به گزارش سایت خبری مدارا؛ منصور شیشهفروش اظهار کرد: تیمهای امدادی و پشتیبانی اغلب در مناطق غرب و شمال استان اصفهان در آمادهباش هستند. بر اساس پیشبینیها، از بعدازظهر روز جاری (۱۳آبانماه) تا اواخر وقت روز دوشنبه (۱۴آبانماه)، استان با بارشهای فصلی و رگباری باران همراه با تندباد و صاعقه مواجه خواهد شد.
به نوشته مهر؛ وی ادامه داد: در مناطق غربی استان، یعنی فریدونشهر و بخش پشتکوه موگویی، اسلامآباد، چادگان، فریدن، خوانسار، بویین و میاندشت و بخش مهردشت با سامانه جدید روبهرو میشوند. روز دوشنبه (۱۴آبانماه) علاوه بر این نقاط، در مناطق شمال استان ازجمله کاشان، آران و بیدگل، نطنز، اردستان، شاهینشهر و میمه و بخش مهاباد هم بارش و رگبار مشاهده خواهد شد.
مدیرکل ستاد بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه مدیریت بحران دستورالعمل پیشگیری و کنترل حوادث فصل پاییز را به بخشهای مربوطه ابلاغ کرده است، توضیح داد: نیروهای عملیاتی، تجهیزات دستگاههای امدادی و ستادهای خدمات شهری شهرداریها باید با هدف پیشگیری و کنترل حوادث ناشی از آبگرفتگی معابر و جادهها تقویت شوند.
شیشهفروش افزود: تمامی دستگاههای امدادی و خدماترسان ازجمله اداره راهداری، پلیسراه، جمعیت هلالاحمر، شرکتهای آزادراهی، شرکتهای امدادخودرو، اورژانس، شرکتهای گاز، آب، برق، آب منطقهای و آب و فاضلاب، دهیاران و ستاد مدیریت بحران فرمانداریها نیز آمادهباش هستند.
وی یادآور شد: استقرار تجهیزات امدادی و کنترل سیل، آماده به کار بودن ماشینآلات معابر شهری و روستایی و جادهها، راهدارخانهها، پایگاههای امدادی شهری و روستایی نیز حائز اهمیت بسیار است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با نظر به زیست عشایر و روستاییان استان تأکید کرد: از چرای دام و تردد عشایر و ساکنان مناطق روستایی غرب استان در بستر و حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع باید خودداری شود. رعایت الزامات ایمنی در مسیر کوچ و استقرار عشایر در مناطق غربی استان امری اساسی است.
شیشهفروش سپس اظهار کرد: به کشاورزان و باغداران تأکید میشود که در برداشت محصولات آماده سرعتعمل داشته باشند. لایروبی رودخانهها، مسیلها و تخلیه نخاله و رسوبات از دهانه پلها، مسیلها و آبراههها، تقویت و بازسازی سیلبندهای حفاظتی توسط شهرداریها، آب منطقهای، دهیاریها و اداره راهداری باید در دستور کار باشد.
وی تقویت امکانات امداد سیل را ضروری دانست و تصریح کرد: تیمهای عملیاتی جمعیت هلالاحمر نیز در جادهها با تأمین اقلام ضروری و پیشبینی ظرفیتهای اسکان اضطراری برای مسافران و گردشگران باید نقش خود را ایفا کنند.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان اجرای طرحهای کاهش خطر را حیاتی دانست و گفت: طرحهای کاهش خطر با استحکامبخشی به سازههای ناپایدار، تابلوها، داربستها، بازارچههای موقت در برابر تندبادهای موقتی بهکوشش شهرداریها و اداره راه باید صورت گیرد.
شیشهفروش پرهیز از صعود به ارتفاعات را مهم برشمرد و بیان کرد: رعایت الزامات ایمنی و توجه به توصیههای ایمنی پلیس در جادهها، حفاظت محصولات و سازههای کشاورزی گلخانهها، واحدهای دام و طیور، کلنیهای زنبورعسل و شبکههای آب و گاز نیز باید دستور کار باشد.
وی بر رعایت اصول ایمنی و مصرف بهینه انرژی در استفاده از وسایل گرمازا و گازسوز تأکید کرد و یادآور شد: با کنترل ایمنی در نصب و استفاده از بخاریها، اطمینان از بازبودن مسیر خروج دود از مسیر دودکش در اماکن عمومی، گردشگری،کارگاهها، معادن، مساجد و محلهای اسکان میتوان در حوزه انرژی مراقبت کرد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان توضیح داد: بهمنظور ارائه خدمات امدادی، هماکنون ۱۵۰ تیم امدادی و خدماترسان ثابت و سیار در مناطق در معرض خطر، محورهای جادهای روستایی و شهری، پایگاهها، راهدارخانه ها آمادهباشاند.
شیشهفروش با تأکید بر اینکه تمامی تیمها به تجهیزات و ماشینآلات در پایگاههای ثابت و سیار مجهزند، تصریح کرد: هماکنون اورژانس، راهدارخانه، پایگاه امداد جادهای هلالاحمر، پاسگاههای پلیسراه و واحدهای خدمات شهری و آتشنشانی شهرداریها در اماکن تعریفشده استقرار یافتهاند.
به گزارش ایسنا، شمارههای اضطراری و شبانهروزی برای این روزها به شرح زیر است:
اطلاعرسانی از وضعیت راهها: ۱۱۴
هلالاحمر: ۱۱۲
اورژانس: ۱۱۵
آتشنشانی: ۱۲۵
امداد گاز: ۱۹۴
امداد آب و فاضلاب: ۱۲۲
امداد برق: ۱۲۱
نیروی انتظامی: ۱۱۰