کد خبر : 279711
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۲۶ - 16:13
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

نماینده مجلس: جریمه بی‌حجابی برای بار دوم ۲۴ میلیون تومان است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره برخی نکات ابهام آمیز لایحه حجاب توضیح داد.

نماینده مجلس: جریمه بی‌حجابی برای بار دوم ۲۴ میلیون تومان است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دیدبان نوشت: امیرحسین بانکی‌پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره آخرین وضعیت لایحه حجاب و عفاف گفت: «آخرین اصلاحات شورای نگهبان انجام شد و طبق آنچه از پیش تصویب شده بود، بیش از نیمی از لایحه بحث‌های فرهنگی و وظایف دستگاه‌هاست و در قسمت مجازات و جرائم هم عمدتا برای سرحلقه‌های اصلی در نظر گرفته شده است. در مراتب پایین‌تر هم که مثلا خانمی در خیابان حجاب را رعایت نمی‌کند، آنچه در لایحه تصویب شده این است که فرد مستقیم به دادگاه نمی‌رود بلکه جریمه می‌شود.»

بانکی پور درباره میزان این جریمه‌ها عنوان کرد: «برای دفعه اول ۳ میلیون تومان در نظر گرفته شده است چراکه بسیاری در همان ابتدا نمی‌دانند قضیه چیست و اینکه مستقیم دادگاه بروند جنبه کیفری پیدا می‌کند و برای فرد بازتاب خوبی ندارد. بنابراین کمیسیون قضایی به این نتیجه رسید که اولش یک جریمه ۳ میلیون تومانی باشد و دفعه دوم به دادگاه برود که مجازاتش ۲۴ میلیون تومان می‌‎شود.»

بانکی‌پور در واکنش به انتقادهایی مبنی براینکه این لایحه حجاب را پولی می‌کند گفت: «خیر، آن‌ها در لایحه دقت نکرده بودند. اول اینکه لایحه همه جوانب را سنجیده و مراحل مختلفی را در قانونگذاری طی کرده است. مراحلی که اگر بخوانید، پی می‌برید که اینطور نیست که صرفا پولی باشد. بله، مرحله اولش پولی است و هزینه‌های اجتماعی‌اش کمتر است. به نظر می‌رسد اگر مرحله اول با جریمه مالی باشد، بازدارندگی‌اش بیشتر و هزینه‌های اجتماعی‌اش کمتر است.»

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره ادعای «دستکاری» در لایحه بیان کرد: « ادعای رسانه ها درباره دستکاری لایحه حجاب نادرست است. نظر یک عده در مرکز پژوهش‌ها این بود که فرد بدون حجاب را از همان اول به دادگاه بفرستند ولی کمیسیون قضایی مخالف بود. درواقع اختلافی که صحبت می‌کنند مبنی بر دست بردن در لایحه، برسر همین مورد بوده است که آیا متهم یک راست به دادگاه برود و برایش جریمه ۲۴ میلیونی صادر شود یا در ابتدا جریمه ۳ میلیونی باشد. نظر رئیس مجلس این بود که چون لایحه قضایی است، با هماهنگی رئیس قوه قضائیه پیش برویم. بنابراین پس از آنکه با رئیس قوه قضاییه صحبت شد، ایشان گفتند که با جریمه ۳ میلیونی موافق هستند ولی با اینکه فرد از همان ابتدا دادگاهی شود و جریمه ۲۴ میلیون تومانی بپردازد، خیر.»

بانکی‌پور ادامه داد: «براین اساس معاونت حقوقی قوه قضائیه به کمیسیون آمد و گفتند که آقای اژه‌ای موافق جریمه ۳ میلیونی هستند و بقیه دستگاه‌های اجرایی هم موافقت‌شان را اعلام کردند. لذا کمیسیون قضایی مطابق آنچه از اول تصویب کرده بود، ابتدا جریمه ۳ میلونی و بعد مجازات ۲۴ میلیون تومانی را درنظر گرفت. واقعیت هم این است که اگر افراد از همان ابتدا به دادگاه بروند به صلاح جامعه و کشور نیست.»

اخبار مرتبط:
یک اقتصاددان: زیست اقشار کم درآمد اسمش زِندگی کردن نیست / مشکلات مردم دارد به مرحله انفجار می‌رسد
یک اقتصاددان: زیست اقشار کم درآمد اسمش زِندگی کردن نیست / مشکلات مردم دارد به مرحله انفجار می‌رسد

یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت: زمانی خواهد رسید که برخی مسئولان ما نسبت به گرفتاری های مردم از جمله مسکن، متقاعد شوند و بپذیرند که باید برای رفع آن، فکری کنند؛ چرا که جبر زمان مسئولان ما را بیدار خواهد کرد و امیدوارم هر چه زودتر بیداری اتفاق بیافتد.

نماینده مجلس: وزارت آموزش وپرورش از صدور کارت عادی امتحانات عاجز است
نماینده مجلس: وزارت آموزش وپرورش از صدور کارت عادی امتحانات عاجز است

عضو هیات رییسه مجلس با انتشار یک توییت از عدم صدور کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی و سردرگمی خانواده ها و دانش آموزان انتقاد کرد.

رئیسی: این حرف درستی نیست که چون خانه نداریم نباید بچه‌دار شویم / اجداد ما پَس چگونه در خانه کوچک چند فرزند را بزرگ می‌کردند
رئیسی: این حرف درستی نیست که چون خانه نداریم نباید بچه‌دار شویم / اجداد ما پَس چگونه در خانه کوچک چند فرزند را بزرگ می‌کردند

رئیس جمهور با بیان اینکه با امکانات کم هم می‌شود صاحب فرزند شد، تصریح کرد: این سخن که تا اتاق اضافه نداشته باشیم، نمی‌توانیم فرزندان بیشتری داشته باشیم، سخن قابل دفاعی نیست؛ تشکیل خانواده و بچه‌دار شدن حتما نیاز به مسکن و امکانات متناسب دارد، اما اینکه فقط این‌ها زمینه فرزندآوری باشند، باور صحیحی نیست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است