنجش و ناراحتی جامعه معلولان شده است، هرگز این کار را انجام نمی‌دادند.

واکنش معلولان به برنامه جوکر؛ «لطفا معلولیت رو سوژه خندیدن نکنید»

این اقدام هنرمندان در این برنامه تلویزیونی واکنش برخی از مردم را نیز به همراه داشته است چرا که اکنون معلولان از حق و حقوق قانونی خود در جامعه برخوردار نیستند و این اقدام هنرمندان نیز باعث شده که مسیری برای تمسخر بیشتر معلولان در جامعه فراهم شود و ممکن است هنرمندانی که این گونه فعالیت خود را برای بیشتر خنداندن حریفان خود انتخاب کرده‌اند نیز نیت و قصد بدی نداشته‌اند و حتی تصور نمی‌کردند که موجب رنجش جامعه معلولان خواهد شد اما این اقدام در هر صورت پسندیده نیست و تمسخر دیگران هیچگاه پذیرفته نبوده و نیست.

اینکه معلولان مورد تمسخر یک برنامه تلویزیونی که مورد استقبال مردم است، قرار گرفته دارای اهمیت است چرا که معلولان هم بخشی از این جامعه هستند و تمسخر آنها برای خنداندن دیگران به هیچ عنوان از سوی هیچکس پذیرفته نیست زیرا جامعه معلولان هم مانند دیگر مردم جامعه حق زیستن دارند و این گونه برنامه‌ها حتی باعث خدشه‌دار شدن روحیه آنها می‌شود و ممکن است تا حدودی اعتماد به نفس را از این افراد بگیرد.

پس به طور یقین باید حق و حقوق معلولان در جامعه به رسمیت شناخته شود، درباره معلولیت و معلولان در جامعه و اهمیت دادن به آنها نیز فرهنگ‌سازی و نگرش مثبتی هم از جامعه معلولان ایجاد شود.

براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، ۱۵درصد از افراد هر جامعه معلول هستند که در ایران این آمار به بیش از ۱۱ میلیون نفر می‌رسد که سه درصد از این افراد دارای معلولیت‌های بسیار شدید هستند.

جوکر یک مجموعه تلویزیونی ایرانی است که توسط احسان علیخانی و سیدحامد میرفتاحی کارگردانی و مجری آن نیز سیامک انصاری است. این مجموعه از شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ در سرویس پخش اینترنتی فیلیمو به نمایش درآمد.

برنامه «جوکر»   که به منظور افزایش روحیه مردم برای خندیدن تهیه شده است، دارای قانون خاص خود است چون هشت نفر از هنرمندان معروف شامل هنرمندان عرصه سینما و تلویزیون یا تئاتر در این برنامه شرکت می‌کنند و به مدت ۶ ساعت در محیطی قرار می‌گیرند که باید هر کاری را برای خنداندن حریفان مقابل خود انجام دهند تا تیم حریف را وادار به خندیدن کنند و آنها را از گردونه بازی خارج کنند.

در این برنامه که هدفی جز خندیدن مردم و شاد بودن آنها را به همراه ندارد، باید فرد شرکت کننده بدون اینکه خود بخندند کاری انجام دهد که سایر شرکت‌کنندگان را به خنده وادار کند تا هر کسی که بخندد بار اول کارت زرد گرفته و برای بار دوم از دور مسابقه خارج شود. در  نهایت برنامه جوکر فردی که اصلا نمی‌خندد به عنوان برنامه این مسابقه معرفی می‌شود.

 

اخبار مرتبط:
سرهنگ رابعه جوانبخت: میانگین سن متوفیان حوادث رانندگی کاهش پیدا کرده است
سرهنگ رابعه جوانبخت: میانگین سن متوفیان حوادث رانندگی کاهش پیدا کرده است

سرهنگ جوانبخت گفت: «سال گذشته ۲۷۴ نفر را که تمامشان راننده‌ی موتور سیکلت بودند در اثر تصادفات فوتی از دست دادیم. رتبه‌ی اول متوفیان در تهران متعلق به موتور سوار هاست. استفاده از موتور سیکلت افزایش یافته، اما توجهی به ایمنی آن ندارند. ما در میان متوفیان پزشکی داشتیم که برای رسیدن زودهنگام به بیمارستان از موتور استفاده کرد و در اثر تصادف درگذشت. دیگر موتور سیکلت برای قشر ضعیف و کار نیست، الان قشر زیادی به موتور رو آورده‌اند. ۸۰ درصد متوفیان موتور سیکلت از کلاه ایمنی استفاده نکرده‌اند.»

درخواست هادی چوپان از قوه قضائیه درباره امیر تتلو
درخواست هادی چوپان از قوه قضائیه درباره امیر تتلو

هادی چوپان به حکم اعدام امیرحسین مقصودلو واکنش نشان داد.

آیا انتشار چت‌ خصوصی مجازات دارد؟
آیا انتشار چت‌ خصوصی مجازات دارد؟

آیا انتشار چت‌ خصوصی مجازات دارد؟ طبق ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه‌ای، مجازات انتشار اسکرین شات از چت‌های خصوصی برای فردی که این جرم را مرتکب شده، در صورتی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، جزای نقدی یا حبس یا هر دو خواهد بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است