کد خبر : 279264
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۲۴ - 12:19
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

یک حقوقدان: در قانون اساسی چیزی به نام تعویق انتخابات نداریم

نوروزی نوشت: به اندازه‌ای می‌توان تاریخ انتخابات را به تاخیر انداخت که زمان نمایندگی دوره فعلی، بیشتر از 4سال نشود.

یک حقوقدان: در قانون اساسی چیزی به نام تعویق انتخابات نداریم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ «کشور هرگز نمی‌تواند بدون مجلس بماند» عنوان یادداشت کامبیز نوروزی برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: قانون اساسی به هیچ عنوان اجازه تعویق انتخابات را نمی‌دهد. طبق اصل ۶۳ قانون اساسی، دوره نمایندگی مجلس ۴سال است و انتخابات باید پیش از پایان دوران قبل برگزار شود. کشور هرگز نمی‌تواند بدون مجلس بماند. اساسا در هیچ نقطه‌ای از قانون اساسی پیش‌بینی نشده که بر اساس آن بتوان انتخابات را به تعویق انداخت. علاوه بر این از طریق رفراندوم هم امکان تعویق انتخابات نیست. به این دلیل که رفراندوم فقط مربوط به مواردی می‌شود که مجلس حق قانونگذاری در خصوص آن را دارد.

در واقع، رفراندوم یک طریقه قانونگذاری است و وضع قوانین عادی نمی‌تواند خلاف قانون اساسی باشد. تنها یک راه برای این گزاره وجود دارد و آن اینکه انتخابات به اندازه‌ای تعویق افتد که قبل از پایان دوره فعلی مجلس، تکلیف انتخابات دوره بعد معلوم شده باشد. به‌طور کلی راهی جز این برای تعویق انتخابات به شکلی که دوره کنونی مجلس بیش از ۴سال بشود، وجود ندارد.

ممکن است برخی افراد اعلام کنند که قبلا انتخابات شوراهای اسلامی شهرها با تاخیر مواجه شده و یک دوره از انتخابات شورا یک تا ۲سال به تعویق افتاده است. در مورد شوراها برای تعویق انتخابات مشکلی وجود ندارد، چراکه قانون اساسی، دوره فعالیت شوراها را تعریف نکرده است. در قانون اساسی فقط نهاد شوراها تعریف شده، اما اینکه دوره فعالیت شوراها چند سال باید باشد یا مکانیسم انتخابات آنها باید چگونه اجرایی شود در قانون اساسی ذکر نشده است.بنابراین در خصوص انتخابات شوراها این امکان وجود داشت و همچنان نیز دارد که از طریق قوانین عادی بتوان، دوره زمانی شوراها را تغییر داد. با این توضیحات اگر وزارت کشور، دولت یا هر نهاد دیگری قصد تعویق انتخابات مجلس را داشته باشد، نهایتا می‌تواند این رخداد را تا خردادماه ۱۴۰۳ به تعویق بیندازند.

به اندازه‌ای می‌توان تاریخ انتخابات را به تاخیر انداخت که زمان نمایندگی دوره فعلی، بیشتر از ۴سال نشود. به‌طور کلی طرح موضوعاتی چون تعویق انتخابات خطرناک است، ممکن است این نوع اقدامات فرصتی را در اختیار جریاناتی قرار دهد که از قدرت عملیاتی بیشتری در کشور برخوردارند. در واقع این دست افراد و گروه‌ها به هر بهانه‌ای می‌توانند انتخابات را در کشور به تعویق انداخته یا در مسیر اجرای آن مانع‌تراشی کنند.

اخبار مرتبط:
خاطرات روحانی از نخستین روزهای پیروزی در انتخابات ۹۲: احمدی‌نژاد گفت وقتی کلمهٔ «گازانبر» را به کار بردی، رو به وزیرانم کرده و گفتم: شیخ، قالیباف را از طبقه ۲۶ پایین انداخت
خاطرات روحانی از نخستین روزهای پیروزی در انتخابات ۹۲: احمدی‌نژاد گفت وقتی کلمهٔ «گازانبر» را به کار بردی، رو به وزیرانم کرده و گفتم: شیخ، قالیباف را از طبقه ۲۶ پایین انداخت

حسن روحانی رئیس جمهور پیشین ایران در خاطرات خود از نخستین روز‌های پیروزی در انتخابات ۹۲ نوشته است: احمدی‌نژاد با لبخند در دفتر من حاضر شد. گفت تمام مناظره‌ها را دیده است و در مناظره سوم با چند نفر از وزیران در دفتر رئیس‌جمهور پای تلویزیون نشسته بودند که من کلمهٔ «گازانبر» را به کار بردم. احمدی‌نژاد در همان لحظه به وزیرانش رو کرده بود و گفته بود: «شیخ، قالیباف را از طبقه بیست و ششم پایین انداخت.»

جلال جلالی‌زاده: پزشکیان اگر بخواهد با مخالفانش برخورد ناسالم داشته باشد، حتماً ضرر می‌کند
جلال جلالی‌زاده: پزشکیان اگر بخواهد با مخالفانش برخورد ناسالم داشته باشد، حتماً ضرر می‌کند

یک فعال سیاسی گفت: آقای پزشکیان اگر تندروی کند و بخواهد با مخالفانش برخورد ناسالم داشته باشد، حتما ضرر می‌کند و اگر شعارهایش را پیگیری نکند طرفدارانش را هم از دست خواهد داد.

سردار نائینی سخنگوی سپاه شد
سردار نائینی سخنگوی سپاه شد

سردار علی‌محمد نائینی با پیشنهاد نماینده ولی‌فقیه و با تایید سردار سرلشکر سلامی به عنوان سخنگو و معاون روابط عمومی سپاه معرفی شد

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است