کد خبر : 272643
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۰۷ - 13:32
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

محسن اراکی، عضو خبرگان رهبری: در قانون اساسی مرجعیت شرط انتخاب رهبر نیست

یک عضو خبرگان رهبری مرجعیت را شرط رهبری جامعه در قانون اساسی ندانست و تصریح کرد: آنچه شرط است واجد شرایط رهبری بودن است که شرایط رهبری مرجعیت نیست بلکه فقاهت، عدالت و توانایی رهبری یعنی مدیر و مدبر بودن و داشتن شرایط مدیریت و رهبری است.

محسن اراکی، عضو خبرگان رهبری: در قانون اساسی مرجعیت شرط انتخاب رهبر نیست

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایرنا نوشت: محسن اراکی عضو خبرگان رهبری دوشنبه شب در گفت‌ وگویی، گفت: اساساً در نظام حکومت جمهوری اسلامی حتی از زمان پیغمبر عظیم‌الشأن اسلام و از زمان آغازین پیدایش حکومت‌های الهی در جامعه بشر، مردم همیشه رکن اصلی پیدایش حکومت‌های اسلامی بودند.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: اما میان نگاه اسلام و نگاه غربیان به مساله حضور مردم، تفاوت وجود دارد. تفاوت این است که ما حکومت را فعل مردم می‌دانیم و حکمت یک رفتار اجتماعی است. یعنی اگر کسی یک زندگی فردی در یک جزیره داشته باشد، نیازی به حکومت ندارد.

وی با تأکید بر اینکه وقتی مساله حکومت پیش می‌آید که ما جامعه داشته باشیم، اظهار کرد: اگر جامعه بخواهد شکل بگیرد و حکومتی در جامعه پیدا شود، باید جامعه این حکومت را بخواهد تا شکل بگیرد؛ صرف نظر از اینکه حکومت مشروع است یا مشروع نیست. به هرحال این فعل، فعل مردم است.

حضور بانوان در خبرگان منع قانونی ندارد

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره امکان حضور بانوان در مجلس خبرگان رهبری گفت: منع قانونی وجود ندارد که خانم‌ها عضو خبرگان شوند اما یا خانم‌هایی که واجد شرایط هستند جلو نمی‌آیند و یا برخی نتوانستند شرایط حضور را محقق کنند و در کسب شرایطی که در عضویت وجود دارد موفق نبودند.

اراکی مرجعیت را شرط رهبری جامعه در قانون اساسی ندانست و تصریح کرد: آنچه شرط است واجد شرایط رهبری بودن است که شرایط رهبری مرجعیت نیست بلکه فقاهت، عدالت و توانایی رهبری یعنی مدیر و مدبر بودن و داشتن شرایط مدیریت و رهبری است.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اصولاً مرجعیت با صلاحیت مرجعیت، دو مقوله متفاوت است. گاهی اوقات صلاحیت مرجعیت وجود دارد، اما به دلایلی خود را در میدان مرجعیت مطرح نکردند. اکنون در حوزه علمیه قم ممکن است تعداد زیادی وجود داشته باشند که واجد شرایط مرجعیت هستند، اما پیش‌قدم نمی‌شوند. بنابراین ممکن است فردی دارای صلاحیت مرجعیت باشد اما مرجع تقلید نباشد و یا برعکس.

اخبار مرتبط:
جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر اطلاعات
جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر اطلاعات

عباس گودرزی با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه) مجلس گفت: پیش از شروع جلسه علنی امروز، جلسه غیرعلنی با حضور وزیر اطلاعات و معاونانش برگزار شد. در این جلسه وزیر اطلاعات گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در قبل و بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه کرد و آسیب‌ها، اشکالات و ایرادات شناسایی شد و مورد بحث و برسی قرار گرفت.

نماینده مجلس: ایستگاه‌های ایست و بازرسی بسیج باید فعال بمانند
نماینده مجلس: ایستگاه‌های ایست و بازرسی بسیج باید فعال بمانند

نایب رئیس مجلس، با تأکید بر نقش مؤثر ایستگاه‌های ایست و بازرسی در تأمین امنیت محلات در روزهای بحرانی، خواستار تداوم فعالیت این ایستگاه‌ها با همکاری بسیج و سایر نهادهای مسئول شد.

درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکا و اسرائیل
درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکا و اسرائیل

وزیر خارجه ایران طی سخنرانی در نشست شورای وزیران سازمان همکاری شانگهای و با اشاره به اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: از شورای سران سازمان همکاری شانگهای درخواست می‌کنم که وضعیت تجاوز را در سریع‌ترین زمان ممکن مورد بررسی قرار داده و تصمیمی در جهت ارائه حمایت سیاسی لازم و سایر مساعدت‌های مرتبط به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ نماید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است