به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایلنا نوشت: فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، درباره دستاوردهای سفر رئیسجمهور به مسکو عنوان کرد: در چند روز گذشته بعد از حوادث خونین غزه شاهد تحرکات دیپلماسی در منطقه بودیم که به نوبه خودش کمتر چنین اتفاقاتی میافتد و دال بر ترمیم دیپلماسی بین کشورهای منطقه است.
بخشهایی از گفت و گوی مالکی را در ادامه میخوانید:
از یک طرف سفر آقای پوتین به کشورهای حوزه خلیج فارس را مشاهده کردیم با اینکه کوتاه بود، اما بازتابهای خودش را داشت و از سوی دیگر سفر آقای رئیسی را به چند کشور مختلف دیدیم و شرکت در محافل متعدد و نهایتاً سفر کوتاه مدتی که به مسکو داشتند را شاهد بودیم، اینها همه دال بر این است که ما در آینده شاهد همبستگی راهبردی بین کشورها خواهیم بود.
این اقدامات قطعاً بیتأثیر از دخالتهای بیگانگان در منطقه نیست، کشورهای منطقه به لحاظ نگاه دیپلماسی که با هم دارند معتقدند کشورهای بیگانه خصوصاً آمریکاییها به دنبال فتنهانگیزی در منطقه هستند.
سفر آقای رئیسی به مسکو یکی از موضوعات مهمش حوادث اخیر غزه و وحشیگریهای اسرائیلیها و دخالت آمریکاییها در منطقه بود و، چون ما با روسها روابط راهبردی در کنار مسائل دوجانبه داریم در کنار اینها مسائل بینالمللی هم مطرح شد.
روسها سیاست خودشان را دارند ما هم بنا نداریم همه تخم مرغهایمان را در سبد روسها قرار دهیم به هر حال روابط راهبردی با هم داریم و روسها هم به نوعی ملاحظات خودشان را نسبت به اسرائیل دارند، زیرا روابطشان از قدیم بوده است، ولی جنایاتی که اخیرا اسرائیل انجام داد، قطعاً روسها را مانند سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی عصبانی کرد.
روسها در منطقه و حتی معادلات بینالمللی هنوز جایگاه خودشان را حفظ کردهاند، درست است که جنگ اوکراین به آنها لطمه زد، اما معمولاً روسها جایگاه خودشان را در منطقه حفظ کردهاند.
آمریکاییها هم که ابتدای جنگ غزه و آن عملیات متحیرانهای که فرزندان فلسطین انجام دادند برای حمایت از اسرائیل لشکرکشی کردند و این اواخر حماس تنها با اسرائیلیها جنگ نداشت بلکه با آمریکاییها هم جنگ داشت.
آمریکاییها میدانستند برخی کشورهای قدرتمند منطقه و حتی روسیه و چین را با اقدامات جنایتکارانه خود تحریک میکنند و همین اتفاق هم افتاد، اگر آمریکاییها پیشدستی زیادی میکردند، یقین داشته باشید روسیه در کنار کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران و بقیه کشورها منطقه در کنار فلسطین است و ایستادگی میکند.
در جنگ خونین داعش در عراق و سوریه، روسها را به عنوان شریک راهبردی دیدیم و ملاحظه هم داشتیم آمریکاییها را چگونه پس زدند اینها تجربیاتی است که آمریکاییها باید در هر اقدامی در آینده به آن توجه داشته باشند و فتنهانگیزی نکنند.