قالیباف به یک قدمی شیخ مهدی کروبی رسید / لاریجانی رکورددار ماند
در طی ادوار دوازده گانه مجلس شورای اسلامی، کرسی شماره یک پارلمان به نام ۶ نفر گره خورده است، رکورددار همچنان علی لاریجانی است.
به گزارش سایت خبری مدارا: خبرآنلاین نوشت: پرونده دومین انتخابات هیأت رئیسه مجلس دوازدهمدر حالی بسته شد که چندان تفاوتی با اجلاسیه اول نداشت و حلقه رقابت در دو اجلاسیه اول و دوم مجلس دوازدهم چندان پررنگ نبود و تغییر زیادی در میان اعضای هیأت رئیسه به وجود نیامد.
ریاست قالیباف ۶ ساله شد
ساعت حدود ۸ و ۳۰ دقیقه بود که زنگ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با ریاست محمدباقر قالیباف به صدا درآمد. موعد انتخابات هیأت رئیسه اجلاسیه دوم بود و هیاهویی در صحن به راه افتاده بود. همان دقایق آغازین مجلس و پس از اعلام اسامی نامزدهای ریاست مجلس،هادی قوامی،نامزد ریاست، به سمت جایگاه هیأت رئیسه رفت و از حضور در رقابت برای کرسی ریاست به نفع قالیباف انصراف داد.
او فریادزنان گفت: «اسیر پیامکهای جعلی نمیشویم و به فرمانده دوران دفاع مقدس رای میدهیم و به نفع آقای قالیباف انصراف میدهم.» اشاره قوامی به پیامک هایی بود که در ۴۸ ساعت مانده به برگزاری انتخابات هیأت رئیسه به موبایل نمایندگان ارسال شدتا به ریاست قالیباف رأی مجدد ندهند.
اما انصراف قوامی بااعتراض شدید احمد راستینه، دیگر کاندیدای ریاست مجلس و از چهره های تندروهمراه شد. زمانی که برخی از نمایندگان هادی قوامی را تشویق کرده و بلند رأی خود را اعلام کردند؛ راستینه با آنها بحث کرد و گفت: «کاندیداهای دیگر هم هستند.»
اما علی رغم تلاش مخالفان و منتقدان ریاست قالیباف در مجلس برای دور شدن او از کرسی شماره یک پارلمان،قالیباف توانست با کسب ۲۱۹ رأی، بار دیگر در جایگاه رئیس مجلس ابقا شود. ریاست مجلسی که با مشارکت حداقلی روی کار آمده بود.
بیشترین و کمترین درصد مشارکت در انتخابات مجلس
انتخابات مجلس دوازدهمدر اسفندماه سال ۱۴۰۲ درحالی برگزار شد که درپی قهر مردم با صندوق های رأی، کمترین درصد مشارکت در انتخابات به ثبت رسید. در واقع بررسی ادوار دوازده گانه انتخابات مجلس حکایت از آن دارد که مجلس دوازدهم با ۴۰/۶ درصد ومجلس یازدهمبا ۴۲/۵۷ درصد رکورد کمترین میزان مشارکت مردم در ادوار انتخاباتی را از آن خود کرده اند.
اما در میان این ادوار دوازده گانه مجلس، بیشترین میزان مشارکت مردم در انتخابات مربوط به انتخابات مجلس پنجم است. در این انتخابات که در اسفندماه سال ۷۴ برگزار شد، ۷۱/۱۰ درصد مردم پای صندوق آرا آمدند تا به وکلای خود رأی دهند. مجلس ششم با ۶۷/۳۵ و مجلس دوم با ۶۴/۶۴ درصد مشارکت به ترتیب در رتبه های دوم و سوم بیشترین میزان مشارکت مردم قرار دارند.
قالیباف به یک قدمی کروبی رسید
از سوی دیگر، طی دوازده دوره مجلس شورای اسلامی، کرسی شماره یک پارلمان به نام ۶ نفر گره خورده است. آیت الله هاشمی که در زمان تشکیل مجلس اول ۴۶ سال داشت، از سال های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۸ یعنی مجالس اول، دوم و سوم(۹ سال)، ریاست بهارستان را بر عهده داشت.
پس از آیت الله هاشمی، قرعه ریاست به نام حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی افتاد. او در سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ و ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ یعنی (۷ سال) رئیس مجلس بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ناطق نوری هم در حالی در سال ۱۳۷۱ ریاست مجلس را به عهده گرفت که ۴۸ سال داشت. ناطق نوری تا پایان مجلس پنجم در سال ۱۳۷۹(۸ سال) رئیس پارلمان بود. در ۴ سال مجلس ششم نیز مهدی کروبی ریاست پارلمان را بر عهده داشت. در مجلس هفتم نیز غلامعلی حدادعادل درحالی ریاست بهارستان (۴ سال) را به دست گرفت که ۵۹ سال داشت.
علی لاریجانیهم که در مجلس هشتم توانست بر مسند ریاست قوه مقننه بنشیند تا سال ۱۳۹۹(۱۲ سال) عهده دار این سمت بود. لاریجانی در سال ۸۷، ۵۱ سال داشت.
همچنین محمدباقر قالیباف هم که از سال ۱۳۹۹ و در جریان انتخابات مجلس یازدهم وارد خانه ملت شده است، تا به الآن (۶ سال) توانسته کرسی ریاست را از آن خود کند.
نمایندگان مجلس در بیانیه تحلیلی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه و موضوع مذاکره بیان کردند: وقتی آمریکا مذاکره را ابزاری برای فریب ایران و پوشش حمله نظامی ناگهانی رژیم صهیونیستی قرار داده، دیگر نمی توان مانند سابق مذاکره کرد
عباس گودرزی با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح امروز (سهشنبه ۲۴ تیرماه) مجلس گفت: پیش از شروع جلسه علنی امروز، جلسه غیرعلنی با حضور وزیر اطلاعات و معاونانش برگزار شد. در این جلسه وزیر اطلاعات گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در قبل و بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه کرد و آسیبها، اشکالات و ایرادات شناسایی شد و مورد بحث و برسی قرار گرفت.