کد خبر : 313438
انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۲۴ - 17:54
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

صادق زیباکلام: به جز آیت‌الله منتظری و طالقانی برای دیگر روحانیون دموکراسی چندان اهمیت نداشت

صاد زیباکلام گفت: تنها کسی را که می‌توانم محکم بگویم پای دموکراسی ایستاد، مرحوم مهندس بازرگان بود. من واقعاً دیگر نمی‌شناسم زندانیان سیاسی دیگر زمان شاه را که بعد از انقلاب دموکراسی برایشان اهمیت داشت و پای دموکراسی ماندند. به جز مرحوم آیت‌الله طالقانی و مرحوم آیت‌الله منتظری نمی‌توانم روحانیون دیگری را پیدا کنم و بگویم دموکراسی برایشان خیلی اهمیت داشت.

صادق زیباکلام: به جز آیت‌الله منتظری و طالقانی برای دیگر روحانیون دموکراسی چندان اهمیت نداشت

به گزارش سایت خبری مدارا؛ صادق زیباکلام، استاد بازنشسته دانشگاه تهران که سابقه زندان سیاسی پیش و پس از انقلاب را دارد، در گفت‌وگو با هم‌میهن معتقد است نامه فائزه هاشمی رنج‌نامه‌ای بوده که حقیقت‌هایی را بیان کرده که پیش از انقلاب هم وجود داشته است.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛

  • در دوران قبل از انقلاب در میان زندانیان سیاسی، اینطور بود که اگر کسی تقاضای عفو می‌کرد، با او مانند جذامی‌ها رفتار می‌کردند، مثل اینکه این آدم خائن است و بزگترین خیانت را کرده است.
  • کم و بیش مشابه همین وضعیتی بود که خانم فائزه هاشمی ترسیم کرده است که فضایی وجود دارد که عده‌ای که رهبری و نفوذ دارند، وضعیتی را ایجاد می‌کنند که هیچ‌کس حق ندارد با آنها مخالفت کند و این دقیقاً همان وضعیتی است که سال ۵۴ و ۵۵ در زندان قصر وجود داشت و کسی حق نداشت مغایر چیزی که رهبران مجاهدین و چریک‌های فدایی خلق می‌گفتند، رفتار کند.
  • خانم هاشمی دروغ نمی‌گوید، وضعیتی پیش آمده که همه باید مثل آن فردی که در زندان بزرگتر است رفتار کنند. الان هم اگر دقت کنید، خیلی سازمان‌های سیاسی همینطور هستند، مثلاً وقتی در القاعده هستید، شما اگر چیزی که بن‌لادن گفته را نخواهید اجرا کنید، به شدت مجازات می‌شوید؛ شما اگر با داعش باشید باید حرف‌شنوی مطلق داشته باشید.
  • نکته‌ دیگری که در رنج‌نامه خانم هاشمی وجود دارد این است که افرادی که الان مبارزه سیاسی می‌کنند و به خاطر مبارزه سیاسی زندان می‌افتند، چقدر ما می‌توانیم مطمئن باشیم که این افراد وقتی خودشان به قدرت رسیدند، به دموکراسی وفادار باشند.
  • خلاصه حرف خانم هاشمی این است که اگر کسی الان دارد علیه نظام جمهوری اسلامی مبارزه می‌کند، اگر کسی الان می‌گوید من خواهان دموکراسی و آزادی هستم، به‌هیچ‌وجه به این معنی نیست این فرد اگر خودش روزی به قدرت برسد، دقیقاً به همان اهداف و آرمان‌های دموکراسی وفادار باشد و این نکته را صراحتاً خانم هاشمی گفته است.
  •  تنها کسی را که می‌توانم محکم بگویم پای دموکراسی ایستاد، مرحوم مهندس بازرگان بود. من واقعاً دیگر نمی‌شناسم زندانیان سیاسی دیگر زمان شاه را که بعد از انقلاب دموکراسی برایشان اهمیت داشت و پای دموکراسی ماندند. به جز مرحوم آیت‌الله طالقانی و مرحوم آیت‌الله منتظری نمی‌توانم روحانیون دیگری را پیدا کنم و بگویم دموکراسی برایشان خیلی اهمیت داشت
اخبار مرتبط:
سلیمی‌نمین: اسناد زیادی وجود دارد که صهیونیست ها چطور یهودیان مخالف را حذف فیزیکی کردند
سلیمی‌نمین: اسناد زیادی وجود دارد که صهیونیست ها چطور یهودیان مخالف را حذف فیزیکی کردند

این رژیم نژادپرست هر جا خود را در خطر دید حتی یهودی ها را قربانی اهداف خودش کرد. اسناد زیادی وجود دارد که چطور صهیونیست ها یهودیان مخالف را حذف فیزیکی کردند.

رئیس دیوان عالی کشور: برخی افراد برای نماز جمعه نصر غسل شهادت کردند
رئیس دیوان عالی کشور: برخی افراد برای نماز جمعه نصر غسل شهادت کردند

رییس دیوان عالی کشور گفت: نماز جمعه گذشته به امامت، ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از دوجهت در تاریخ انقلاب اسلامی برگی پر تلألؤ و زرین می‌ماند، اول از حیث حضور شخص رهبری علی رغم تهدیدات دشمنان آن هم از قبل از نماز و در مراسم یادبود سید مقاومت تا خطبه‌های نسبتاً طولانی، قرائت نمازجمعه و نماز عصر و بعد هم حضور در جمع مسئولان که همه این‌ها نشان از صلابت و بی اهمیت بودن تهدیدات دشمنان قلمداد می‌شد و مایه دلگرمی عموم مردم بود و در ثانی حضور حماسی مردم ایران که بسیار قابل تحسین و تقدیر و غیرقابل توصیف است چرا که شنیدم حتی برخی افراد برای حضور در این مراسم عبادی سیاسی غسل شهادت کردند و با آمادگی کامل و بی اعتنا به تهدیدات دشمن در این مراسم حاضر شدند.

پزشکیان: امروز ما را با هم به دعوا می اندازند تا هرچه می خواهند به ما تحمیل کنند
پزشکیان: امروز ما را با هم به دعوا می اندازند تا هرچه می خواهند به ما تحمیل کنند

رئیس جمهور تصریح کرد: کسی که گذشته خود را نداند نمی تواند برای آینده خود نقشه بکشد. ریشه‌های محکمی که در فرهنگ، مدیریت، مسائل سیاسی و اجتماعی داریم به ما درس می دهد. امروز دانشگاه های ما حداقل سطح ۲ هستند؛ یعنی در کنار آموزش بعضا کار تحقیقاتی انجام می دهند، اما بیش از ۹۰ درصد مقالات و تحقیقات در طاقچه ها خاک می خورد. حدود ۷۵۰ سال پیش ما دانشگاه های رده چهار داشتیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است