کد خبر : 342362
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۵ - 10:33
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی:

ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی گفت: ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند. او گفت: اف‌ای‌تی‌اف یکی از مسائل ریشه‌ای است که مبالات ارزی کشور به آن گره خورده است و موضوعاتی اعم از انتقال ارز و واردات و صادرات به آن وابسته شده است و معاهده‌های پالرمو و سی‌اف‌تی باید تصویب شود تا بیش از این هزینه مازاد برای تامین سرمایه و بر تجارت کشور تحمیل نشود.

ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند

به گزارش سایت خبری مدارا: ایلنا نوشت: رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی گفت: ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند.

مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک (OFIT) اواخر ماه جاری پس از ۱۸ سال به ایران می‌آیند؛ حسین سلیمی، رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی درباره اهمیت حضور مدیران این صندوق توضیح داد: به دلیل تحریم بودن ایران و قطع رابطه بانکی ایران و جهان نه دولت ایران و نه بخش خصوصی کشور تاکنون نتوانسته‌اند از وام‌های بین‌المللی که نهادهای اقتصادی جهانی در اختیار کشورها قرار می‌دهند استفاده کنند. این وام‌ها بسیار ارزان‌قیمت هستند و بهره پایینی دارند که فرصت رشد اقتصادی را برای کشورها فراهم می‌آورد. نمونه کشوری که توانسته استفاده مطلوبی از وام‌های بین‌المللی داشته باشد ترکیه است که گردش مالی آن ۳۰۰ میلیارد تا ۴۰۰ میلیارد در سال است.

وی افزود: بخش خصوصی ایران در حالی نمی‌تواند از دریافت وام‌های بین‌المللی بهره ببرد که از دریافت وام‌ با ارقام کلان توسط سیستم بانکی داخلی نیز محروم است.

سلیمی ادامه داد: ورود مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک در واقع باز شدن مسیر به سمت وام‌های بین‌المللی است و علاوه بر آن آسان‌سازی ورود سرمایه‌گذاران خارجی است این سرمایه‌گذاران می‌توانند واسطه جذب وام‌های بین‌المللی به ایران برای تامین نقدینگی پروژه‌ها باشند.

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی در پاسخ به اینکه این موضوع می‌تواند با مذاکرات اخیر ایران و امریکا ارتباط داشته باشد، تصریح کرد: حتما همین طور است. موسسات بین‌المللی تا زمانی که ایران تحریم باشد به کشور ما وام نمی‌دهند ما باید قانون اف‌ای‌تی‌اف را داشته باشیم و به سیستم بانکی بین‌المللی متصل باشیم. با این حال، اکنون هم حضور مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک این امتیاز را دارد که ایران آمادگی خود را برای برقراری ارتباطات مالی بین‌المللی اعلام و بستر آن را آماده کرده است.

وی تصریح کرد: بر همین اساس سال‌هاست که انتظار داریم موضوع اف‌ای‌تی‌اف که اکنون به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده هر چه سریع‌تر حل شود. اف‌ای‌تی‌اف یکی از مسائل ریشه‌ای است که مبالات ارزی کشور به آن گره خورده است و موضوعاتی اعم از انتقال ارز و واردات و صادرات به آن وابسته شده است و معاهده‌های پالرمو و سی‌اف‌تی باید تصویب شود تا بیش از این هزینه مازاد برای تامین سرمایه و بر تجارت کشور تحمیل نشود.

سلیمی تصریح کرد: ایران به این دلیل که عضو اف‌ای‌تی‌اف نیست سالانه ۲۰ میلیارد دلار خسارت پرداخت می‌کند در حالی که به غیر از ایران و کره شمالی ۱۹ کشور عضویت اف‌ای‌تی‌اف را قبول نکرده‌اند.

وی در پایان تاکید کرد: حتی اگر صنایع ایران با مدیران صندوق سرمایه‌گذاری اپک به توافق برسند اما همچنان ارتباطات بانکی ما برقرار نشود نمی‌توانیم بر استفاده از وام‌های بین‌المللی حساب کنیم، ضمن اینکه دریافت تسهیلات ارزی از موسسه‌های بین‌المللی به درآمدهای صادراتی یک بنگاه ایرانی نیز گره خورده است که افزایش درآمدهای صادراتی نیز از کاهش هزینه‌های صادرات برمی‌آید.

اخبار مرتبط:
دعوای کیهان و پزشکیان بر سر آمار مهاجرت
دعوای کیهان و پزشکیان بر سر آمار مهاجرت

کیهان نوشت: معلوم نیست اظهارات آقای پزشکیان به استناد کدام آمار است؟! شاید بهتر باشد ایشان تغییراتی در اطرافیان خود دهد تا اینچنین با آمار مجعول و سیاه از وضعیت کشور ذهن رئیس‌جمهور را مخدوش نکنند.

واکنش ارگان مطبوعاتی نزدیک به سپاه به خلع سلاح حزب الله لبنان
واکنش ارگان مطبوعاتی نزدیک به سپاه به خلع سلاح حزب الله لبنان

ارگان مطبوعاتی نزدیک به سپاه نوشت: خلع سلاح حزب‌الله، موضوعی است که بعد از توافق آتش‌بس با رژیم صهیونیستی در نوامبر ۲۰۲۴ حاصل شد و بار دیگر در فضای سیاسی لبنان مطرح شده است.

یوسفیان‌ملا: مخالفت با FATF برای خودنمایی است
یوسفیان‌ملا: مخالفت با FATF برای خودنمایی است

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: مخالفان FATF باید به‌روشنی توضیح دهند که دلایل مخالفتشان چیست. اگر این سازوکار ضرری دارد، باید مشخص کنند که این ضرر از کجا ناشی می‌شود. نمی‌توان صرفا با ضرب‌المثل‌ها یا کلی‌گویی‌ها با FATF مخالفت کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است