کد خبر : 272360
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۰۵ - 16:40
چاپ

میرلوحی: آتش به اختیارها به غیر از مترو احتمالاً بزودی در خیابان‌ها هم مستقر می‌شوند

عضو سابق شورای شهر تهران گفت: فردا روز این آتش به اختیارها بر سر هر کوچه و برزنی مستقر می‌شوند و بر دوقطبی شکل گرفته در جامعه دامن می‌زنند. متاسفانه به نظر می‌رسد نسبت به این مسئله غیرمسئولانه نظر داده می‌شود. وزارت کشور و شهرداری وقتی می‌بینند افکار عمومی موضع می‌گیرد، عقب‌نشینی می‌کنند ولی معلوم است این اقدام، دقیق و متناسب با شرایط جامعه نیست. به جای اینکه بگویند این کار غیرمسئولانه بوده می‎گویند ما خبر نداریم و نمی‎دانیم متولی آن‌ها کیست.

میرلوحی: آتش به اختیارها به غیر از مترو احتمالاً بزودی در خیابان‌ها هم مستقر می‌شوند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دیدبان نوشت: محمود میرلوحی، عضو سابق شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه آیا از نظر قانونی هر گروهی می‌تواند در مترو یا هر جای دیگر شهر مستقر شود و امر به معروف کند و به این بهانه از مردم عکس بگیرد، گفت: از مجلسی که اقلیت است و طرح‎‌‌هایی همچون عفاف و حجاب و صیانت را ارائه می‌دهد چندان نباید توقع عمل به قانون را داشت. قانون اولا باید راه مصلحت عمومی را دنبال کند و ثانیا دستگاه‌ها آنقدر وظایف دارند که فرصت رسیدگی به آن را ندارند ولی اکنون یک مورد را محور قرار داده‌اند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ضمن تاکید براینکه اکنون امنیت مال و جان مردم در اولویت است، افزود: امروز چه تعداد موبایل از دست شهروندان به سرقت می‌رود؟ مگرفقط یک قانون داریم که به آن بند کرده‌ایم؟ ما در کشور ۲ هزار عنوان جرم داریم حال چرا هزار و ۹۹۹ مورد آن را کنار گذاشته‌ایم و به همان یکی که جامعه نسبت به آن حساسیت دارد و سال گذشته بابتش هزینه دادیم را در اولویت گذاشته‌اند؟

وی همچنین به جایگاه امر به معروف در کتب دینی اشاره کرد و گفت: در کتب اعتقادی‌مان تاکید شده که امر به معروف و نهی از منکر بیش از همه برای مقامات و کسانی است که پول و ثروت و قدرت در اختیارشان است. طبیعی است که باید اولویت‌ها، مصلحت عمومی و خیر مردم درنظر گرفته شود. افزون بر این بی‌نتیجه بودن اینگونه اقدامات را هم دیده‌ایم. کافی است آقایان سری به دانشگاه‌ها، مدارس و سربازخانه‎ها بزنند و آثار این امر به معروف‌های عبوسانه، تند و خشن را ببیند.

میرلوحی خاطرنشان کرد: در این ۴۰ سال این همه سازمان متعدد اعم از امر به معروف، سازمان تبلیغات، سازمان اوقاف، سازمان امور مساجد، سازمان عقیدتی سیاسی دانشگاه‌ها و… هزینه کرده‌ایم و بی‌ثمر بوده اما بازهم آن را تکرار می‌کنند. حتی اخیرا دغدغه دین‌گریزی و دین ستیزی در جامعه را با این رفتارها مشاهده می‌کنیم. حضرات باید نوع دیگری بیندیشند که اگر قصد دعوت به ارزش‌های دینی دارند، باید به صورت دعوت باشد وگرنه محکومیت، دشنه و تفنگ نه تنها نتیجه ندارد بلکه تاریخ نشان داده که نتیجه عکس می‌دهد. اگر هم می‌خواهیم دعوت کنیم باید با عمل صورت گیرد. مردم اگر ببینند که حکومت عادل، سالم و منصف است و رفتار مدیران خیرعمومی را در بردارد، دعوت‌شان اجابت می‌شود ولی وقتی مردم در معاش و اشتغال‌شان مانده‌اند، آنوقت امکانات و نیروها صرف بحث حجاب می‌شود، نتیجه عکس می‌دهد.

وی ادامه داد: با اتفاقاتی که سال قبل پیش‌آمد که آثارش هنوز هم در جامعه قابل رویت است، این امر و نهی‌های حکومت برای حجاب، لباس و زندگی شخصی مردم نتیجه‌ای نمی‌دهد. سال گذشته حضرات قول دادند که فضا آرام شود و تصمیماتی بگیرند اما وقتی این امر محقق شد، برگشتند به جای قبلی و لایحه حجاب و عفاف را هم اصل ۸۵ کردند؛ به این علت که می‌‎دانستند اگر در صحن علنی مطرح شود، نشان می‌دهد که دو قطبی جدی در جامعه رخ داده است. براین اساس لایحه را به کمیسیون بردند و به ظاهر هم تغییراتی دادند ولی در اصل همان دیدگاه‌های قبلی و همان رفتارهای سابق است.

