کد خبر : 340682
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۰۲ - 14:02
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

غلامعلی رجایی: نقش دولت در مذاکرات دست دوم است

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: پیروزی یا شکست مذاکرات پای دولت نوشته نمی‌شود، اگر نکته ای هم بخواهد پای دولت نوشته شود این است که چرا رئیس جمهور از قبل دیدگاه و برنامه روشنی برای مذاکرات نداشت که براساس آن برود و از رهبر انقلاب مجوز برای مذاکره بگیرد.

غلامعلی رجایی: نقش دولت در مذاکرات دست دوم است

به گزارش سایت خبری مدارا: مذاکرات ایران و آمریکا وارد مرحله گفتگوهای کارشناسی شد و دو طرف روی کلیات با هم توافق کردند. دولت مسعود پزشکیان از روزی که سکان امور اجرایی کشور را به دست گرفت، از هر فرصتی برای ارسال پالس به واشنگتن برای از سرگیری مذاکرات استفاده می کرد که همین رویکرد انتقادهایی را به ویژه از جانب تندروها به دنبال داشت اما از زمانی که مذاکرات عمان آغاز شد، اگر نگوییم دولت پزشکیان بیشتر تماشاچی بوده، به واقع همچون بازیکنی عمل کرده که مسئولیت بخشی از زمین مسابقه را برعهده گرفته و تلاش می کند در همان بخش وظیفه خود را ایفا کند؛ این نقش کاملا متفاوت از آن نقشی بود که دولت سیدابراهیم رئیسی، حسن روحانی و محمود احمدی نژاد داشتند و به عنوان بازیگر اصلی و محوری میدان مذاکرات عمل می کردند.

غلامعلی رجایی رباره تأثیرپذیری دولت از شکست یا موفقیت مذاکرات گفت: نامه ترامپ خطاب به رهبر انقلاب و پاسخ به آن نامه و همچنین نامه ای که برای پوتین ارسال شد، نشان می دهد دولت در مذاکرات نقشی ندارد و فقط عضوی از دولت در قالب نمایندگی نظام حرکت می کند، البته دولت را نیز در جریان اقدامات خود قرار می دهد.

وی افزود: اگر نگوییم دولت در مذاکرات نقش تماشاچی و موید را برعهده دارد، می توان گفت «نقش دولت دست دوم است» بنابراین پیروزی یا شکست مذاکرات پای دولت نوشته نمی شود. البته معتقدم دولت در این زمینه نمره خوبی نگرفت چون انتظار بود دولت مسئولیت بیشتری قبول کند و همچون دولت آقای احمدی نژاد و حسن روحانی نقش اول را در جریان مذاکرات ایفا کند.

فعال سیاسی یادآور شد: آقای پزشکیان هیچ موضع مستقلی درباره مذاکرات تاکنون نداشته و بیشتر شبیه مرحوم سیدابراهیم رئیسی عمل می کند. اگر نکته ای هم بخواهد پای دولت نوشته شود این است که چرا رئیس جمهور از قبل دیدگاه و برنامه روشنی برای مذاکرات نداشت که براساس آن برود و از رهبر انقلاب مجوز برای مذاکره بگیرد.

وی درباره تأثیر کنارکشیدن دولت از جریان مذاکرات بر کنترل رفتارهای ضدمذاکراتی تندروها به ویژه نیروهای سعید جلیلی افزود: وقتی نظام تصمیم برای مذاکره می گیرد دولت مجری است بنابراین مخالفان مذاکره تا حدی می توانند حرف بزنند یا اقدام کنند والا توبیخ می شوند بنابراین اگر افراطی ها و پایداری‌چی‌ها علیه موضع و عمل دولت در جریان مذاکرات قصد اقدامی داشتند، رئیس جمهور می توانست همچون جلسه رأی اعتماد اعلام کند «دیدگاه یا جهت حرکتش را در مذاکره با رهبر انقلاب هماهنگ کرده است». در جریان جلسه رأی اعتماد به وزرا، مجلس به ۴ یا ۵ وزیر نمی خواست رأی دهد اما با این جمله پزشکیان همه وزرا رأی اعتماد گرفتند.

رجایی گفت: هر چقدر هم دولت بخواهد برای کنترل و آرام نگه داشتن تندروها از مسئولیت های خود کوتاه بیاید، معتقدم اتفاق مثبتی نمی افتد. آقای پزشکیان باید از همین الان خود را آماده کند چون تندروها از خجالت دولت او درخواهند آمد و کاری می کنند که امسال ۲ یا ۳ وزیر خودشان استعفا دهند یا دولت مجبور شود آنها را کنار بگذارد.

اخبار مرتبط:
مالک شریعتی: ساعت جلسات علنی مجلس ۶ تا ۱۰ صبح شود/ حاجی‌بابایی: دولت در تغییر ساعت مدارس تجدیدنظر کند
مالک شریعتی: ساعت جلسات علنی مجلس ۶ تا ۱۰ صبح شود/ حاجی‌بابایی: دولت در تغییر ساعت مدارس تجدیدنظر کند

نایب‌رئیس مجلس از دولت خواستار تجدیدنظر در تغییر ساعت شروع مدارس شد و گفت که این تغییر ساعت به شدت مورد اعتراض مردم است.

فاضل‌میبدی: اگر مسئله ما با آمریکا حل شود ممکن است کشور از این فسادی که گرفتار آن است، کمی نجات پیدا کند و مشکلات حل شود
فاضل‌میبدی: اگر مسئله ما با آمریکا حل شود ممکن است کشور از این فسادی که گرفتار آن است، کمی نجات پیدا کند و مشکلات حل شود

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر مسئله ما با آمریکا حل شود ممکن است کشور از این فسادی که گرفتار آن است، کمی نجات پیدا کند و مشکلات حل شود.

رهبر انقلاب: ایستادگی در مقابل وحشی‌گری‌ها در غزه، یک وظیفه همگانی است
رهبر انقلاب: ایستادگی در مقابل وحشی‌گری‌ها در غزه، یک وظیفه همگانی است

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره ملی شهدای امدادگر که دو روز پیش یعنی روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد، سخنانی بیان کردند که این بیانات ساعتی پیش در محل برگزاری این همایش منتشر شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است