کد خبر : 350247
انتشار : ۱۴۰۴/۰۴/۲۱ - 14:47
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

عارف: دشمن فکر می‌کرد پس از حمله به کشورمان، مَردم علیه نظام اقدام خواهند کرد

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هیچ اختلافی میان میدان و دیپلماسی وجود ندارد، گفت: ممکن است اختلاف‌نظرهایی در فرایند تصمیم‌گیری وجود داشته باشد ولی وقتی تصمیمی نهایی و تصویب شد، دیگر اختلاف‌ها پایان می‌یابد.

عارف: دشمن فکر می‌کرد پس از حمله به کشورمان، مَردم علیه نظام اقدام خواهند کرد

به گزارش سایت خبری مدارا: تسنیم نوشت: محمدرضا عارف در دیدار با تعدادی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف با تجلیل از نقش مردم در جنگ ۱۲روزه تحمیلی، گفت: نقش و حضور مردم در دفاع از کشور در برابر دشمن مؤثر واقع شد؛ زیرا راهبرد دشمن این بود که پس از حمله به بخش نظامی کشورمان، مردم به میدان بیایند و علیه نظام اقدام کنند ولی مردم سنگ‌تمام گذاشته برنامه دشمن را برهم زدند.

وی با کم‌سابقه دانستن اجماع ایجادشده در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی، افزود: انسجام و سرمایه اجتماعی تقویت شده است  ولی حفظ آن اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این شرایط می‌تواند تغییر کند، در این ۱۲ روز حتی آن ۵۰درصدی که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته شرکت نکردند، نقش خود را در دفاع از کشور ایفا کردند و وظیفه ما این است که از این سرمایه مراقبت کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: دانشگاهیان در این شرایط باید به میدان بیایند و پیشنهادهای عملی و راهبردی کشور را برای حفظ این انسجام اجتماعی ارائه دهند، دانشگاه صنعتی شریف هم می‌تواند در این زمینه با برگزاری میزگردهای چالشی، کنفرانس، کارگاه یا طرح‌های تحقیقاتی پیشقدم شود تا همه دیدگاه‌ها و نقاط ضعف و قوت بررسی شود. ما همچنین از دستگاه‌های اجرایی که در دوران جنگ مسئولیت داشتند، خواسته‌ایم تا روایت خود را از این ۱۲ روز جنگ همراه با آسیب‌شناسی عملکرد بیان کنند.

عارف با اشاره به تشکیل کارگروهی با حضور اساتید دانشگاه برای بررسی چگونگی حفظ سرمایه اجتماعی در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: دولت در سال گذشته برنامه اقتصاد جنگ را با سناریوی کاهش فروش نفت نهایی و تصویب کرد. در ۱۲ روز جنگ هم مردم با دولت همراهی کردند و جز برخی صف‌ها برای بنزین، مشکلی جدی ایجاد نشد. در شرایط فعلی هم باید به مطالبات و حساسیت‌های اجتماعی مردم توجه کنیم و با مردم همراه شویم تا مردم، دولت را خدمتگزار خود بدانند و با دولت همراهی کنند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه “امروز هیچ اختلافی میان میدان و دیپلماسی وجود ندارد.”، خاطرنشان کرد: ممکن است اختلاف‌نظرهایی در فرایند تصمیم‌گیری وجود داشته باشد ولی وقتی تصمیمی نهایی و تصویب شد، دیگر اختلاف‌ها پایان می‌یابد، دولت با هیچ جریانی در داخل حاکمیت، اختلافی ندارد، اکنون نظر حاکمیت کماکان انجام مذاکره با اقتدار است.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین  گفت: دانشگاه می‌تواند مسئولیت روایتگری از دوران ۱۲روزه جنگ و بررسی عملکردهای اقتصادی، اجتماعی و نظامی را به‌عهده بگیرد و از این مسیر به دولت برای رفع ضعف‌ها و نارسایی‌ها و حفظ سرمایه اجتماعی کمک کند.

عارف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شریف نگاه ملی به مسائل کشور دارد و خدمات ارزشمندی برای کشور داشته است، افزود: این دانشگاه طرحی برای استقلال و کاهش وابستگی به دولت تهیه کند. استقلال دانشگاه صنعتی شریف می‌تواند زمینه مساعدی برای حل مشکلات این دانشگاه از جمله در زمینه‌های مدیریت، منابع مالی، اصلاح ساختار و حقوق اعضای هیئت علمی فراهم کند. دانشگاه صنعت شریف همچنین باید برنامه راهبردی برای فناوری‌های اولویت‌دار کشور تعیین کند و در این مسیر فعالیت‌های تحقیقاتی و علمی خود را جدی‌تر دنبال کند، انتظار داریم این دانشگاه در زمینه هوش مصنوعی نیز به‌صورت جدی فعال شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه راهبرد فناوری نظام از اواسط دهه هفتاد به بعد احراز جایگاه نخست فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی بوده است، تصریح کرد: در برخی از فناوری‌ها همچون نانو، فناوری اطلاعات، فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و فناوری‌های نظامی دستاوردهای خوبی به دست آورده‌ایم.

وی ادامه داد: هم‌اکنون نیز در خصوص هوش مصنوعی و امنیت سایبری از پتانسیل علمی خوبی برخوردار هستیم و ستاد راهبری آن تشکیل شده است که تقسیم کار مناسب میان بخش‌های مرتبط در دولت و بخش خصوصی و به‌ویژه دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه صنعتی شریف صورت خواهد گرفت.

عارف همچنین با بیان اینکه رویکرد دولت وفاق ملی، زدودن فضای امنیتی از محیط دانشگاه است، اضافه کرد: این رویکرد باعث شده است که فضای  دانشگاه‌ها نسبت به گذشته تغییر کند. این تغییر فضا را در نقش‌آفرینی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در مراسم تشییع شهدای اقتدار مشاهده کردیم که بازتاب خوبی داشت.

در این نشست برخی مشکلات دانشگاه صنعتی شریف از سوی اساتید این دانشگاه مطرح شد و تبادل نظر درباره حل این مشکلات از جمله بودجه دانشگاه و حقوق اعضای هیئت علمی، لزوم برآورده شدن انتظارات اعضای هیئت علمی دانشگاه از دولت، اهمیت افزایش کارآمدی در بخش پژوهش و آموزش و حل مشکل هیئت جذب اساتید صورت گرفت.

اخبار مرتبط:
آثار دوره سلجوقی را شبانه و با بولدزر تخریب کردند!
آثار دوره سلجوقی را شبانه و با بولدزر تخریب کردند!

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با تأکید بر وقوع حفاری غیرمجاز شبانه در عرصه تاریخی مسجد کمرزرین، از پیگیری قضائی جدی این اقدام خبر داد.

سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است
سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره اخبار منتشره درباره مذاکرات مجدد اظهار کرد: این حرف و حدیث‌ها همواره شنیده می‌شود. مذاکره نوعی مبارزه است. همان‌طور که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دفاع از کیان ایران اقدام کردند، دستگاه دیپلماسی هم وظیفه دارد در صورت اقتضا، از ابزار دیپلماسی برای تأمین منافع ملت ایران استفاده کند.

عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت
عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع سفرا و کارداران و روسای نمایندگی های خارجی و بین‌المللی مقیم تهران گفت: باید به‌صراحت تأکید کنم که در هر راه‌حل مذاکره‌شده و در هر روند گفت‌وگویی، حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای، از جمله حق غنی‌سازی باید به‌طور کامل مورد احترام قرار گیرد. ما هیچ توافقی را که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، نخواهیم پذیرفت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است