کد خبر : 277427
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۱۲ - 09:53
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

جمهوری قره‌باغ رسماً منحل شد

حکم صادره از سوی «سامول شهرامانیان» رئیس منطقه قره‌باغ (آرتساخ) در اوایل مهر ماه با موضوع انحلال این جمهوری خودخوانده، از امروز دوشنبه اول ژانویه اجرایی شد.

جمهوری قره‌باغ رسماً منحل شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایسنا نوشت: حکم صادره از سوی «سامول شهرامانیان» رئیس منطقه قره‌باغ (آرتساخ) در اوایل مهر ماه با موضوع انحلال این جمهوری خودخوانده، از امروز دوشنبه اول ژانویه اجرایی شد.

«سامول شهرامانیان» رئیس جمهوری خودخوانده و به رسمیت شناخته‌نشده قره‌باغ روز ۲۸ سپتامبر (ششم مهر) و ۹ روز بعد از آنکه تنش‌ها در این منطقه بار دیگر بالا گرفت، حکمی را برای پایان دادن به این جمهوری امضا کرد.

به نوشته خبرگزاری تاس، در این حکم مشخصا از جمعیت قره‌باغ خواسته شد شرایط پیشنهادی باکو برای ادغام مجدد با جمهوری آذربایجان را در نظر گرفته یا در صورتی که می‌خواهند به سکونت خود در همان‌جا ادامه دهند.

روز ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۳ تنش‌ها در منطقه قره باغ بار دیگر تشدید شد اما یک روز بعد یک توافق آتش‌بس حاصل شد.

مقام‌های جمهوری آذربایجان و نمایندگان ارامنه قره باغ روز ۲۱ سپتامبر نشستی را در شهر یِولاخ در جمهوری آذربایجان با هدف بحث در مورد مسائل مربوط به یکپارچه‌سازی برگزار کردند. روز ۱۵ اکتبر «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان پرچم کشورش را در شهر خانکندی (استپاناکرت) در قره باغ بالا برد.

طبق اعلام دولت ارمنستان، بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر از ساکنان آواره شده قره‌باغ به ارمنستان نقل مکان کرده‌اند. جمعیت این منطقه تا همین چند وقت پیش حدود ۱۲۰۰۰۰ نفر برآورد  شده بود.

قره‌باغ بعد از سقوط امپراطوری روسیه در سال ۱۹۱۷ مورد ادعای ارمنستان و هم جمهوری آذربایجان قرار گرفت و در اوایل دهه ۱۹۹۰ طی یک جنگ از جمهوری آذربایجان جدا افتاد.

اخبار مرتبط:
ای‌بی‌سی‌نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی: اوکراین با توافق صلح موافقت کرده‌/ تنها برخی جزئیات کوچک باید حل شود
ای‌بی‌سی‌نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی: اوکراین با توافق صلح موافقت کرده‌/ تنها برخی جزئیات کوچک باید حل شود

ای‌بی‌سی‌نیوز به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داد: اوکراینی‌ها با توافق صلح (ارائه شده از سوی آمریکا) موافقت کرده‌اند و تنها برخی جزئیات کوچک باقی مانده که باید حل‌وفصل شود.

رویترز: عربستان سعودی دو فروشگاه دیگر با مجوز فروش نوشیدنی‌های الکلی افتتاح می‌کند / هر دو فروشگاه، صرفا برای خارجی‌هاست
رویترز: عربستان سعودی دو فروشگاه دیگر با مجوز فروش نوشیدنی‌های الکلی افتتاح می‌کند / هر دو فروشگاه، صرفا برای خارجی‌هاست

به گفتهٔ افرادی که در جریان برخی طرح‌ها قرار گرفته‌اند، عربستان سعودی قصد دارد دو فروشگاه جدید الکل افتتاح کند، از جمله یکی برای کارکنان خارجی غیرمسلمان شرکت نفت دولتی آرامکو.

رویترز: آمریکا در روزهای آینده مرحله‌ای جدید از عملیات علیه ونزوئلا را آغاز می‌کند / گزینه‌های آمریکا شامل سرنگونی مادورو است
رویترز: آمریکا در روزهای آینده مرحله‌ای جدید از عملیات علیه ونزوئلا را آغاز می‌کند / گزینه‌های آمریکا شامل سرنگونی مادورو است

چهار مقام آمریکایی به رویترز گفتند ایالات متحده آماده است در روزهای آینده مرحله‌ای جدید از عملیات مرتبط با ونزوئلا را آغاز کند، زیرا دولت ترامپ فشار بر دولت رئیس‌جمهور نیکولاس مادورو را تشدید می‌کند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است