کد خبر : 350220
انتشار : ۱۴۰۴/۰۴/۲۱ - 14:35
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

نماینده مجلس: ممنوعیت پرواز شبانه به‌دلیل احتمال حمله و فعالیت ریزپرنده‌هاست

سه هفته پس از پایان جنگ، آسمان ایران هنوز کاملاً باز نیست. پروازهای شبانه همچنان ممنوع‌اند و بنا بر اظهارات بهروز محبی، نماینده مجلس، دلیل آن نه مشکلات فنی، بلکه هشدارهای امنیتی درباره احتمال حمله مجدد اسرائیل است. او تأکید کرده آتش‌بس موجود «نه مکتوب است و نه دارای ضمانت اجرایی»، و تصمیم به محدودسازی پروازها با نظر نهادهای امنیتی اتخاذ شده است.

نماینده مجلس: ممنوعیت پرواز شبانه به‌دلیل احتمال حمله و فعالیت ریزپرنده‌هاست

به گزارش سایت خبری مدارا: رویداد۲۴ نوشت: با گذشت نزدیک به سه هفته از پایان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، پیامد‌های این درگیری همچنان در بخش‌هایی از کشور قابل مشاهده است. یکی از آسیب‌دیده‌ترین حوزه‌ها، صنعت هوانوردی و جابه‌جایی مسافران است که نه تنها در دوران جنگ، بلکه پس از اعلام آتش‌بس نیز با اختلال جدی مواجه شده است.

بر اساس گزارش انجمن شرکت‌های هواپیمایی، طی دوره جنگ و روز‌های پس از آن، مجموعاً بیش از ۱۲ هزار پرواز باطل شده‌اند؛ از این تعداد، ۸  هزار پرواز داخلی و ۳هزار پرواز بین‌المللی بوده‌اند. همچنین از تاریخ ۲۳ خرداد تا ۱۱ تیر، بالغ بر ۴۴۴ هزار بلیت پرواز داخلی و ۳۹۵ هزار بلیت پرواز خارجی باطل شده است. این وضعیت، بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان خسارت مستقیم به شرکت‌های هواپیمایی وارد کرده است.

در طول جنگ، برخی باند‌های فرودگاه‌های کشور هدف حمله مستقیم اسرائیل قرار گرفتند، با این حال تحلیل‌گران بر این باورند که تداوم محدودیت‌های پروازی در هفته‌های پس از آتش‌بس، ناشی از عوامل امنیتی و نه صرفاً آسیب‌های فنی است.

دلیل عدم پرواز هواپیما‌ها در تاریکی شب چیست؟

بهروز محبی، نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی، درباره تداوم وضعیت پرواز‌ها توضیح داده است. او گفته: چند صباحی‌ست که برنامه پرواز‌ها دوباره آغاز شده و در ساعات روز این روند ادامه دارد. به‌تدریج در حال بازگشت به شرایط عادی هستیم. با این حال، پرواز‌های شبانه به‌واسطه مسائل امنیتی، حضور احتمالی ریزپرنده‌ها و خطرات دیگر، فعلاً انجام نمی‌شود.

وی تاکید کرد که تصمیم‌گیری درباره محدودیت‌های پروازی، به‌ویژه در ساعات شب، به طور مستقیم تحت تأثیر نهاد‌های امنیتی کشور انجام می‌شود: با توجه به اینکه همچنان در وضعیت جنگی با رژیم صهیونیستی قرار داریم و آتش‌بس به‌صورت رسمی و مکتوب تضمین نشده، امکان نقض آن وجود دارد. سابقه اسرائیل در این زمینه روشن است و اگرچه نیرو‌های نظامی ما از آمادگی کامل برخوردارند، احتیاط همچنان ضروری‌ست.

او در پاسخ به این پرسش که این محدودیت‌ها تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، گفت:هیچ زمان مشخصی برای پایان این وضعیت نمی‌توان ارائه داد. شرایط باید مدام رصد شود و تا زمانی که اطمینان امنیتی کامل حاصل نشود، پرواز‌های شبانه ممکن نخواهد بود.

او تاکید کرد که به‌جز یکی، دو فرودگاه که در جریان حملات آسیب جدی دیدند، از نظر زیرساخت فنی مشکلی برای بازگشت کامل به وضعیت پیشین وجود ندارد. مشکل فعلی، صرفاً جنبه امنیتی دارد

چشم‌انداز برقراری مجدد پروازها چیست؟

بازگشت صنعت هواپیمایی ایران به شرایط عادی، با تداوم وضعیت شکننده پس از جنگ، به تصمیمات امنیتی و تحولات منطقه‌ای وابسته است. نبود یک توافق رسمی و مکتوب برای آتش‌بس، سایه‌ای از بی‌ثباتی بر فراز آسمان ایران انداخته است. بسیاری از مسافران داخلی و خارجی همچنان بلاتکلیف هستند و شرکت‌های هواپیمایی نیز با خسارات مالی کم‌سابقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

در شرایطی که امنیت هوایی به اولویت اول بدل شده، به نظر می‌رسد بازگشت به وضعیت پرواز‌های شبانه، نه در گرو تعمیر باندها، بلکه در انتظار ثباتی‌ست که هنوز بر فراز خاورمیانه برقرار نشده است.

اخبار مرتبط:
سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است
سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره اخبار منتشره درباره مذاکرات مجدد اظهار کرد: این حرف و حدیث‌ها همواره شنیده می‌شود. مذاکره نوعی مبارزه است. همان‌طور که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دفاع از کیان ایران اقدام کردند، دستگاه دیپلماسی هم وظیفه دارد در صورت اقتضا، از ابزار دیپلماسی برای تأمین منافع ملت ایران استفاده کند.

ابلاغ حکم حبس تجمیعی به تاجزاده/ وی تا سال ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند
ابلاغ حکم حبس تجمیعی به تاجزاده/ وی تا سال ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند

وی در سال ۱۴۰۱ به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی محکوم شد که نهایتاً به ۵ سال حبس محکوم شد. همچنین در طول تحمل این حبس دوم، پرونده جدیدی تشکیل شد که به استناد قانون مجازات اسلامی به اتهام فعالیت تبلیغی و اجتماع و تبانی برای بار سوم به تحمل حبس محکوم شدند، چرا که نوشته‌ها و بیانیه‌ها یا مصاحبه‌های انتقادی که در طول زندان توسط او انجام شده بود باعث شد پرونده جدید تشکیل شده و به حبس محکوم شود.

عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت
عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع سفرا و کارداران و روسای نمایندگی های خارجی و بین‌المللی مقیم تهران گفت: باید به‌صراحت تأکید کنم که در هر راه‌حل مذاکره‌شده و در هر روند گفت‌وگویی، حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای، از جمله حق غنی‌سازی باید به‌طور کامل مورد احترام قرار گیرد. ما هیچ توافقی را که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، نخواهیم پذیرفت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است