کد خبر : 289180
انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ - 10:43
دسته‌بندی : برگزیده ها، سلامت
چاپ

عضو شورای عالی نظام پرستاری:

مهاجرت پرستاران به مرز بحران رسیده / سال گذشته ۳۰۰۰ نفر مهاجرت کردند

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری گفت: مهاجرت پرستاران به مرز بحران رسیده و لازم است دولت فکری به حال این بحران بکند.

مهاجرت پرستاران به مرز بحران رسیده / سال گذشته ۳۰۰۰ نفر مهاجرت کردند

به گزارش سایت خبری مدارا؛  مهر نوشت: عضو شورای‌عالی نظام پرستاری گفت: مهاجرت پرستاران به مرز بحران رسیده و لازم است دولت فکری به حال این بحران بکند.

ابوالقاسم ابوطالبی افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته از قبل، قرار بود در افق ۱۴۰۴ نسبت پرستار به تخت ۲.۵ پرستار به‌ازای هر تخت باشد و در پایان برنامه ششم، ۱.۸ پرستار به‌ازای هر تخت باشد که این امر محقق نشد.

نایب رئیس دوم شورای‌عالی تاکید کرد: در چند سال اخیر استخدام پرستاران به صورت قطره چکانی بوده است. در حال حاضر ما حدود ۲۴۰ هزار پرستار در کل کشور داریم که اگر بخواهیم برسیم به استاندارد مناسب برسیم، باید نسبت‌ها ۳ برابر شود، اما استخدام نداریم؛ یعنی اگر ما ۲۴۰ هزار پرستار هم بگیریم تازه می‌رسیم به آن ۱.۸ دهم و نسبت به استاندارد ۲.۵ خیلی عقب هستیم.

وی ادامه داد: اصلاً زیبنده نظام سلامت ما نیست که در داخل کشور پرستار تربیت کنیم و آنها مهاجرت کنند به کشور دیگر، سال گذشته نزدیک ۳۰۰۰ نفر مهاجرت کردند، در صورتی‌که در دانشکده‌های ما حدود ۱۰ هزار نفر نیرو تربیت می‌شوند و این حجم خروج از کشور فاجعه است.

عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: مهاجرت پرستار دیگر مشکل نیست، بلکه به مرز بحران رسیده و لازم است دولتمردان ما و کسانی که مسئول هستند و این آمارها را می‌شنوند، فکری به حال این بحران کنند.

وی گفت: وقتی که استخدام نداشته باشیم برای تداوم خدمت، به همکاران اضافه‌کار اجباری می‌دهند که طبق قانون بهره‌وری پرستاری این تخلف است. یعنی اگر شما اضافه‌کار می‌دهید رضایت طرف مقابل هم باید جلب بشود، اما به دلیل نبود نیرو به آنها اضافه‌کار اجباری می‌دهیم که مبالغ این اضافه‌کار بسیار ناچیز است.

ابوطالبی بیان کرد: اضافه‌کاری اجباری باعث فرسودگی شغلی می‌شود تبعات آشکار آن ترک شغل است بعد از اینکه دوره پرستاری را گذراندن شروع به کار نمی‌کنند یا به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند. همچنین تبعات پنهان کمبود نیرو، اُفت کیفیت خدمات و آسیبی است که بیماران می‌بینند.

نایب رئیس دوم شورای‌عالی گفت: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۵ سال که اجرا شد، در تأمین منابع و اجرای درست آن شدیداً سنگ‌اندازی می‌شود. در بیشتر مراکز درمانی فقط اسم تعرفه‌گذاری آمده، اما همکاران ما هیچ مبلغی دریافت نکردند. در بحث کارانه هم به همین صورت است مبالغ پرداخت نمی‌شود با این تورمی که داریم همکاران ما شدیداً در معیشت خودشان دچار مشکل هستند انتظار داریم که مسئولین ما بار دیگر اجازه بدهند این تعرفه‌ها بازبینی شود.

اخبار مرتبط:
هشدار دادگستری تهران نسبت به خرید طلای آنلاین
هشدار دادگستری تهران نسبت به خرید طلای آنلاین

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه استان تهران با صدور پیامک سراسری به همه شهروندان، نسبت به خرید طلای آنلاین هشدار داد و احتیاط در خرید را اولویت شهروندان اعلام کرد.

تشریح علت فوت ۶ نفر در خانه روستایی ارومیه
تشریح علت فوت ۶ نفر در خانه روستایی ارومیه

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی درباره فوت شش نفر در خانه‌ای روستایی در ارومیه در چند روز گذشته، گفت: از ابتدای وقوع این حادثه رئیس حوزه قضایی نازلو، کارگاهانی از مجموعه پلیس آگاهی و پزشکی قانونی در محل حضور پیدا کردند و تحقیقات قضایی و فنی را انجام دادند.

زورگیران دو دانشجو را هدف حمله قرار دادند
زورگیران دو دانشجو را هدف حمله قرار دادند

«حادثه اخیر در منطقه‌ای رخ داده که سابقه زورگیری در آن وجود دارد و دو دانشجو هدف یک باند مشخص قرار گرفته بودند که هر دو در یک شب اتفاق افتاده که خوشبختانه با آسیب جدی مواجه نشدند. تاکنون برای خوابگاه‌های دختران حادثه‌ای رخ نداده است، با این حال مناطقی مانند حکیمیه یا خاک سفید که خوابگاه‌های دخترانه در آن قرار دارد نیز امنیت کافی ندارند.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است