کد خبر : 342236
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۴ - 13:47
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

علی بیگدلی: تنها راه ایران و آمریکا رسیدن به توافق است

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: اکنون اتحادیه اروپا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و آمریکا سه ضلع یک مثلث را تشکیل داده‌اند و این مثلث فشار را بر ایران افزایش داده است.

علی بیگدلی: تنها راه ایران و آمریکا رسیدن به توافق است

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: موضع اخیر فرانسه مبنی بر اینکه اگر ایران و آمریکا به توافق نرسند، مکانیزم‌ ماشه فعال می‌شود، بحث و نظرهای زیادی را به همراه داشت؛ به ویژه اینکه نوع نگاه فرانسه و اروپایی‌ها نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟ آیا آنها دنبال اِعمال فشار بر ایران‌اند تا دست آمریکا در مذاکرات باز شود یا آنکه می‌خواهند در مسیر مذاکرات سنگ‌اندازی کنند؟

علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «ترامپ بدون هماهنگی با اروپایی‌ها مستقیما با ایران وارد مذاکره شد. اما به‌ تدریج متوجه شد که این اقدام اشتباه بوده و باعث نارضایتی اروپایی‌ها شده است. اکنون که مذاکرات روند مثبتی یافته، کشورهای اروپایی نیز با آمریکا همراه شده‌اند. با این حال، فرانسه انتظارات بیشتری دارد؛ به‌ویژه در زمینه برنامه موشکی ایران و تلاش می‌کند با اِعمال فشار بیشتر، روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار دهد. در حال حاضر، ایران از موقعیت مناسبی در ارتباط با آمریکا برخوردار است و می‌توانیم از این فرصت استفاده کنیم و گفت‌وگو با اروپا را درباره فعال‌سازی مکانیزم ماشه آغاز کنیم، چرا که زمان زیادی تا اکتبر باقی نمانده است و اروپایی‌ها نگران تمام شدن این زمان هستند».

او ادامه داد: «اکنون اتحادیه اروپا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و آمریکا سه ضلع یک مثلث را تشکیل داده‌اند و این مثلث فشار را بر ایران افزایش داده است. گفتنی است انتظارات این مثلث تقریبا یکسان است و آن کنترل برنامه هسته‌ای ایران است و مشخصات برای دولت ترامپ، مهم‌ترین موضوع کنترل فعالیت‌های هسته‌ای ایران است. اگر در این زمینه به توافق برسیم، ممکن است موضوع موشک‌های بالستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند نیز مطرح شود. ایران هم اعلام کرده است که توانایی هدف‌گیری تا شعاع پنج هزار کیلومتر را دارد، موضوعی که باعث نگرانی اروپایی‌ها شده است. در چنین شرایطی، با توجه به فشار سه‌جانبه، لازم است با رویکردی استراتژیک وارد دور تازه مذاکرات شویم».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «اروپایی‌ها مایل به مشارکت در مذاکرات هستند تا با همکاری آژانس، به توافقی جامع برسند. ترامپ، روبیو، وزیر خارجه دولتش را به پاریس فرستاد و آلمان، انگلیس و فرانسه با او دیدار داشتند. موضع اخیر فرانسه حاصل جلسه‌ای مشترک با وزیر خارجه آمریکا است و به نظر می‌رسد واشنگتن نیز تمایل دارد اروپا فشار بیشتری بر ایران وارد کند. در حال حاضر بهترین فرصت برای ایران فراهم است تا با اروپا وارد مذاکره شود. تا کنون اروپا درباره موضوع موشکی اظهارنظر رسمی نداشته، اما به‌نظر می‌رسد این مسئله را نیز در دستور کار دارد. اختلاف چشمگیری میان انتظارات اروپا و آمریکا در این زمینه وجود ندارد».

بیگدلی در پایان گفت: «برای ایران و آمریکا تنها راه باقی‌مانده، رسیدن به توافق است. ترامپ که در موضوعات غزه، اوکراین و تعرفه‌های گمرکی با شکست مواجه شده، تلاش می‌کند از توافق با ایران به‌عنوان ابزاری برای احیای جایگاه خود، به‌ویژه در حزب جمهوری‌خواه، استفاده کند. ایران نیز چاره‌ای جز توافق ندارد، چرا که در غیر این صورت، با شرایط بسیار دشوارتری روبه‌رو خواهد شد».

اخبار مرتبط:
عراقچی نمی‌داند ‌هزار میلیارد دلار چقدر است یا شاید شوخی می‌کند؟
عراقچی نمی‌داند ‌هزار میلیارد دلار چقدر است یا شاید شوخی می‌کند؟

توقع حضور سرمایه‌های آمریکایی آن‌هم به میزان هزار میلیارد دلار، توقعی منطقی و توجیه‌پذیر است؟ احتمالا عباس عراقچی یا از تحولات اقتصاد سیاسی جهانی بی‌اطلاع است یا نمی‌داند هزار میلیارد دلار چقدر است؛ شاید هم قصد شوخی داشته است.

کنایه تند زیدآبادی به فواد ایزدی؛ پیام صلح خیر ولی پیام جنگ آری؟
کنایه تند زیدآبادی به فواد ایزدی؛ پیام صلح خیر ولی پیام جنگ آری؟

زیدآبادی در واکنش به اظهارات اخیر فواد ایزدی نوشت: اشتیاق تان برای وارد کردن کشور به جنگ با آمریکا جایی برای منطق باقی نگذاشته است

ماجرای ممنوع‌الفعالیت شدن مجری مشهور تلویزیون/ علی درستکار: گفتند زیاد از مرحوم هاشمی دلبری کردی!
ماجرای ممنوع‌الفعالیت شدن مجری مشهور تلویزیون/ علی درستکار: گفتند زیاد از مرحوم هاشمی دلبری کردی!

علی درستکار از چهره‌های اجرا در تلویزیون در گفت‌وگوی خود به بررسی تغییرات گسترده‌ای که در روند برنامه‌سازی‌های مذهبی در تلویزیون در سال‌های اخیر رخ داده، پرداخته است. با نگاهی عمیق‌تر به تجربیات حرفه‌ای و شخصی او، می‌توان به ابعاد مختلفی از تأثیرگذاری رسانه در حوزه دین و فرهنگ پی برد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است