کد خبر : 327094
انتشار : 2024/12/22 - 20:02
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

ابوذر ندیمی: اقصاد ایران آمادگی جراحی جدید را نداشت

یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: در حذف ارز ترجیحی نیت خوب بود اما شیوه و زمان اجرای آن بسیار قابل نقد است.

ابوذر ندیمی: اقصاد ایران آمادگی جراحی جدید را نداشت

به گزارش سایت خبری مدارا: وضعیت اقتصادی خوب نیست و شرایط کنونی کشور اعم از بالارفتن نرخ ارز، افزایش قیمت دلار، بالابودن تورم و… بر کسی پوشیده نیست. در این شرایط پرسش آن است که راه حل چیست؟

ابوذر ندیمی، تحلیلگر مسائل اقتصادی و نماینده اسبق مجلس، درباره این موضوع گفت: «همه مسئولان اقتصادی بر این واقف بودند که تک‌نرخی کردن یا استمرار وجود ارز ترجیحی هرکدام می‌توانست مشکلات را ایجاد کند و واقعیت این است که چند نرخی بودن ارز ایجاد رانت و فساد می‌کند اما مخالفان برداشتن ارز ترجیحی می‌گفتند که شرایط کشور خوب نیست و در حال حاضر نباید ارز ترجیحی را حذف کرد. واقعیت این است که کشور در حال حاضر درگیر بیش از 750 مشکل است؛ از ناترازی‌ بنزین گرفته تا تورم، مسکن و…».

او ادامه داد: «به هر حال اقصاد ایران در حال حاضر آمادگی حراجی جدیدی را نداشت و قبل از حذف ارز ترجیحی سازوکارهای مورد نظر طراحی می‌شد. زیرا دولت با محدودیت ارز مواجه است و باید طوری پیش می‌رفت که می‌توانست عرضه و تقاضای ارز را مدیریت کند تا با نگرانی‌های بیشتر اقتصادی روبه‌رو نشویم. در واقع در حذف ارز ترجیحی نیت خوب بود اما شیوه و زمان اجرای آن بسیار قابل نقد است».

این تحلیلگر مسائل اقتصادی همچنین بیان کد: «مسائل منطقه‌ای هم وجود دارد و از آن سو با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا از نظر روانی نرخ ارز بالا می‌رود. این شرایط به شدت بر اوضاع اقتصادی اثر منفی گذاشته است».

ندیمی در پایان گفت: «یکی از مهم‌ترین مسائل آن است که در داخل وحدت بر سر مسائل اقتصادی وجود ندارد. نخست اتفاق در خزانه است. نخست باید وحدت در خزانه و مالیات‌گیری باشد. دوم آنکه همه باید بپذیرند که دولت باید بیش از آنکه خادم باشد، ناظر و سیاست‌گذار باشد یعنی باید به جز معدود موارد بخش دفاعی-امنیتی بقیه حوزه‌ها را به بخش غیردولتی واگذار کند. نکته بعدی وحدت در رقابتی شدن اقتصاد ایران است. مسئله دیگر آن است که باید قبول کنیم می‌توان از انرژی‌های دیگری مانند خورشیدی، زمین‌گرمایی و… بهره ببریم و باید زمینه‌هایش فراهم شود. تا این وحدت‌نظرها به وجود نیاید طبیعی است که در حوزه اقتصاد مشکل داشته باشیم».

اخبار مرتبط:
ماجرای جنجالی «با ضیا» به دادستانی رسید؛ اعلام جرم علیه علی ضیا و عوامل برنامه
ماجرای جنجالی «با ضیا» به دادستانی رسید؛ اعلام جرم علیه علی ضیا و عوامل برنامه

دادستانی تهران علیه مجری، تهیه‌کننده و دو مهمان برنامه «با ضیا» به دلیل طرح ادعاهای کذب و اظهارات غیرمستند اقتصادی اعلام جرم کرد.

قیمت طلا ۲۲ شهریور / هر گرم طلا ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
قیمت طلا ۲۲ شهریور / هر گرم طلا ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا در بازار تهران امروز ۲۲ شهریورماه اعلام شد.

نماینده مجلس: آمریکا رفتنی است/ عراق هرچه زودتر مرز شلمچه و چزابه را باز کند
نماینده مجلس: آمریکا رفتنی است/ عراق هرچه زودتر مرز شلمچه و چزابه را باز کند

نقدعلی، نماینده مجلس اضافه کرد: ما انتظار داریم که دولت عراق، واقعیت های جامعه عراق را بداند. دولت عراق باید بداند که حکومت های دست نشانده در حال سقوط هستند و ملت عراق دست نشاندگی را بر نمی تابد. بنابراین توصیه می کنیم که مرز شلمچه و چزابه را بازگشایی کنند تا روال معمول استمرار پیدا کند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است