کد خبر : 378098
انتشار : 2026/02/09 - 12:47
دسته‌بندی : برگزیده ها، بین الملل
چاپ

شرمن: عراقچی مذاکره‌کننده‌ای بسیار توانمند است/هر توافقی ممکن است با فشار اسرائیل و کنگره آمریکا روبه‌رو شود

یک مقام سابق آمریکایی وزیر خارجه ایران را مذاکره‌کننده‌ای بسیار سرسخت، توانمند و آشنا به تمام جزئیات پرونده هسته‌ای معرفی کرد و مدعی شد که در مذاکرات اخیر با ایران تصمیم نهایی با ترامپ است که چه می‌خواهد.

شرمن: عراقچی مذاکره‌کننده‌ای بسیار توانمند است/هر توافقی ممکن است با فشار اسرائیل و کنگره آمریکا روبه‌رو شود

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: « وندی شرمن» معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا و از اعضای هیات مذاکره‌کننده برجام همچنین گفت که عباس عراقچی نزد رهبر ایران اعتبار دارد و حریف بسیار جدی‌ای است و بنابراین مذاکرات بسیار دشوار خواهد بود.

وی درباره مذاکرات جاری جمهوری اسلامی ایران و آمریکا به «فرید زکریا»، مجری سی‌ان‌ان گفت: آمریکا همزمان فشار می‌آورد و گزینه نظامی را حفظ کرده؛ تصمیم نهایی با ترامپ است که چه می‌خواهد.

شرمن با بیان این که «اختلاف اصلی بر سر حق غنی‌سازی، نظارت‌های سخت و برنامه موشکی ایران است» افزود: هر توافقی ممکن است با فشار اسرائیل و کنگره آمریکا روبه‌رو شود و پذیرش آن قطعی نیست.

وی در ادامه گفت: مذاکرات زمان‌بر است و معلوم نیست ترامپ حاضر باشد این زمان را صرف کند. در صورت جنگ یا بی‌ثباتی در ایران، احتمال قدرت‌گیری بیشتر سپاه و سخت‌تر شدن شرایط وجود دارد.

اظهارات شرمن درباره اختلاف بر سر حق غنی‌سازی و برنامه موشکی ایران در حالی مطرح می‌شود که «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه با تاکید بر این که «غنی‌سازی حق ایران است» گفت: آرایش نظامی ما را نمی‌ترساند، ما اهل دیپلماسی هستیم، اهل جنگیم نه به این معنا که به دنبال جنگیم؛ بلکه آماده جنگ هستیم تا از خود در برابر تجاوز دفاع کنیم.

وزیر خارجه کشورمان همچنین با اشاره به مساله هسته‌ای ابراز داشت: ایران برای داشتن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و غنی‌سازی هزینه بسیار زیادی پرداخت کرد که مقداری به دلیل نیاز کشور بوده است. چرا ما غنی‌سازی کردیم و حاضر نیستیم بگذریم؟ چون کسی حق ندارد به ما بگوید چرا نباید داشته باشیم. این حق ما است، براساس قانون. این که در طول سال‌ها می گویند حق ندارید غنی‌سازی کنید چرا؟ چون آن‌ها نگران هستند.

عراقچی همچنین تاکید کرد که غنی‌سازی صفر نمی‌تواند مورد پذیرش طرف ایرانی باشد. به گفته او، غنی‌سازی برای مقاصد صلح‌آمیز است و خواهد بود و تهران مشکلی در اعتمادسازی ندارد، ولی اصل غنی‌سازی حتما باید پذیرفته شود.

عراقچی همچنین گفت: موضوع موشکی از دستور کار مذاکرات خارج است. موضوع مذاکره هسته‌ای هست و به همین شکل هم ادامه خواهد یافت.

اخبار مرتبط:
پیامک ارسالی به مردم که بوی حذف کالابرگ می‌دهد!
پیامک ارسالی به مردم که بوی حذف کالابرگ می‌دهد!

به نظر می‌رسد دولت همان رویه حذف یارانه افراد به اصلاح «دارای تمکن مالی» را برای قطع کالابرگ مردم در پیش گرفته است.

رسایی: دبیر شعام در جایگاهی نیست که بتواند مجلس را تعطیل کند
رسایی: دبیر شعام در جایگاهی نیست که بتواند مجلس را تعطیل کند

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ادامه داد: مطابق قانون حتی اگر شورای عالی امنیت ملی چیزی را تصویب کند، اما رهبری تأیید نکرده باشد، لازم‌الاجرا نیست. خود شعام بدون تأیید رهبری اصالت ندارد؛ اما ما برای دبیر شعام چنین جایگاهی قائل شدیم.

محسنی‌اژه‌ای: در مورد فهرست عفو‌های مناسبتی دستورالعملی مشخص تدوین و ابلاغ شود
محسنی‌اژه‌ای: در مورد فهرست عفو‌های مناسبتی دستورالعملی مشخص تدوین و ابلاغ شود

حجت‌الاسلام‌ محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضاییه به موضوع مهم خدمت به مردم پرداخت و خاطرنشان کرد: مردم ما وفاداری و شایستگی خود را به وضوح به اثبات رسانده‌اند؛ فلذا ما کارگزاران نظام مکلف و موظف هستیم در راه خدمت بی‌منت به این مردم، نهایت همت و جهد خود را صرف کنیم. ضروریست رضایتمندی و اعتماد مردم به نظام را افزایش دهیم؛ این مقوله با حرف و لفاظی حاصل نمی‌شود؛ باید در میدان عمل، خود را ثابت کنیم. اگر مردم کاملاً مشاهده کردند که ما صادق و صحیح‌العمل هستیم؛ آنها را تکریم می‌کنیم و بدون تبعیض عمل می‌کنیم، آنگاه رضایتمندی و اعتمادشان به نظام مضاعف می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است