کد خبر : 367373
انتشار : 2025/11/12 - 12:20
دسته‌بندی : برگزیده ها، بین الملل
چاپ

تنش بین آمریکا و ونزوئلا بالا گرفت / ناو هواپیمابر «جرالد فورد» آمریکا به کارائیب رسید

منطقه کارائیب شاهد افزایش تنش‌هاست پس از آنکه وزارت جنگ ایالات متحده (پنتاگون) از رسیدن گروه ناو هواپیمابر «یو.اس.اس جرالد فورد» به سواحل آمریکای لاتین خبر داد؛ اقدامی که واشنگتن آن را بخشی از عملیات «مبارزه با قاچاق مواد مخدر» توصیف کرده است.

تنش بین آمریکا و ونزوئلا بالا گرفت / ناو هواپیمابر «جرالد فورد» آمریکا به کارائیب رسید

به گزارش سایت خبری مدارا:  انتخاب نوشت: منطقه کارائیب شاهد افزایش تنش‌هاست پس از آنکه وزارت جنگ ایالات متحده (پنتاگون) از رسیدن گروه ناو هواپیمابر «یو.اس.اس جرالد فورد» به سواحل آمریکای لاتین خبر داد؛ اقدامی که واشنگتن آن را بخشی از عملیات «مبارزه با قاچاق مواد مخدر» توصیف کرده است.

فرماندهی جنوبی نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که این ناو، که حدود سه هفته پیش دستور اعزام آن صادر شده بود، وارد حوزه عملیاتی خود در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب شده است. این نهاد تأکید کرد که هدف از این مأموریت، «حفاظت از امنیت منطقه‌ای و مبارزه با قاچاق غیرقانونی مواد مخدر» است.

از ماه اوت گذشته، واشنگتن حضور نظامی خود را در دریای کارائیب حفظ کرده که شامل شش ناو جنگی است، و می‌گوید هدف از این حضور، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به خاک ایالات متحده است.

در نتیجه ۲۰ حمله هوایی به کشتی‌هایی که ایالات متحده مظنون بود حامل مواد مخدر هستند، دست‌کم ۷۶ نفر کشته شده‌اند.

در مقابل، ونزوئلا از اجرای یک «استقرار نظامی گسترده» در سراسر کشور خبر داد، در واکنش به آنچه «تهدیدهای امپریالیستی» آمریکا توصیف کرده است.

ولادیمیر پادرینو لوپز، وزیر دفاع ونزوئلا، اعلام کرد که کشورش نیروهای زمینی، دریایی، هوایی و موشکی، همچنین یگان‌هایی از شبه‌نظامیان بولیواری را برای تقویت دفاع ملی مستقر کرده است.

کاراکاس بر این باور است که واشنگتن پرونده مبارزه با مواد مخدر را به‌عنوان «بهانه‌ای» برای فشار بر دولت نیکولاس مادورو و «تلاش برای تغییر نظام از طریق زور» به کار می‌گیرد، در حالی که ایالات متحده تأکید دارد حضور دریایی‌اش در منطقه صرفاً با هدف «مقابله با شبکه‌های قاچاق» است که خاک آمریکا را هدف گرفته‌اند.

مادورو بارها خواستار گفت‌وگو شده، اما هم‌زمان تأکید کرده که آماده دفاع از خود است و همواره مانورهای نظامی در داخل کشور برگزار می‌کند.

این تنش هم‌زمان است با پایان نشست سران کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب با اتحادیه اروپا در شهر سانتا مارتای کلمبیا، جایی که بیانیه پایانی این نشست بر رد استفاده از زور یا دخالت در امور داخلی کشورها تأکید کرد و در عین حال از آنچه «توافق مرحله نخست برای پایان جنگ در غزه» خوانده شد، استقبال نمود، و در عین حال از تشدید اقدامات اسرائیل در کرانه باختری و قدس شرقی انتقاد کرد.

اخبار مرتبط:
زمانبندی شارژ کالابرگ تغییر کرد!
زمانبندی شارژ کالابرگ تغییر کرد!

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شارژ اعتبار کالابرگ الکترونیکی از مرداد ماه با زمانبندی جدید بر اساس رقم آخر کد ملی ایرانیان مقیم کشور انجام می‌شود.

صداوسیما: توافق احتمالی ایران و عمان ارتباطی با باز شدن فوری تنگه هرمز ندارد
صداوسیما: توافق احتمالی ایران و عمان ارتباطی با باز شدن فوری تنگه هرمز ندارد

صداوسیما به نقل از یک منبع مطلع نوشت: توافق احتمالی ایران و عمان در باره ترتیبات عبور شناورها از تنگه هرمز هیچ ارتباطی با باز شدن فوری این تنگه ندارد در صورت ادامه تخلفات آمریکا، تنگه هرمز حتی با توافق بین ایران و عمان هم باز نخواهد شد.

روحانی: می‌خواستند برای سخنرانی امام زمان در تهران جایگاه درست کنند
روحانی: می‌خواستند برای سخنرانی امام زمان در تهران جایگاه درست کنند

حسن روحانی گفت: در جامعه ما گاهی یک اقلیتی هستند که حرف‌های عجیب و غریب می‌زنند من در سال ۸۳ رفتم خدمت رهبری برای یک موضوعی، بحثی پیش آمد در آنجا، ایشان به مناسبت فرمودند که فلان آقا، اسم بردند، آمده بود پیش من و از من سؤال کرد که می‌خواهد یک جایگاه بزرگی درست کند در یک میدان بزرگ در تهران برای اینکه وقتی امام زمان آمد و خواست سخنرانی کند یک جایگاه مناسب و باعظمتی باشد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است