کد خبر : 276785
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۰۸ - 03:20
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در اصفهان

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات اصفهان از افزایش تعداد پرونده‌های تشکیل شده در این پلیس با موضوع کلاهبرداری‌های اینترنتی خبر داد.

افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در اصفهان

به گزارش سایت خبری مدارا؛ سید مصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتا اصفهان اظهار داشت: ۷۸ درصد از کل جرایم فضای مجازی مربوط به مسائل اقتصادی یعنی برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی و کلاهبرداری‌هایی است که در بستر وبگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از شهروندان صورت می‌گیرد.

به نوشته فارس؛ وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که امسال تعداد پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری‌های اینترنتی از پرونده‌های مربوط به برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی پیشی گرفته که به شهروندان توصیه می‌کنیم در خصوص خرید از فروشگاه‌های اینترنتی دقت و هوشیاری لازم را داشته باشند.

مرتضوی تصریح کرد: باند ۱۳ نفره‌ای که با ارسال لینک‌های آلوده به گوشی تلفن همراه شهروندان به اطلاعات کارت بانکی آنها دسترسی پیداکرده بودند و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب‌های آنها می‌کردند، دستگیر شدند.

رئیس پلس فتا اصفهان گفت: اعضای باند مذکور در سنین بین ۱۵ تا ۱۸ سال بودند و این موضوع نشان می‌دهد که مجرمان سایبری لزوماً افراد حرفه‌ای و با سواد نیستند چرا که امروز ابزارهای مجرمانه به راحتی در دسترس همگان قرار دارد و هر کسی می‌تواند با استفاده از این ابزارها به فعالیت‌های مجرمانه در فضای مجازی دست بزند.

وی اضافه کرد: ۸۰ درصد از گزارش‌های مردمی که به سامانه مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا اصفهان اعلام می‌شود مربوط به برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی از طریق ارسال لینک‌های آلوده به گوشی تلفن همراه شهروندان است.

مرتضوی با بیان اینکه شهروندان باید همیشه برای خود این نکته را فرض بدانند که لینک‌های ارسالی برای آنها می‌تواند یک تله باشد، عنوان کرد: برای اینکه بدانیم لینک‌هایی که برای ما ارسال می‌شود واقعی هستند یا دامی که از سوی مجرمان برای پهن شده باید ابتدا به شماره‌ای که با آن برای ما پیام ارسال شده، دقت کنیم چرا که هیچ سازمان، ارگان و نهادی با شماره تلفن عادی به شهروندان پیام ارسال نمی‌کند بلکه با یک سرشماره مشخص این کار را انجام می‌دهد مانند اداره آب و فاضلاب که پیام‌های خود را با سرشماره ABFA ارسال می‌کند.

رئیس پلس فتا اصفهان هویت‌شناسی را پایه اصلی سواد رسانه‌ای عنوان کرد و گفت: شهروندان در هنگام دریافت پیامک‌هایی که برای آنها ارسال می‌شود به خود بگویند این پیام برای چه چیزی به آنها ارسال شده، چه چیزی از آنها می‌خواهد و چه هدفی را دنبال می‌کند و بهترین توصیه من این است که به جای وارد شدن به لینک‌های ارسالی به سایت سازمان و ارگان مربوطه رفته و کارهای خود را از این طریق پیگیری و دنبال کنند.

وی خاطرنشان کرد: مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به صورت شبانه روز با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ آماده پاسخگویی به شهروندان است و چنانچه هم‌وطنان در دام مجرمان سایبری گرفتار شدند، می‌توانند با این شماره تماس گرفته و از راهنمایی و مشاوره کارشناسان پلیس فتا بهره‌مند شوند.

اخبار مرتبط:
پرورش ۴۱۰ گونه گیاه بومی ایران در اصفهان
پرورش ۴۱۰ گونه گیاه بومی ایران در اصفهان

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: «باغ ایران‌زاد» که به همت شهرداری اصفهان و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در حال طراحی است، فرصت منحصربه‌فردی برای پرورش ۴۱۰ گونه گیاهی ایران‌زاد و در معرض خطر انقراض فراهم خواهد کرد.

اصفهان پیشرو در دیپلماسی علمی و فرهنگی ایران
اصفهان پیشرو در دیپلماسی علمی و فرهنگی ایران

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، اصفهان را دارای ظرفیت‌های فراوان دانست و بر اهمیت هم‌افزایی برای شکوفایی استعدادهای این شهر تأکید کرد.

تأمین اشتغال پایدار ورزشکاران پارالمپیک وظیفه مدیریت استان اصفهان است
تأمین اشتغال پایدار ورزشکاران پارالمپیک وظیفه مدیریت استان اصفهان است

استاندار اصفهان بر ضرورت تأمین اشتغال پایدار برای ورزشکاران پارالمپیک تأکید کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است