میرلوحی در خصوص اینکه وزیر کشور مسئولیت حجاب‌بان‌ها را برعهده نگرفت، گفت: از سوی دیگر وزیر کشور اعلام کرد که ما شش گشت ارشاد بیشتر نداشتیم که تعطیل شد. ولی اینکه اجازه دهند اشخاصی غیرمسئول، ناشناخته و بدون وظایف قانونی در مترو مستقر شوند و بعد هم بگویند این افراد رسمی نبودند و یک گروه خودجوش هستند، این پرسش را به ذهن متبادر می‌کند که آیا همه گروه‌های جامعه حق امر به معروف و نهی از منکر دارند؟ آیا امر به معروف محدود به حجاب زنان است و دیگر مهم‌تر از این مسئله در جامعه نیست؟

وی درخصوص تبعات این اقدام ادامه داد: فردا روز این آتش به اختیارها بر سر هر کوچه و برزنی مستقر می‌شوند و بر دوقطبی شکل گرفته در جامعه دامن می‌زنند. متاسفانه به نظر می‌رسد نسبت به این مسئله غیرمسئولانه نظر داده می‌شود. وزارت کشور و شهرداری وقتی می‌بینند افکار عمومی موضع می‌گیرد، عقب‌نشینی می‌کنند ولی معلوم است این اقدام، دقیق و متناسب با شرایط جامعه نیست. به جای اینکه بگویند این کار غیرمسئولانه بوده می‎گویند ما خبر نداریم و نمی‎دانیم متولی آن‌ها کیست. درصورتی که امروز اگر یک کارگردان بخواهد در جامعه فیلمی بسازد، در هرجای خیابان بخواهد با دوربین فیلم بگیرد بلافاصله نیروی انتظامی از او مجوز می‎خواهد؛ مگر می‎شود چند نفر خودجوش در مترو دوربین نصب کنند و از مردم تصویربرداری کنند؟

میرلوحی در پایان افزود: واضح است که آقایان غیرمسئولانه عمل می‌کنند و توجه ندارند که سخنانشان به معنای مجوزی برای تکرار حوادثی مانند مهساست. بالاخره دیده‌اند که این شیوه جواب نمی‌دهد و راهش گشت ارشاد و برخوردهای انتظامی نیست. حال این برخورد انتظامی چه توسط نیروهای مسلح باشد و چه توسط لباس شخصی‌ها. هرچند عنوان کرده‌اند که تذکرها لسانی‎ست ولی وقتی تذکر می‌‎دهند، طرف مقابل هم پاسخ می‌‎دهد و دوباره تقابل پیش می‌آید. حال اینکه افرادی بیایند و تذکر بدهند و وزارت کشور از مسئولیت شانه خالی کند، آثار منفی و پیامدهایی از نوع رویارویی و درگیری مردم با یکدیگر را در پی خواهد داشت.

اخبار مرتبط:
۲۶۲ مدافع حقوق بشر ایرانی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند / ما با مَردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم
۲۶۲ مدافع حقوق بشر ایرانی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند / ما با مَردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم

۲۶۲ فمینیست و مدافع حقوق بشر با امضای بیانیه‌ای خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند. آنان در این بیانیه تاکید کرده‌اند «صلح بدون عدالت نمی‌تواند وجود داشته باشد، پس از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که در راستای پایان دادن به اشغال‌گری و ایجاد صلح عادلانه برای فلسطینی‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر تلاش کند.».

امام‌جمعه شیراز: سند ۲۰۳۰ بچه‌ها را لیبرال و دموکراسی‌خواه بار می‌آورد
امام‌جمعه شیراز: سند ۲۰۳۰ بچه‌ها را لیبرال و دموکراسی‌خواه بار می‌آورد

نماینده ولی فقیه در استان فارس خواستار پاسخگویی مناسب به انتظار جامعه دینی برای تحول نظام آموزش و پرورش به سوی جهانی اسلامی شد.

آخرین وضعیت توماج صالحی در گفت‌وگوی مدارا با وکیل پرونده؛ درخواست فرجام خواهی وکلای توماج صالحی در دیوانعالی کشور به ثبت رسید/ ملاقات‌های توماج، مشروط به فیلم‌برداری شده اما دادگاه انقلاب اصفهان می‌گوید ما چنین دستوری صادر نکرده‌ایم
آخرین وضعیت توماج صالحی در گفت‌وگوی مدارا با وکیل پرونده؛ درخواست فرجام خواهی وکلای توماج صالحی در دیوانعالی کشور به ثبت رسید/ ملاقات‌های توماج، مشروط به فیلم‌برداری شده اما دادگاه انقلاب اصفهان می‌گوید ما چنین دستوری صادر نکرده‌ایم

امیر رئیسیان گفت: پس از صدور حکم اعدام برای آقای صالحی، او تا امروز یک ملاقات حضوری با پدرش داشته ولی بعد از آن، ملاقات حضوری توماج صالحی به فیلم برداری از جلسه ملاقات مشروط شده است. همچنین مسئولان زندان به خانواده توماج اعلام کرده که برای فیلم برداری از ملاقات‌های حضوری، دستور قضائی دارد ولی دادگاه انقلاب اصفهان، شفاهاً به ما اعلام کرد که چنین دستوری صادر نکرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است